Zvažuji odchod od manžela - poraďte

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.8.19 10:40

Ahoj maminky zvažují odchod od manžela. Máme spolu dvě děti 6 a 3 roky. Od září budou nastupovat oba do školky a já bych měla někam nastoupit do práce. Jsem vyucena prodavačka manžel pracuje od 7:00-15:00 ma takovou mírně flexibilni pracovní dobu. Takže někdy přijede i ve čtyři někdy v pět. Záleží na tom jak si rozvrhne práci. Nikdo ho v práci nenutí být předčas. Vydělá cca 23.000,–. Já bych se chtěla vratit někam do obchodu ale bohužel práce taková abych mohla děti odvézt do školky a přívěst je 7:00-15:00 snad neexistuje hledám pul roku. Tak jsem zkusila na manžela jestli by děti alespoň vyzvedavat tak jsem si vyslechla ze on se nebude podřizovat a ze to ani nejde a nemuze mi to na 100% slíbit a já tohle potřebuji vědět s jistotou když budu někde v práci do pěti. Momentálně zvažují co dal. Máme dlouhodobě problémy manžel mě v ničem nepodporuje chce abychom se všichni přizpůsobili jeho zaměstnání a jeho náladám. Pořad jenom fnuka jak je unaveny z práce. Děti si moc nevšímá. Bohužel bydlíme ve městě kde nemám ani zadnou babičku která by děti občas vyzvedla. S manželem se jenom hádáme a já zvažují odchod do rodného města k rodičům. Vůbec nevím co dal… :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64943
23.8.19 11:00

Tak to si musíte předem rozmyslet. Pokud chcete odejít, tak hledat školku a zaměstnání rovnou tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
25.8.19 09:43

Tak pokud by Ti rodice pomohli s detma, najdes tam bydleni a praci, tak bych do toho asi sla. Ale nevim, jak je to daleko od soucasneho bydliste. Manzel se urcite bude chtit s detma vidat, tak to bude taky slozitejsi. Promysli si to a zjisti si, jake tam mas moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
25.8.19 10:12

No jako přizpůsobit se práci, to bych chápal. Protože většinou odchody z práce dřív se krátí mzda nějakým způsobem. Takže pak budeš ještě řvát, že vydělá málo. Tak jdi na poloviční úvazek někam na 4 hodiny. :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
25.8.19 10:27

To je teda nápad jít s malými dětmi dělat prodavačku…chudák chlap mít tohle doma… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
25.8.19 10:27

@Setere Když pán pracuje do tří, má hafo času děti vyzvednout. Jsou to jen výmluvy.

• Citovat
  • Upravit
1127
25.8.19 11:07

@Černá vdova píše, že dělá do 4 někdy i do 5. A nikdo neví, kde pracuje, jak je to daleko od školy atd… Takže si myslím, že by si paní mohla najít práci na půl úvazku a nemusela by remcat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2521
25.8.19 11:14

Vím, že zůstávat ve vztahu kvůli dětem není to nejlepší, ale opravdu je situace taková, že chcete jim natolik změnit život, že budou „skoro“ bez táty? A vy to zvládnete bez něj? Není to nic proti vám, ale abyste treba nejednala unáhleně…přeci jen to je životní změna a nejvíc jí pocítí právě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
25.8.19 11:57

Těch blbych kecu od ontar a spol si nevsimejte. To jsou frustrovaní ubožáci. Nevím, jestli je rozchod ve vašem případě to jediné a nejlepší řešení. Co zkusit poradnu, šel by manžel? Nebo nepomohli by v komunikaci s ním třeba jeho rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105577
25.8.19 12:46
@Setere píše:
@Černá vdova píše, že dělá do 4 někdy i do 5. A nikdo neví, kde pracuje, jak je to daleko od školy atd… Takže si myslím, že by si paní mohla najít práci na půl úvazku a nemusela by remcat.
s jeho platem na pul uvazku nic moc …a proc? s jeho pracovni dobou se to da celkem dobre nakombinovat , jen by se musel probrat a zacit se o deti taky starat , kdyz si je umel udelat .
@xavierka píše:
Vím, že zůstávat ve vztahu kvůli dětem není to nejlepší, ale opravdu je situace taková, že chcete jim natolik změnit život, že budou „skoro“ bez táty? A vy to zvládnete bez něj? Není to nic proti vám, ale abyste treba nejednala unáhleně…přeci jen to je životní změna a nejvíc jí pocítí právě děti.

kdyz se nechce nijak podilet, tak jaky to bude rozdil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.19 13:30
@Setere píše:

Ráno se o děti může postarat on. Jestli vydělá 23 čistého, tak jim jeden celý příjem vypadnout nemůže. Proč by si paní měla hledat práci na půl úvazku, když problém je v tom, že se chlap nehodlá věnovat svým dětem? 8o Jaký by asi měla příjem z půl úvazku?? Co její odvody na důchod? On jí to bude nějak kompenzovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
25.8.19 13:32

@hello.dolly01 a ženský kompenzuji chlapovi, kdyz mu vypadne příjem při alimentech? (odbočka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.19 13:36

@Setere
Nerozumím, co tím myslíš a co to má společného s úvodním dotazem. Je tu diskuse o konkrétní situaci. Žluč si vylej jinde.

Příspěvek upraven 25.08.19 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
25.8.19 13:36
@Setere píše:

Píše, že má pracovní dobu od 7 do 15. A že někdy jezdí domů v 16 nebo v 17. A taky, že nemusí dělat přesčasy. Kdyby chtěl, zařídí si to. Ale pán nechce, a o tom to je.

Ona na poloviční úvazek přinese domů pár šupů. A ty děti jsou i jeho.

• Citovat
  • Upravit
1127
25.8.19 13:38

@Černá vdova ty přesčasy jsou taky placené… Takže může mít klidně o dvojku méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí