Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, žila jsem s mužem, který práci podřizoval vše. Nejeli jsme nikdy ani na pořádnou dovolenou, protože si nebyl schopný vzít volno v práci. Jako ne, že bych potřebovala all inclusive moře, ale na týden se někam vypařit jako rodina, pochodit po horách, trávit čas spolu… To samé Vánoce, mezi svátky zásadně chodil do práce, byť jej tam nebylo třeba (děláme stejnou práci,.každý jinde, ale poměry v jeho firmě znám velice dobře). Nakonec jsem odešla a bylo to to nejlepší rozhodnutí, co jsem mohla udělat, velice se mi ulevilo. Ale u nás byly problémy i jinde, tohle byl jeden z doprovodných jevů jeho bezvadné povahy.
Navrhla bych manželovi, že ok, nebudeš po něm chtít, aby děti vyzvedával, ale zaplatíte si slečnu nebo paní na hlídání, která tohle bude dělat za něj.
@Venetia píše:
hned vedle v diskuzi to zakladatelka s manzelem resila a odpoved si muzes precist
Kde to řešila?
@hello.dolly01 píše:
Kde to řešila?
v diskuzi o rozmazlenem manzelovi problem resila primo s nim a odpoved si muzete precist ![]()
@Venetia píše:
v diskuzi o rozmazlenem manzelovi problem resila primo s nim a odpoved si muzete precist
Dala jsem si do vyhledavače „rozmazlený manžel“ a nenašlo mi to nic.
![]()
@hello.dolly01 píše:
Zakladatelka neuvádí, že dělá přesčasy. Píše, že ho nikdo nenutí být v práci přesčas (vysvětlení ohledně pracovní doby). Ona by díky plnému úvazku vydělala víc.
Já jsem to četla pozorně. @Setere argumentoval tím, že otec dětí přijde třeba o dva litry. Tak jsem se zeptala, proč si myslí, že je má placené. ![]()
@Setere píše:
@hello.dolly01 třeba je v práci déle, protože je s ní k nevydrzeni. Třeba je zakladatelka hysterka. To jsou ty věci, které nevíme a to je to kouzlo internetu, že si každý napíše jen to, co se mu hodí jen aby druhého pospinil
To je úplně klidně možné. Proto asi zakladatelka hledá radu tady a nesnaží se o rozhovor s partnerem, který ze sebe místo řešení problémů raději dělá stachanovce za 23 tisíc
.
@Setere píše:
@hello.dolly01 a ženský kompenzuji chlapovi, kdyz mu vypadne příjem při alimentech? (odbočka)
A když mě vypadne příjem, tak dětem nedám najíst? ![]()
Myslím, že bys měla manžela opustit. Hned po tom určitě najdeš práci od 7 do 15hodin. On ti prostě nosí smůlu a s ním to nejde.
A jak bys sis ten odchod od něj představovala?
Máš kam s dětmi jít? Máš na to zaplatit byt? Zvládneš to finančně?
V tvém případě bych si nejdřív našla práci, zkus to i mimo svůj obor. Můžeš záčít zatím jen jako brigádník. Ať máš aspoň něco. Ana odchod se nejdřív připravit.
@Černá vdova ta poslední věta zněla dost namyšleně. Ne každý vydělává 120 000 jako tu je hodně diskuzí na téma alimenty a jejich ex vydělávají 6ti ciferne sumy
@Setere píše:
@Černá vdova ta poslední věta zněla dost namyšleně. Ne každý vydělává 120 000 jako tu je hodně diskuzí na téma alimenty a jejich ex vydělávají 6ti ciferne sumy
ale kdyz nevydelava, tak by mel byt velmi vstricny a podilet se na vsem spolecne
A proc se nedohodnete ze jeden deti do skolky doveze a druhy deti ze skolky priveze, to vas nenapadlo?
I prodavacka prece muze byt kreativni.
@zoidberg píše:
Myslím, že bys měla manžela opustit. Hned po tom určitě najdeš práci od 7 do 15hodin. On ti prostě nosí smůlu a s ním to nejde.