Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MP Krista píše:
Tak samozřejmě se mluvilo o netto částkách a jistě to není nijak omračující. Mě spis zarazí to, ze spousta dalších v diskusi uvádí vyšší příjmy a zároveň minimální výdaje, nikdo si nic nekoupí…„…máme obrovský příjem a já mám jen tři kabelky“. Trochu přitaženè za vlasy. Asi jako ty blbina v Kornelije.
tak tyhle hvezdy se snazi tim rict, jak jsou nad veci. Rekla bych, ze to neodpovida realite. Povetsinou to funguje spis tak, ze kdo ma, ten taky utraci. Nekdo vic, nekdo mene, ale rozhodne plati, ze spolu s penezy rostou vydaje. Spis je to divne pokud ne, protoze to zavani drzgrelovstvim. Na co cloveku jsou ty vydela penize, kdyz si za ne nic neporidi. Do hrobu si je nevezme.
Mimo jine me v te diskuzi pobavilo, s jakym despektem se lidi vyjadruji ke kvalitnim potravinam a nabytku z masivu. No fuj, takove utraceni na cicoviny, slovo bio je snad nejaka nadavka.
@warita a prave proto uznavam jednoducha aktiva typu ETF, reality. Protoze fondy nemaji takovy performance, ten Buffetuv posledni dobou take stagnace. Pro chytre pracuji penize, ti ostatni pravuji pro penize. To mi nevymluvis.
Zes prolezla VSE z tebe jeste ekonoma nedela. Ekonom, to je jinaci level.
A kvalitni potraviny? Vetsinou jde jen o tahani penez z kapes, na tech super hyper bio nic kvalitniho ani zdraveho casto nebyva, je to casto pouze business
@Barfiy píše:
@warita a prave proto uznavam jednoducha aktiva typu ETF, reality. Protoze fondy nemaji takovy performance, ten Buffetuv posledni dobou take stagnace. Pro chytre pracuji penize, ti ostatni pravuji pro penize. To mi nevymluvis.Zes prolezla VSE z tebe jeste ekonoma nedela. Ekonom, to je jinaci level.
A kvalitni potraviny? Vetsinou jde jen o tahani penez z kapes, na tech super hyper bio nic kvalitniho ani zdraveho casto nebyva, je to casto pouze business
nestudovala jsem VSE, ale neco daleko prestiznejsiho v zahranici, ale to je jedno. Ano, to ze mne ekonoma nedela.
Nicmene, to ze je nekdo inteligentni neznamena, ze muze byt zaroven podnikatel. Existuje hromada lidi, co jsou inteligentni a na podnikani nemaji bunky a naopak. A lidi, co si mysleli, ze trhu rozumi a pak tam prodelali cele jmeni, tech uz bylo. Ale nebudu ti brat iluze. Klidne se rochni v tvych predstavach dal, vsak na to casem asi dojedes.
@Barfiy píše:
@warita a prave proto uznavam jednoducha aktiva typu ETF, reality. Protoze fondy nemaji takovy performance, ten Buffetuv posledni dobou take stagnace. Pro chytre pracuji penize, ti ostatni pravuji pro penize. To mi nevymluvis.Zes prolezla VSE z tebe jeste ekonoma nedela. Ekonom, to je jinaci level.
Ježíš, to jsou kecy ala Amway!
@Venetia píše:
nijak…az bude rozvedenej treba mu to pujde lip
A hlavně zakladatelce půjde všechno líp. Víc práce, víc starosti, míň peněz, ještě míň času, no vy byste to nebrali? Spoléhat na rodiče je trošku riziko, jistě pomůžou rádi - občas. Ale s chuti do toho, jen mu ukaž!
@warita kde mluvim o podnikani, kdyz rikam, ze primarne je to o ukocirovani vydaju?
Jo a proc brat neco do hrobu, kdyz vybudovat pasivni prijem muzes i pro nasledujici generace ![]()
Zbohatnout se da i s prumernym prijmem. Fakt je to jenom o discipline, opacne s 10% lidi s exekucemi a ty muze mit i inteligentni jedinec, jen je to proste ekonomicky pitomec, jako priklad lze pouzit treba toho komunistu, s vysokym prijmem z EU parlamentu a znalosti 7 jazyku.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky zvažují odchod od manžela. Máme spolu dvě děti 6 a 3 roky. Od září budou nastupovat oba do školky a já bych měla někam nastoupit do práce. Jsem vyucena prodavačka manžel pracuje od 7:00-15:00 ma takovou mírně flexibilni pracovní dobu. Takže někdy přijede i ve čtyři někdy v pět. Záleží na tom jak si rozvrhne práci. Nikdo ho v práci nenutí být předčas. Vydělá cca 23.000,–. Já bych se chtěla vratit někam do obchodu ale bohužel práce taková abych mohla děti odvézt do školky a přívěst je 7:00-15:00 snad neexistuje hledám pul roku. Tak jsem zkusila na manžela jestli by děti alespoň vyzvedavat tak jsem si vyslechla ze on se nebude podřizovat a ze to ani nejde a nemuze mi to na 100% slíbit a já tohle potřebuji vědět s jistotou když budu někde v práci do pěti. Momentálně zvažují co dal. Máme dlouhodobě problémy manžel mě v ničem nepodporuje chce abychom se všichni přizpůsobili jeho zaměstnání a jeho náladám. Pořad jenom fnuka jak je unaveny z práce. Děti si moc nevšímá. Bohužel bydlíme ve městě kde nemám ani zadnou babičku která by děti občas vyzvedla. S manželem se jenom hádáme a já zvažují odchod do rodného města k rodičům. Vůbec nevím co dal…![]()
Vyzkoušej několikrát apelovat na manžela. Potřebuješ to opravdu vědět, tak do něj šij.
Pokud se Tvoje prosby minou účinkem, nebude Ti odpovídat a třeba i v půli věty odejde, tak zkus psychologa nebo mediátora.
Mohli by Tě vyvést ze začarovaného kruhu.
Poslední možnost bych uvažovala o rozvodu.
Jak daleko bys´ bydlela od manžela, kdyby jsi byla u rodičů?
@Barfiy píše:
@warita kde mluvim o podnikani, kdyz rikam, ze primarne je to o ukocirovani vydaju?Jo a proc brat neco do hrobu, kdyz vybudovat pasivni prijem muzes i pro nasledujici generace
Zbohatnout se da i s prumernym prijmem. Fakt je to jenom o discipline, opacne s 10% lidi s exekucemi a ty muze mit i inteligentni jedinec, jen je to proste ekonomicky pitomec, jako priklad lze pouzit treba toho komunistu, s vysokym prijmem z EU parlamentu a znalosti 7 jazyku.
tak jestli porovnavas normalniho cloveka, ktery normalne pracuje a setri na horsi casy a pak eventuelne prenecha nejakou nemovitost jako dedictvi svym potomkum a financne negramotne lidi s exekucema, tak ano, souhlasim s tebou, tam rozhodne hraje roli tebou zminovany marshmellow experiment, nebo jinak receno „ability to delay gratification“. A hadam, ze nejaka korelace s IQ tam taky bude… ale opet nutno podotknout, ze existuje dost inteligentnich lidi, kteri ziji bohemskym zivotem a z ruky do huby, stejne tak jako existuji poctivy, setrivy a zodpovedni jedinci s velmi omezenym intelektem.
Cili, o inteligenci to jenom nebude… i kdyz JE pravda, ze chytri lide se maji v prumeru lepe, jednoduse proto, ze jim jejich vyssi IQ umoznuje dosahnout lepsi vzdelani a tim padem i praci.
@warita driv to bylo jednoduche, kdo to nemel, chcipnul (sezral obili a nemel co vysadit), takze se tyto geny eliminovaly samy, dnes takovym dame davky a ono se to mnozi nejvic… Hodne z nich ma exekuce, jede na davky a sedou ekonominku, nemaji nic, jen 3 a vice deti…
Ahoj,
připojím se také do diskuze. S manželem lepím vztah už celkem tak 5 let. Ono od začátku to nebylo růžové…
Zatím si tak připadám, že jsem já ta, která se snaží něco slepit a hlavně s ním zůstat už kvůli dětem.
Za poslední rok se toho však stalo až moc. Nejdříve jsem zjistila, že má dluh kvůli bývalé a díky tomu nám málem sebrali chatu, pokud by alespoň jistinu nezaplatil ze společných daní (které měly být pro děti). Teď prostě i to jeho jednání. Nakonec je od července na neschopence a ještě že sebe dělá největšího chudáka.
Já jsem si mezitím dodělala maturitu, do toho pracuji a odsouvám se na druhou kolej. Prvotní jsou pro mne děti.
Nevím jestli tomu ještě dávat nějaký naděje, nebo je to už konečná…
Ještě jen dodám, že máme 6ti letá dvojčata, takže si toho, že se tu s manželem hádáme také všímají a malý včera prohlásil aby jsme se nerozváděli, že nás má oba moc rád, ale a´t už se nehádáme ![]()
jenže já nevím co dělám špatně, pracuji na plný úvazek - z domova, do toho doma dělám pomalu full serivce - on teda vyzvedává děti a vodí do školky - je furt v PN.
@Anonymní píše:
Ahoj,
připojím se také do diskuze. S manželem lepím vztah už celkem tak 5 let. Ono od začátku to nebylo růžové…
Zatím si tak připadám, že jsem já ta, která se snaží něco slepit a hlavně s ním zůstat už kvůli dětem.
Za poslední rok se toho však stalo až moc. Nejdříve jsem zjistila, že má dluh kvůli bývalé a díky tomu nám málem sebrali chatu, pokud by alespoň jistinu nezaplatil ze společných daní (které měly být pro děti). Teď prostě i to jeho jednání. Nakonec je od července na neschopence a ještě že sebe dělá největšího chudáka.
Já jsem si mezitím dodělala maturitu, do toho pracuji a odsouvám se na druhou kolej. Prvotní jsou pro mne děti.
Nevím jestli tomu ještě dávat nějaký naděje, nebo je to už konečná…
Ještě jen dodám, že máme 6ti letá dvojčata, takže si toho, že se tu s manželem hádáme také všímají a malý včera prohlásil aby jsme se nerozváděli, že nás má oba moc rád, ale a´t už se nehádáme
jenže já nevím co dělám špatně, pracuji na plný úvazek - z domova, do toho doma dělám pomalu full serivce - on teda vyzvedává děti a vodí do školky - je furt v PN.
Chyba možná byla na samém začátku, ve výběru…
@Josef_t píše:
Chyba možná byla na samém začátku, ve výběru…
A tohle ji ted pomuze jak?