Jak na ty mužský, táty?

Iri
141
17.1.05 16:33

Jak na ty muzsky-taty?

Ahoj mamulky,
premyslela jsem co mam delat s mym muzskym a rozhodla jsem se poradit s vama, doufam, ze mate take podobne zkusenosti :lol: :lol: a ze to bude nekonecne tema :D

Na zacatek bych chtela rict, ze s tatikem se mame moooc radi a nas novy prcicek je toho dukazem :D
Ale casem se hold objevi nove veci, co me mile prekvapi ci naopak :?
Mam tim na mysli chovani tatky k nasi Mariance.

Aby tady nebyl za spatneho, tak Marianku ma moc rad, ale to ja taky :D ale nekdy hold to bud s ni neumi nebo se spis nechce snazit.
Predevsim porad opakuje, jak se tesi, az mala bude velka a bude utikat a hrat si a ze ted, sice uz je to lepsi, s nic moc neni, place a tudiz se ji moc nevenuje. :cry:
Treba vcera jsem byla v koupelne a slysim dlouho, jak place. Prijdu a manzilek sedi v kresle a kouka na televizi a Marianka lezi pod hrazdickou na zemi a place a place.
Tak se zeptam, proc si s ni nehraje nebo ji nezabavi, ze tak male dite, jak vi, si dlouho nevydrzi hrat 8O
A on, ze si s ni hral, ze to nepomaha( u neho si hrat je 1min), tak pry co by se snazil, kdy stejne breci 8O

No rozumite tomu???? 8O 8O 8O

Tak jsem prisla k male a snazila jsem ji upoutat hrackama a behem min byla v pohode :)

Vysledek byl, ze mi rekl, no jo, ty to s ni umis lip, ja to s ni neumim. A ne, aby se snazil to s ni umet.

Pripada mi, ze nema trpelivost, tak obcas kdyz se s malou hraje, tak ho pochvalim… :lol:
Ale moc to nezabira.

Nebo v noci, ted uz mala spi, kdyz se narodila, jsem cekala, ze mi pomuze aspon s odrihnutim, ale on se naprosto distancoval. Proc by ji mel brat, kdyz ja jsem stejne vzhuru a kojim 8O a on musi do prace.
Ale ze ja mam taky praci, ale s malou a zadnou dovolenou, to nepochopi.

Kdyz ho poprosim, tak vse udela, ale sam od sebe moc s malou iniciativy nema. Za celych 5m snad malou prebaloval 20× :roll:

Ale hold to nekdo udelat musi, tak mama udela vse. A jeste mi pak rekne vetu, po ktere se musim v duchu smat:
Ty si perfektni mama :D :D :D
To aby me potesil. Ale me by potesilo uplne neco jineho :D

Mozna, ze je to u vas jine, ale moje kamaradky, ktere maji deti, tak jim tatka pomahal, prebaloval, nosil v noci na krkanka apod.

:roll: Treba proto si myslim, ze by mohl byt nas tatka lepsi. Nevim. A pak se ptam sama sebe:
kdyz to nechce udelat pro me, abych si odpocinula, tak aspon pro Marianku, ktera ho uz hodne vnima.

Tak mi uchazi to muzske premysleni, v jadru je to moc dobry clovek, ale muzi jsou muzi.
Zase nechodi do hospody, je vecer doma a pro kamarady jsme idealnim parem.. :D :D

Budu rada, kdyz napisete vlastni zkusenosti
aspon se trochu vsichni pobavime :D :D :D

Maminkam hodne trpelivosti s brouckama a hodne tatky
preje Iri+Marianka 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3813
17.1.05 17:02

Ahojky, naší malé je necelých 9 měsíců a jsem na tom stejně jako ty. S tím rozdílem ,že když brečí a já k ní nemůžu přijít tak jí pochová nebo si k ní lehne s notebookem. Taky jí večer hlídá když jdu s kamarádkama na pokec, ale to spinká tak má klid :-) Nikdy s ničím jiným nepomohl, parkrát přebalil. má jí moc rád a myslím že až bude větší že se to zlepší. Některý chlapi holt jsou takový. Uvidíme jaký to bude až povyrostou. Do ničeho ho nenuť pak by to dělal z donucení a netěšilo by ho to . Zkus si s ním promluvit
Zlatka+Terinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
17.1.05 17:07

Ahoj Iri,
znám spoustu chlapů, co nejeví zájem dokud dítě nezačne běhat a jak říkají „něco s nima konečně je“. Oni chlapy si chtějí hrát a bavit se a veškerý povinnosti musí máma.Většinou se začnou zapojovat když je dítko starší. A naopak jsou tátové, co přebalují, koupou, oblíkají, krmí a chodí k doktorovi.

Můj manžel je tak trochu mezi tím. Marečkovi je 13 měsíců. Za tu celou dobu ho přebalil asi dvakrát,když jsem byla dost nemocná a nebyla schopná vstát z postele. Nekoupe ho, ale rád se s ním společně vykoupe a jinak dost řádějí v létě v bazéně. Na krmení nemá dost trpělivosti (myslím tím lžičkou, to dělal jen jednou, ale lahvičku mlíka mu dá a dokonce ho krmil lahvičkou poprvé on, když jsem přišla ubrečená od doktorky, že musíme dokrmovat). Co se týče oblékání, tak to u něj nehrozí. Maximálně mu něco sundá když přijdem z venku.

Ale taky manžela musím pochválit. Chodí s námi po doktorech, hodně si s ním hraje (ale dlouho to nevydrží, pohraje si pochová a šup k televizi).
Je fakt, že čím je syn starší, tím víc si s ním vyhraje a poradí si s ním. Večer i přes den musím mylýho uspávat já, protože jak říká „se mnou prostě neusne, ty to umíš líp“. Taky mu uvaří. A teď vymyslel dobrou věc. V kuchyni namontoval houpačku, takže tam Marečka po:,–(í a on kouká jak táta vaří (a samozřejmě ochutnává).

Mareček je dlouho nemocný,takže všechny sirupy, měření teploty atd. jsou na mě. Tak teď Mára chodí, říká pořád táta a všechno chce dělat jen s tátou. Nedá se vše napsat. Už tak je to dlouhý.

Závěr: veškerý povinnosti - máma a zábava a hry - táta

Taky mám kamarádku, která jen chválí tatínka, jak jí se vším pomáhá a všechno dělá jen on. A na druhou stranu mám jinou kamarádku a její manžel nedělá nic, jen se starší dcerou.

Myslím, že budeš muset vydržet až bude Marianka starší. Jak začne lést,tak se to změní. Nejhezčí je věk okolo jednoho roku. To si budete oba užívat.

Přeji hodně štěstí a trpělivosti s tatínkem.
Jarča a Mareček 13m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
17.1.05 17:08

Ahoj Iri,
předem ti blahopřeji, že ti manžel vůbec malou přebalil aspoň 20×…můj manžel ani jednou…prý na to nemá žaludek. Četla jsem ji celý tvůj příspěvek…v mnohém jsou naši manželé stejní. Ten můj sice malou zabaví, když něco potřebuju udělat, nebo i sám si s ní iniciativně hraje, ale pokud začne brečet a neví co sní je to podobnél…řekne, že furt brečí a brečí a nic nepomáhá. Několikrát se mi taky stalo, že jsem přišla z koupelny malá plakala a manžel čučel na TV…a když se ho zeptám proč k ní nejde tak mi odpoví…„Stejně chce jíst, tak co bych s ní dělal“ (stále kojím).
Můj manžel malou ani nikdy nekoupal…jednou se byl podívat, a ještě s námi nešel ani s kočárem a sám to už vůbec ne abych si třeba doma odpočinula…ani náhodou.
Jooo to jsou chlapi.
Přeju hodného manžela a hodně nervů
Radka a Sabinka 2,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.1.05 17:31

Ahoj Iri,já jsem taky jedna z těch perfektích maminek.Ale musím tě potěšit,u nás už se to pomalu „láme“ k lepšímu.Myslím,že problém je ten,že to těm našim chlapům prostě dýl trvá,než pochopí a zvyknou si na to ,že jsou tatíci.A hlavně,že ženuška už tu není jenom pro ně.My jsme mimčo moc chtěli,když bylo v bříšku,manžel byl vzorný budoucí tatka.To trvalo jěště měsíc po porodu.Pak začal na miminko tak žárlit,že jsem málem balila kufry.(po desíti letech).A o nějaké pomoci nemohla být ani řeč.Ani pláč malýho ho nezvedl z gauče.jenomže náš brouček se nedal ošidit,děti nejsou hloupý,brečel u mě tak dlouho,až si ho vzal na ruce tatka.A pochopil.Že to mrně potřebuje i jeho.Chce to čas a pevné nervy.a asi toho ženský fakt zvládají víc,chlapi jsou moc roztržití a netrpěliví(po 4 pádech malýho na hlavičku si už tatka dáva víc pozor a já to nevzdala.)Nevzdávejte to nikdo.Lepší se to(i když šněčím tempem) :lol: Katy

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.1.05 18:57

Ahoj Iri a ostatní maminky!
Tak koukám že můj chlap je naprosto běžnej exemplář:-)
Máme pětiměsíční holčičku kterou oba moc milujeme, ale 99% péče je na mě! Malou manžel přebalil jen jednou a nekoupal ji taky nikdy. Ale aspoň pokaždé když si chystám věci na koupání, tak ji vyslíkne a zabaví. Jednou jsem řekla ať ji vykoupe on, tak ji vyslíkl, donesl s plenou do koupelny, sundal jí pleny, a pak dostal strach:-) Bylo jasně vidět, že teď nejde o to že by byl línej, ale měl strach, že by mu malá v té vodě nějak mohla uklouznout:-)
Ale jinak mě taky vytáči jak malá pláče, já kmitám okolo domácnosti a on sedí a nic s ním nehne! Zrovna včera: já měla vypraný tři pračky prádla tak jsem to věšela, malá byla v sedačce v obýváku, manžel seděl hned vedle ní u stolu u PC a hrál nějakou hru se sluchátkama na uších a jen se jí ptal „Danuško, copak je?“, jako kdyby mu mohla odpovědět. TAk jsem to po chvíli vzdala, nechala prádlo prádlem a šla za ní. Zvednu ji, no a ona podělaná durch až na sedačku. Tak jsem manžela seřvala jak Alíka, a on mi odpověděl, že si myslel že prostě jen tak zlobí! Bože, já myslela že ho zabiju:-)
Takže sice ji klidně nechá plakat, doma mi nepomůže pokud ho pořádně nespéruju, ale musím přiznat, že když mi pak pomůže jak s malou tak s domácností, tak vím, že by nám bez něj bylo smutno i když mi z něj hrozí žaludeční kameny:-)
Takže hodným miminkům a ještě hodnějším tatínkům zdar!
Kristy a Danuška (zítra 5 měsíců)

• Citovat
  • Upravit
123
17.1.05 19:32

Ahoj holky, tedy jak čtu vaše příspěvky, tak se musím smát. U nás je to téměř také tak. U prvního dítěte tak dobré 4 měsíce koupal zá:,–(ně manžel, přebaloval taktéž(tedy když byl doma). Když se maličko opozdil, malý musel počkat hladový, protože si to koupání tatínek nemohl nechat ujít. I občas s tím kočárkem vyrazil, společně to bylo častěji. No a druhé miminko přebalil tak 4× a to když jsem měla stavy na omdlení(málo jsem pila) a koupal ho tak 5-6×. Maximálně ho ještě svlékne do pleny. A obléknout? No to bych fakt chtěla moc. Odříhnutí? Proč zase já????Zase mě poblije… No a když drobeček brečí, tak na něj křičí „Neřvi jak hysterka“, ale občas ho i pochová.Na druhou stranu si s ním docela často povídá a dělá blbosti, ale to i s tím starším raubířem. Alespoň, že toho staršího občas vykoupe a dá mu pižamo. Jinak s domácností mi pomáhá, tak alespoň něco. Tak to vidíte, že nic netrvá věčně. Jeho první otcovství jsem asi přechválila. A to chtěl druhého zase kluka a když ho má, tak se nestará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.1.05 19:46

Ahoj holky, chtěla bych vás všechny uklidnit a podpořit. Můj manžel se nezapojoval do povinností okolo malé skoro do 1 roku, jediné co udělal bylo převaření vody (to jsem mu řekla,že to zvladne a mě to hodně pomůže) a podržení malé když jsem chystala koupání. Vše se změnilo až v 1 roce, kdy postupně začal dělat i jiné věci, jako přípravu mlíčka apod. S přebalováním to byl horor, jestli ji do toho roku přebalil 2× a to nesměla být pokakana tak to je moc. Ale zase vyřizoval věškeré věci mimo domov, chodil nakupovat, dokonce pomáhal a pomáhá s domácími pracemi (nádobí, vysávání…). Teď je to u nás naopak, jsem s malou dopoledne a dělám u toho všechno možné (domácí práce) takže někdy opravdu nestíhám se jí věnovat tak jak bych chtěla, taťka přijde z práce a snaží se jí věnovat, vezme ji ven, plavat, bruslit, houpe ji na houpačce, čtou spolu knížky… jsou jí už 3 roky a opravdu od toho 1 roku je to lepší a lepší. Řekla bych, že někteří ti chlapi prostě mají strach, nevěří si, neumí si najít tu správnou cestičku k tomu drobečkovi. Jakmile povyroste a oni rozumí tomu co po nich ten prcek chce tak by se pro ně rozkrájeli a tak se stávají těma Supr tatkama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.1.05 20:02

Tak to můj manžel je skoro zlatý. Sice jsem skoro každý den sama doma až do pěti (on soukromě podniká), ale když přijde, tak se našim dvojčátkům věnuje. A protože to jinak nejde, tak musí jednu vykoupat a nakrmit z lahvičky a já ještě případně dokojím. Ven s náma moc nechodí, protože teď rozjíždí nové podnikání. Jsem na holky celý den sama, babičky žádné nejsou. Ale celkem to jde, jen čas od času mi holky lezou na nervy, tak je dám manželovi, když přijde domů a jdu do nějakého obchodu. Martina a kvíďata

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.1.05 21:31

Ahoj holky,
my jsme tohle tema probirali uz davno pred porodem a manza slibil, ze mi bude pomahat.

A dela to od zacatku.

Chlapecek nam spatne spinkal, on k nemu vstaval a podaval mi ho, abych ho nakojila. Prebalujeme tak pul na pul a on moooc rad. Dneska je Matejovi 16 mesicu a rano, nez jde do prace s nim vstane, da mu mliko, prebali ho a oblikne. Ja si davam jeste dvacet. Chdodi domu sice nejdriv v 7, ale koupe a uklada ke spani on. Tedy kdyz je doma. Krmi chlapika taky moc rad a ma u toho vetsi trpelivost nez ja. Dokaze ocenit, co je to byt na MD za drinu, od narozeni Mateje delam to, ze se na pul dne nebo na vecer zdejchnu a necham je samotne. Nejlepsi je i pres den, v noci to maji moc jednoduchy. Jdu treba cvicit a on na prochazku do lesa, sam si MAteje oblikne,vezme neco na zub (no cil prochuazky musi bejt vzdycky tak nejak, aby si dal nekde pivo - on si da jedno i v 1O st mrazu), piti a plenku na vic (to nedelam ani ja). Je proste baaaajecnej, cekame dalsi mimi a jsme zvedava, jestli ho to nepusti. Takhle brzy po sobe je chtel on, tak vydiram uz ted :-)

Paaa
Martina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.1.05 23:36

Teda Martino,
to ti asi všichni závidíme 8) . Takovýho manžu :o).
Můj je klasika. Přebalil 2×, koupal taky 2×, vše po donucení :?
Jinak se musím smát. Já mu pořád tvrdím, že všichni (to se ví, že skoro) přebalují a tak, a zatím, abych se modlila, aby si nepřečetl tuto stránku :lol: :lol: :lol:
Jo a náš taťka je ještě dobrej v tom, že nás samozřejmě občas pochválí (oni na to mají asi v práci příručku :evil: ), ale on nám dokonce hrozně FANDÍ!!! Vždycky říká, že nám to spolu jde a že nám drží pěsti :roll: - to mi tak pomůže.
No, bez něj bych se stejně neobešla - představte si .......... kdo by zvládal ty šílený nálady v těhotenství a po porodu a taky když už jsme unavený z celodenní pěče o dítě nebo děti :wink: Ono se to možná nezdá, ale (i když mě to občas napadlo) být úplně sama a nemít ani komu vynadat (přinejhorším :lol: ) v případě třeba prosrajděné sedačky :wink: , ono by to bylo asi dost těžký.
Já bych ho někdy zabila :evil: , ale bez něj by to nešlo. A nejhorší na tom je, že oni si to myslí taky :roll:

• Citovat
  • Upravit
125
18.1.05 00:21

Ahojky,
tak u nas manzel pomaha pouze kdyz ma naladu a jsem nekompromisni, ale moc casto to nevyzaduju, protoze potom TEN BINEC! 8O 8O 8O Kdyz prebaluje, necha rozbalenou pouzitou plenu kdekoliv, obleceni, ktere z ditka stahne zmuchla do uhledne koule a pohazi ruzne po byte (vypada to, ze malou svleka za pochodu, casti obleceni pak hledam v ruznych pokojich po celem byte), kdyz krmi, muzu vytirat a prevlekat atd. atd. Nevim, jestli mi to dela schvalne, to snad ne, ale proste je to chlap....... Takze si to vsechno vetsinou radsi udelam sama, protoze jinak riskuju, ze budu pak o hodinu dele uklizet!!!!!

A hlidani........to vypada tak , ze tatinek cuci do bedny se sluchatkama na usich a ditko zatim zkouma co mu pod ruku prijde.......ale abych nekrivdila, taky si s ni umi pohrat a zablbnout, ale je pravda, ze ne moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
18.1.05 01:19

Tak pridam svoju trosku do mlyna, lebo je to pre mna prave aktualna tema. Moj muz vie robit vsetko, tym myslim aj zehlenie koseli:-)).Len keby sa mu chcelo. Je pravda, ze sa doma nepovaluje, navari a aj maleho von zoberie. Ale co ma fakt vytaca, ze aj ked som chora a maly nechce spat a je vikend, tak k nemu nevstane. Az ked mu ho strcim revuceho k uchu a nemoze spat a vidi, ze uz nevladzem. Ale sam od seba nehrozi. Takisto cez vikend spi do 12 a ja kmitam uz od rana. Chapem, ze cez tyzden sa chce vyspat, ale preco aspon cez vikend nenecha vyspat mna. Od porodu som nespala suvisle viac ako 3 hodiny a dokopy tak 6. Pravda je, ze maleho kupe on a aj ho prebali a ine veci, ale az ked ho o to poprosim. A to sa tvari, aku mi robi laskavost. Ja sa snazim, aby ked dojde z prace tu bol poriadok, umyty riad, oprane, vydrhnuta kupelna. Ja uz to robim tak, ze mu strcim maleho-ze staraj sa a idem povedzme si umyt vlasy. Skusil by ho nechat niekde plakat-to by som ho asi zabila. Aj ked je pravda, ze na jeho nespokojne vyskoty moc nereaguje az ked sa rozplace, tak s nim nieco robi. Ale inak je z neho hotovy, rozprava sa s nim, uziva si to uz teraz. Som rada, ze ste zacali tuto diskusiu, lebo v mojom okoli sa kazdy len chvali ako muz rano zoberie dieta, aby sa zena mohla vyspat, ako uspava a tak a ja som mala depky, ze to je tak len u nas. Vydim, ze som na tom este relativne dobre.Prajem vsetkym zlapsenie a dobrych manzelov a deticky.Gothic+Valerik2.5mesiaca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
18.1.05 09:28

Můj manžel se o Elišku umí postarat se vším všudy.Nakrmí jí,přebalí i když je pokakaná až za ušima, skoro pokaždé vykoupe,oblékne a s kočárkem jde klidně sám.Dojde jí koupit plínky a pápání.Moc rád se s ní mazlí a když přijde z práce většinou je to Eliška kdo dostane první pusinku.Takže jedinej problém máme když jí má zabavit.Elišce je 2 a 1/2 měsíce a tak už si ráda povídá a zajímá se o hračky.Mám ji posazenou v autosedačce abych na ní viděla a různě jí vyprávím,ona se většinou směje jako blázínek a vydává ty svoje zvuky.Manžela tohle baví chvilinku a pak ho přistihnu jak čumákuje na Tv.Ale jsem přesvědčená ža až malá povyroste začnou si hrát i spolu.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
18.1.05 10:33

Taky jsem si dlouho myslela, že většina chlapů doma pomáhá co jim síly stačí, ale myslím, že opak je pravdou. Můj chlap je hrozně hodný a šikovný, ale co mu neřeknu, to neudělá. O malou se umí postarat se vším všudy. Když je prokajděná až na záda, zvládne ji přebalit a narozdíl od mého prvního manži, nebojím se je nechat spolu klidně celé odpoledne. Má to svá ale: musí dostat přesný návod co a jak, všechno mu nachystat. když se malá pokaká, řeknu mu aby ji přebalil, večer ho pošlu „nachystat Betýska na spinkání“. Když mu neřeknu, můžu kolem něho lítat s vysavačem v jedné ruce a s prachovkou v druhé, večeři na vařiči, zapnutou žehličku, syna ve vaně a řvoucí mímo na přebalováku, s ním to od počítače nehne, dokud si neřeknu o pomoc. No o vánocích jsem se z toho sesypala, už jsem neměla sílu mu pořád říkat, co má udělat, sám by tu asi shnil ve špíně a umřel hladem. Občas i to neustálé říkání si o pomoc hodně unavuje :oops: . Jinak je ale vzorný táta a je na něho spolehnutí. Vážím si toho o to víc, že jsem s prvním mimčem zažila ze strany otce totální nezájem, nespolehlivost, automaty… . Možná to s tou pečlivostí a staráním se sama o veškerý chod domácnosti přeháním, ale já jsem tak byla vychována, mamka dělala doma všechno, táta chodil do práce a ani nevěděl kde máme vysavač. Oni jsou občas ti chlapi pěkní lumpové, ale myslím, že nás dokážou ocenit i beze slov. Možná jsem v tomhle staromódní, ale snažím se udržet chod domácnosti úplně sama, on pracuje, o děti se starám sice víc já, ale taky mu to v rámci toho, že je chlap, jde skvěle. Oni chlapi nejsou tak důslední a takoví puntičkáři a je hlavní si to uvědomit a ne je cepovat za to, že třeba nesklidili plínku po přebalení, nebo že po koupání koupelna plave! Oni totiž splnili cíl úkolu: přebalit, vykoupat. Tak mě napadlo, že u nich neplatí to krásné: cesta je cíl… :oops: :D , pro ně je cíl jasný a ty drobnosti kolem jsou vedlejší. Platí :cílem je cíl a to je důležité si uvědomit. jenomže my jsme z Venuše a oni Marťani :D
 Radka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí