Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ani mě tak nezajímá, co mi kdo poradí, jen by mě zajímalo, jestli má někdo stejné pocity jako já. Jsem vdaná přes 3 roky, mám dovuletou dceru. V manželství si občas zažívám „horké chvilky“, tak trochu jsem si brala „zajíce v pytli“ a teď na to doplácím, holt za blbost se platí. Od porodu jsme měli problémy se sexem, teď se to nějak zlepšilo, manžel dost trpěl a já si vždycky vyslechla, tak jsem se zahryzla a nějak to funguje. Problém je v tom, že stále myslím na bývalého přítele, nebyla to ani tak dlouhodobá známost, jako spíš z mé strany hodně intenzivní, i po rozchodu jsme se občas výdali. I když je to několik let, nemohu na něj zapomenout, teď když mám manželství tak trochu v krizi je to daleko intenzivnější. Pohrávám si s myšlenkou volat mu či nevolat, zároveň mám strach z toho, že může být vlastně už ženatý… asi jsem cvok, ale potřebovala bych se znovu zamilovat a cítit k někomu lásku než jen nějakou povinnost, chtěla bych si zase užít ty hezký chvilky, jako dřív.
Ahoj Lavande
Ahoj Lavande,
je mi Te moc a uprimne lito.
Nezazivam nic podobneho, takze Ti asi nemuzu poradit, jak to vyresit. Ale dokazu si predstavit, jak Ti asi je. Pokud nezavolas,budes na nej asi porad myslet.. Pokud zavolas, mozna je zenaty, mozna ne… Mozna skoncite v posteli. A pak? Mas dceru.. To je to nejdulezitejsi. Tva dcera. Ja osobne myslim, ze afery vubec nic nevyresi. Asi bych se snazila nejak priblizit k manzelovi, nejak to zkusit slepit, hlavne mluvit, mluvit, mluvit, rikat, co mi vadi, protoze pokud v tom vztahu nejsi spokojena, pak on taky ne a Vase dcera tim trpi. Ja myslim, nevim, ale snad to za to stoji, zkusit o manzelstvi bojovat a treba pozadat o odbornou pomoc, vzdyt manzelstvi neni jen o lasce a sexu, je to hrozne moc o prekonavani sebe sama, o obetovani svych zajmu zajmum spolecnym a hlavne zajmu deti… Je to drina a boj, ale pokud Vam jde obema o to same, tak ty problemy casem zvladnete.
Drzim Ti palce.
A nevolej mu. Je byvaly. Za byvalkou nedolejzej, neponizuj se.
Jana
Ahoj Lavande.
Podobně jako ty, jsem prožívala vztah se svým ex i já. Vyřešila jsem to ku prospěchu svému a svého ex. Prostě si kořeníme jednou do roka své stávající vztahy a naši partneři to neví. Důležité je aby člověk měl jasno v tom, kde chce být, protože ve chvíli kdy se dosvého ex znova zamiluješ, půjde tvé manželství do hajzlu (omlouvám se slabým náturám za upřímnost).
Simba
Ahojda,
ja mam manželůství perfektní a presto mi chybí odreagování, a tak si občas vzpomenu na kluka, ktery mě sexualně dost přitahoval. No zavolala jsem a on si vubec nevzpoměl kdo jsem. No myslim, že mě to dost vyléčilo. Ted si víc vážim svého manžela a rozhodně nemám chut kořenit si vztah. Myslim, že mě to dalo docela lekci. Neničila bych vztah, kde to aspon trocvhu klape a je tam dítě. Ale pokud si ani troch nerozumíte, tak bych to riska a za skoušku nic nedaš…
Daďule
Lavande na nevěru ti požehnání nikdo nedá, ale naštěstí se ptáš na pocity
.
Měla jsem podobné, když bylo moje manželství v krizi. Nebyly to myšlenky na ex, ale na někoho, kdo v té době o mě jevil zájem a psal mi v sms ty sladké nesmysly, které jsem tak moc potřebovala číst, nebo slyšet. Bylo to jako citová smršť, zvedlo mi to sebevědomí a i doma jsem se cítila líp- takové trošku zadostiučinění. U platoniky jsme ale raději skončili, protože oba jsme měli doma svoje polovičky, děti a jen momentální krizi s nedostatkem citů, jestli rozumíš. Nelituju ani jedné sms, ani jednoho e-mailu, bylo to krásné. Ale co ti chci hlavně říct: Když to ustalo, zkusila jsem oživit vztah doma právě tímto způsobem. Napsala jsem manželovi pár sms - třeba že po něm právě toužím, nebo že ho miluju atp, pak jsem přitvrdila
, jeho to vybláznilo, nikdy bych nevěřila, že je schopen si se mnou takhle psát. Občas se mužskému líp píše, než mluví do očí. Postupně jsme si byli stále bližší, začali si vážit společných vzpomínek a naše manželství se stmelilo jako nikdy. Dneska je pevné a i když je občas mráček, dokážeme najít společně řešení. Je to všechno o komunikaci. Nechci ti radit, co máš dělat, jenom píšu, co jsem udělala já a mělo to dobrý konec.
Pajdule
Ahoj… raději anonymně… Holky, dolehla na mě depka jako bejk ![]()
Prolízám FB a ták…a vidím fotky jednoho mého ex (spolu 2roky) a dalšího ex (mojí první lásky,3 roky spolu) a oba tam mají kráááásný fotky z dovolených v Tunisu a tak
a já mám skoro roční holčičku a chlapa doma…který si hraje hry na PC a na dovolenou pojedeme prý až to bude malá chápat… ![]()
Nějak to na mě vše dolehlo a mám v hlavě jedinou větu: „Jéé, ty se mají!“… Závidím jim… kruci já jim to štěstí závidím… S jedním nekomunikujeme vůbec a s tím druhým…no,občas si vyměníme sms o tom jak se máme a tak.. ![]()
No, otázka je, jak žijou po zbytek roku. Ono není všechno zlato, co se třpytí.. ![]()
@jajul píše:
No, otázka je, jak žijou po zbytek roku. Ono není všechno zlato, co se třpytí..
Jojo, to vím… ale nějak to na mě teď dolehlo…že já tu sedím v paneláku…a všichni okolo si užívají, fotí se, apod. ![]()
Tak všichni ne, já taky sedím doma se svojí holčičkou. A ke všemu nejenže se moře nekoná, ale když si vezme muž dovolenou, vždycky se něco semele. Před 3 roky nám krachla cestovka. Bylo po Malorce, ale pojištěná byla, tak jsme sháněli last, ale muž dostal angínu. Loni si vzal dovču, aby se o mně postaral, až přijde z porodnice a nakonec jsem já pečovala i o něj, neb z toho všeho dostal virozu. A letos jsme s malou skončili ve špitále na infuzích.
@Anonymní píše:
Jojo, to vím… ale nějak to na mě teď dolehlo…že já tu sedím v paneláku…a všichni okolo si užívají, fotí se, apod.
Né všichni, klidně se taky vyfotím, ale u nás na zahradě s nohama v lavoře
Často poslouchám od syna- jé, ti se maj, ti jsou bohatí apod a já mu vždycky říkám, ať se nesrovnává furt s těma, co mají víc, ale s těma, co jsou na tom hůře a že jich takových najde. Když pominu stokrát omílané, že nejdůležitější je zdraví a láska, pak si tě dovolím upozornit, že ani nevíš, kolik lidí si na dovolenou půjčuje. Z fotek to nepoznáš. To já si radši zajdu s dětma do Zoo, na hory, na koupák a na zmrzku a vím, že na to mám ![]()
@smotlaska píše:
A oni treba zase muzou zavidet ostatnim, ze maji deti…
@sieta.m vystizne.
bud rada, ze mas doma tu rocni holcicku, co by za to jini dali.. Ponuchnej se s ni, nekam si vyrazte na prochazku, dej si nekde na zahradce pohar nebo drink, kup si nejakou malickost pro radost, pokecej s kamoskou, cokoli.. uzivej si malou a pritomne okamziky.
@sieta.m píše:
Né všichni, klidně se taky vyfotím, ale u nás na zahradě s nohama v lavořeČasto poslouchám od syna- jé, ti se maj, ti jsou bohatí apod a já mu vždycky říkám, ať se nesrovnává furt s těma, co mají víc, ale s těma, co jsou na tom hůře a že jich takových najde. Když pominu stokrát omílané, že nejdůležitější je zdraví a láska, pak si tě dovolím upozornit, že ani nevíš, kolik lidí si na dovolenou půjčuje. Z fotek to nepoznáš. To já si radši zajdu s dětma do Zoo, na hory, na koupák a na zmrzku a vím, že na to mám
Jojo s tím souhlasím…
zrovna se na zmrzku vypravujeme… Ale jak jsem psala nu, nák to na mě dolehlo… i když svojí holčičku bych za „svobodnej život“ nevyměnila nikdy v životě…
@Anonymní píše:
Jojo s tím souhlasím…zrovna se na zmrzku vypravujeme… Ale jak jsem psala nu, nák to na mě dolehlo… i když svojí holčičku bych za „svobodnej život“ nevyměnila nikdy v životě…
Jako jo, občas i na mě dolehne, že nemáme tolik, jak bychom si přáli, že se chlap furt dře, že nemůžu dětem kupovat třeba lepší značkové oblečení, ale pak při brouzdání netem narážím na takové případy, kdy si říkám, že se máme strašně fajn. ![]()