Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nekomu to holt nejde. Na tom neni nic spatneho. Nemas mamu, babicku, tchyni, kamosku, kamose, kohokoli, s kym bys mohla varit a pect?
A chces varit, nebo je to nutne zlo?
Naucila bych se par svych jidel a moucniku a ty tocila dokola. Varis jen pro sebe nebo i pro rodinu?
@unuděná píše:
Tak já jsem třeba mlsný jazýček, ale pokud nějaké knedlíky, tak právě tyhle „vaťáky“ kupované. Nejsou blátoidní, pokud je správně ohřeješ a nemáčíš půl hodiny v omáčceNesnáším domácí hutné knedlíky s tuhými kusy housky, ble.
Ahoj,
pokud nekdo postrada zubni aparát a chutové bunky, jiste mu pěňáky přijdou vhodné pošušnání k domácí omáčce…
@podzim dochucování masoxem, no fuj!!! Není nic jednoduššího, než uvařit velký hrnec vývaru, pak ho rozlít do malých misek a zamrazit. Pak už jen vytahuješ podle potřeby.
Nemáš třeba nějakou kamarádku/kolegyni, která je dobrá kuchařka? Že bys ji požádala o lekce vaření - třeba ve smyslu, že k ní přijedeš o víkendu, nakoupíš suroviny a budete vařit společně. Tohle já bych pro své kamarádky třeba mile ráda udělala ![]()
Jinak již zmiňovaná kuchařka pro dceru je super - je tam vše vysvětleno úplně dopodrobna, vč. rad, na co si dát pozor. Nemám ráda recepty z internetu ze stránek jako vaření cézet, recepty cézet apod. Tam dávají recepty lidi a kolikrát už se mi stalo, že výsledek nebyl nic moc. Já osobně ráda vařím např. podle cuketky, kitchnette, kitchen story apod.
@Usmevavy píše:
Ahoj,
pokud nekdo postrada zubni aparát a chutové bunky, jiste mu pěňáky přijdou vhodné pošušnání k domácí omáčce…
Já si k domácí omáčce udělám radši kuskus nebo rýži
Možná nemám chuťové buňky na knedlíky, ty máš zase mizerné vyjadřovací schopnosti (narážím na jiné diskuze). Každej jsme nějakej. PS: a zuby mám zdravé ![]()
@Freeandwild píše:
Kuchařka pro dceru je fajn, ale jinak to chce hlavně trénink 😊 když těsto nejde skoro míchat, tak tam prilij trošku tekuté složky, časem se naučíš vychytat, jaká má být správná konzistence, jak které jídlo dochutit a tak. Nikdo učený z nebe nespadl. Jinak mě je 30 a svíčkovou jsem v životě nedělala a taky žiju. Pro mě jsou tyhle složité recepty ztráta času.
svíčková není vůbec složitá ![]()
@Veru1987 píše:
svíčková není vůbec složitá
Svíčková je jen o dochucení, kam se ve složitosti hrabe třeba na boloňské lasagně ![]()
@unuděná píše:
Já si k domácí omáčce udělám radši kuskus nebo rýži![]()
Možná nemám chuťové buňky na knedlíky, ty máš zase mizerné vyjadřovací schopnosti (narážím na jiné diskuze). Každej jsme nějakej. PS: a zuby mám zdravé
Ok to beru Unudena! ![]()
@Veru1987 píše:
svíčková není vůbec složitá
Já nevím no, kdybych jí měla dělat třeba zrovna podle receptu z Kuchařky pro dceru, tak nad tím strávím půl dne a picnu se z toho ![]()
Klasické české omáčky nevařím skoro vůbec, děláme spíš asii, jednoduché maso se zeleninou v různých variacích s bramborami, těstovinami, noky. Ryby, mořské plody, luštěniny…
Dlouhé vaření toleruju nanejvýš v zimě u vývaru, jinak vůbec.
@Freeandwild píše:
Já nevím no, kdybych jí měla dělat třeba zrovna podle receptu z Kuchařky pro dceru, tak nad tím strávím půl dne a picnu se z toho
Klasické české omáčky nevařím skoro vůbec, děláme spíš asii, jednoduché maso se zeleninou v různých variacích s bramborami, těstovinami, noky. Ryby, mořské plody, luštěniny…Dlouhé vaření toleruju nanejvýš v zimě u vývaru, jinak vůbec.
Tak nevím jak to v té kuchařce… ale já to dělám jednoduše do zapekáci mísy dám cibuli, mrkev, petržel, celer (mraženou směs na svíčkovou
). A na to maso, děláme s vepřového… a šup do trouby péct. Potom mixnout zeleninu, přidat zakysanou smetanu, 12% smetanu, dosolit, max. trochu octu, většinou ředím mlékem. Dávam hodně zeleniny mívám hodně husté. Hotové.
@Freeandwild moje řeč
Popravdě já nechapu, jak Kucharka pro dceru muže mít takovy úspěch, to asi fakt mají lidi čas číst diplomku, než uvaří jídlo, které je sežrané za pět minut?
A to denne, pokud se podle toho někdo učí vařit
Smekám každému, kdo to zvládá ![]()
@Veru1987 ano, jsou i složitější jídla, ale pokud si s ní chceš trochu vyhrát, tak v kuchyni nějakou dobu strávíš. Nevím jak ji děláš ty, ale pro mě je to oběd na celé dopoledne.
@Daisyy1995 no vidis a presne proto jsem to sem napsala, aby slecna nemela strach a hned sup do vyvaru, to ji urcite doda odvahu ![]()