Neumím moc vařit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
26.10.21 08:53

Nekomu to holt nejde. Na tom neni nic spatneho. Nemas mamu, babicku, tchyni, kamosku, kamose, kohokoli, s kym bys mohla varit a pect?
A chces varit, nebo je to nutne zlo?
Naucila bych se par svych jidel a moucniku a ty tocila dokola. Varis jen pro sebe nebo i pro rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
26.10.21 08:57
@unuděná píše:
Tak já jsem třeba mlsný jazýček, ale pokud nějaké knedlíky, tak právě tyhle „vaťáky“ kupované. Nejsou blátoidní, pokud je správně ohřeješ a nemáčíš půl hodiny v omáčce ;) Nesnáším domácí hutné knedlíky s tuhými kusy housky, ble.

Ahoj,
pokud nekdo postrada zubni aparát a chutové bunky, jiste mu pěňáky přijdou vhodné pošušnání k domácí omáčce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
26.10.21 08:59

@podzim dochucování masoxem, no fuj!!! Není nic jednoduššího, než uvařit velký hrnec vývaru, pak ho rozlít do malých misek a zamrazit. Pak už jen vytahuješ podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
26.10.21 08:59

Nemáš třeba nějakou kamarádku/kolegyni, která je dobrá kuchařka? Že bys ji požádala o lekce vaření - třeba ve smyslu, že k ní přijedeš o víkendu, nakoupíš suroviny a budete vařit společně. Tohle já bych pro své kamarádky třeba mile ráda udělala :)
Jinak již zmiňovaná kuchařka pro dceru je super - je tam vše vysvětleno úplně dopodrobna, vč. rad, na co si dát pozor. Nemám ráda recepty z internetu ze stránek jako vaření cézet, recepty cézet apod. Tam dávají recepty lidi a kolikrát už se mi stalo, že výsledek nebyl nic moc. Já osobně ráda vařím např. podle cuketky, kitchnette, kitchen story apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.10.21 09:00
@Usmevavy píše:
Ahoj,
pokud nekdo postrada zubni aparát a chutové bunky, jiste mu pěňáky přijdou vhodné pošušnání k domácí omáčce…

Já si k domácí omáčce udělám radši kuskus nebo rýži :* :* Možná nemám chuťové buňky na knedlíky, ty máš zase mizerné vyjadřovací schopnosti (narážím na jiné diskuze). Každej jsme nějakej. PS: a zuby mám zdravé :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.10.21 09:00

Taky jsem neuměla, chce to čas, všechno se naučíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.10.21 09:01

@zrnko souhlas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.10.21 09:06
@Freeandwild píše:
Kuchařka pro dceru je fajn, ale jinak to chce hlavně trénink 😊 když těsto nejde skoro míchat, tak tam prilij trošku tekuté složky, časem se naučíš vychytat, jaká má být správná konzistence, jak které jídlo dochutit a tak. Nikdo učený z nebe nespadl. Jinak mě je 30 a svíčkovou jsem v životě nedělala a taky žiju. Pro mě jsou tyhle složité recepty ztráta času.

svíčková není vůbec složitá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.10.21 09:06
@Veru1987 píše:

Svíčková je jen o dochucení, kam se ve složitosti hrabe třeba na boloňské lasagně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
26.10.21 09:09
@unuděná píše:
Já si k domácí omáčce udělám radši kuskus nebo rýži :* :* Možná nemám chuťové buňky na knedlíky, ty máš zase mizerné vyjadřovací schopnosti (narážím na jiné diskuze). Každej jsme nějakej. PS: a zuby mám zdravé :P

Ok to beru Unudena! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
26.10.21 09:24
@Veru1987 píše:

Já nevím no, kdybych jí měla dělat třeba zrovna podle receptu z Kuchařky pro dceru, tak nad tím strávím půl dne a picnu se z toho :D
Klasické české omáčky nevařím skoro vůbec, děláme spíš asii, jednoduché maso se zeleninou v různých variacích s bramborami, těstovinami, noky. Ryby, mořské plody, luštěniny… :) Dlouhé vaření toleruju nanejvýš v zimě u vývaru, jinak vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.10.21 09:31
@Freeandwild píše:
Já nevím no, kdybych jí měla dělat třeba zrovna podle receptu z Kuchařky pro dceru, tak nad tím strávím půl dne a picnu se z toho :D
Klasické české omáčky nevařím skoro vůbec, děláme spíš asii, jednoduché maso se zeleninou v různých variacích s bramborami, těstovinami, noky. Ryby, mořské plody, luštěniny… :) Dlouhé vaření toleruju nanejvýš v zimě u vývaru, jinak vůbec.

Tak nevím jak to v té kuchařce… ale já to dělám jednoduše do zapekáci mísy dám cibuli, mrkev, petržel, celer (mraženou směs na svíčkovou :-) ). A na to maso, děláme s vepřového… a šup do trouby péct. Potom mixnout zeleninu, přidat zakysanou smetanu, 12% smetanu, dosolit, max. trochu octu, většinou ředím mlékem. Dávam hodně zeleniny mívám hodně husté. Hotové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611

@Freeandwild moje řeč :mrgreen: Popravdě já nechapu, jak Kucharka pro dceru muže mít takovy úspěch, to asi fakt mají lidi čas číst diplomku, než uvaří jídlo, které je sežrané za pět minut? :lol: A to denne, pokud se podle toho někdo učí vařit :nevim: :P Smekám každému, kdo to zvládá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698

@Veru1987 ano, jsou i složitější jídla, ale pokud si s ní chceš trochu vyhrát, tak v kuchyni nějakou dobu strávíš. Nevím jak ji děláš ty, ale pro mě je to oběd na celé dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2702
26.10.21 09:32

@Daisyy1995 no vidis a presne proto jsem to sem napsala, aby slecna nemela strach a hned sup do vyvaru, to ji urcite doda odvahu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí