Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Veru1987 píše:
Tak nevím jak to v té kuchařce… ale já to dělám jednoduše do zapekáci mísy dám cibuli, mrkev, petržel, celer (mraženou směs na svíčkovou). A na to maso, děláme s vepřového… a šup do trouby péct. Potom mixnout zeleninu, přidat zakysanou smetanu, 12% smetanu, dosolit, max. trochu octu, většinou ředím mlékem. Dávam hodně zeleniny mívám hodně husté. Hotové.
Promiň, ale jestli tomuto říkáš „svíčková“ (bez ohledu na druh masa), tak zrovna taky vařit neumíš
Takto se svíčková opravdu nedělá.
@terrynkaa To se poddá. Stáhni si kuchařku pro dceru a zkousej. Však to není žádná alchymie.
@MiaBea píše:
Promiň, ale jestli tomuto říkáš „svíčková“ (bez ohledu na druh masa), tak zrovna taky vařit neumíšTakto se svíčková opravdu nedělá.
tak nebude to uplně dokonalost… ale zatím mi ji všichni chválili že je dobrá
.
Nic si z toho nedělej, já myslela, že docela umím vařit, a když jsem si přečetla stránky kuchařka pro dceru, tak jsem spoustu věcí zdokonalila. Má vše úžasné popsané, i vysvětlené, proč se co dělá, spoustu věcí jsem nevěděla, i když už mám vlastní rodinu pár let. Hrozně ráda její stranky a recept ctu. Je to jak slohovka, jídlo nejlépe nastudovat den předem, ale je to skvele. Vždy se dá něco nové naučit. Držím pěsti i tobě. Jak se začne jídlo dařit, začne tě to bavit.
Holky děkuji vám moc za podporu, koukala jsem na tu kuchařku pro dceru a i když jsem ze začátku byla k ní dost skeptická, tak jsem si přečetla několik receptů a zalíbila se mi!
Takže asi o víkendu zkusím pár jednoduchých receptů
. Jak jsem psala, mé kuchařské schopnosti jsou tak na úrovni udělat rizoto (to dělám podle svého receptu, klasické mi moc nechutná 😂 😂 😂), špagety, vajíčka na více způsobů, puding, hranolky atd. 😂 😂 😅 Ale aspoň že většinou jídlo nespálím, tak snad se časem naučím něco složitějšího, chutnějšího. :smiling_face_with3_hearts:
Jinak holky, je mi 22
a děti nemám, vaření mě docela baví, ale moc mi nejde, a vařím hlavně pro sebe, občas i pro rodinu.
A ještě se mi moc líbil příspěvek od @unuděná, takhle nějak bych potřebovala, aby mi někdo napsal recept například, hodíš to tam a tam, zamícháš to, vaříš tolik a tolik minut, prostě klidně vysvětlovat jak malému dítěti 😂 😂 ❤️️. Protože já někdy ani některé části receptů nechápu, jako třeba jestli mám vodu ze které se vařilo to a to vylejt do dřezu, a nebo jestli jí mám teda použít atd. ![]()
@terrynkaa to je přesně Kuchařka pro dceru. Všechno popsáno a vysvětleno proč ![]()
@MiaBea píše:
Promiň, ale jestli tomuto říkáš „svíčková“ (bez ohledu na druh masa), tak zrovna taky vařit neumíšTakto se svíčková opravdu nedělá.
Delam to podobne, akorat nalozim den predem a nepouzivam veprove.
Recept msm od tchyne.
Dulezite je, jestli to vsem chutna.
@terrynkaa píše:
Jinak holky, je mi 22a děti nemám, vaření mě docela baví, ale moc mi nejde, a vařím hlavně pro sebe, občas i pro rodinu.A ještě se mi moc líbil příspěvek od @unuděná, takhle nějak bych potřebovala, aby mi někdo napsal recept například, hodíš to tam a tam, zamícháš to, vaříš tolik a tolik minut, prostě klidně vysvětlovat jak malému dítěti 😂 😂 ❤️️. Protože já někdy ani některé části receptů nechápu, jako třeba jestli mám vodu ze které se vařilo to a to vylejt do dřezu, a nebo jestli jí mám teda použít atd.
Priklad u ceho nevis, jestli vodu pouzit?
Nic mne nenapada
@Venetia píše:
Delam to podobne, akorat nalozim den predem a nepouzivam veprove.
Recept msm od tchyne.
Dulezite je, jestli to vsem chutna.
To je recept Ládi Hrušky, před pár lety to dlouho frcelo, měl televizní pořad. My milujeme jeho recept na těsto na pizzu nebo závin z pomazankoveho másla, ale musí to být fakt pom. máslo originál ne levná náhražka z Tesca nebo kaufu.
Lepší těsto není, krásně se s ním pracuje, nelepí se. Dokud jsem nevyzkousela, taky jsem nevěřila.
Vždy když v obchodě narazím na pomazankoveha masla za sníženou cenu, že jim končí záruční lhůta koupím všechny a pečeme.
Listové testo nemá muž rád, že ho po něm pálí žáha.
@Pears206 píše:
To je recept Ládi Hrušky, před pár lety to dlouho frcelo, měl televizní pořad. My milujeme jeho recept na těsto na pizzu nebo závin z pomazankoveho másla, ale musí to být fakt pom. máslo originál ne levná náhražka z Tesca nebo kaufu.
Lepší těsto není, krásně se s ním pracuje, nelepí se. Dokud jsem nevyzkousela, taky jsem nevěřila.
Vždy když v obchodě narazím na pomazankoveha masla za sníženou cenu, že jim končí záruční lhůta koupím všechny a pečeme.
Listové testo nemá muž rád, že ho po něm pálí žáha.
Tohle neznam a zaviny mi moc nejdou
@Usmevavy píše:
To budou Lukulsky hody! Smakulady take interesantnie ![]()
Kuchařku pro dceru můžu taky moc doporučit. A jinak to je prostě cvikem. Vsaď se, že až tu bábovku budeš dělat podruhé, přidáš trochu víc másla a budeš už líp vědět, jak má to těsto vypadat.
Já jsem teď do perníčků dala dvakrát tolik mouky než podle receptu a byly úplně vynikající. Kdybych nechala těsto jak je, tak je to tak řídké, že to prostě ani nevykrájím.
Jinak svíčkovou jsem teda v životě nedělala
Považuji se za dobrou kuchařku, ale prostě opravdu neumím všechno. Umím to, co vařím. Někdo by zase neuměl udělat tak super musaku jako já ![]()
Ahoj, je mi přes 30 a vaření taky moc nedám. Z hlavy už vůbec ne, ale když mám recept tak podle toho vařit dovedu. Ale nějaká improvizace se u mě fakt nekoná.
Holky které vaříte podle kuchařek od Vaňka nebo Pohlreicha, kterou z těch jejich kuchařek máte nejraději? Nějakou bych si chtěla koupit, tak přemýšlím jakou 😁
Nikdy jsem neměla moc příležitosti vařit, tak teď vyloženě začínám a když se do toho pustím, tak mě to baví. Jen ta fantazie mi chybí, s čímž snad pomůže nějaká ta chytrá kniha.