Neumím řídit auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11162
28.7.20 12:08
@anahry píše:
Tak to je zvláštní, většinou nezkušeným řidičům chcípají nafťáky. 99% autoškol má proto benzíny, protože když ti pořád chcípá auto, naftový motor by to oddělalo.
K tomu řazení… pamatuj, že když jedeš třeba do zatáčky, ale zpomalíš, tak tam nervat zase jedničku, ale rovnou dvojku. To samé, když třeba vidíš, že bude potřeba zpomalit, ale ne zastavit, tak si vyřadíš, a pak zařadíš daný stupeň podle toho, jakou máš rychlost (a samozřejmě výkon auta). Pak ti to auto nebude skákat. Jezdi, jezdi. Pokud sis nepořídila vyloženě starou šunku, tak je Polo v benzinu ideál pro začátečníka.

Přesně, můj muž mi říkal, že nafta je mnohem horší na řízení, citlivější. Jezdím ve Fordu KA v benzinu a jsem maximálně spokojená. Všude se vlezu:-). Mám to jako nákupní vozík a dopravu do práce:-).

Rozjíždění přes ručku už zvládám i dozadu a do krpálu, ale chtělo to cvik :lol:. Pomohlo to, že bohužel u práce se denně musím na křižovatce rozjíždět na semaforu do kopce, takže mám natrénováno:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
28.7.20 12:08

To chce klidnou hlavu a nohy v teple. Já občas musím vystřídat několik aut během krátké chvíle a vždycky než si zvyknou na jinou polohu spojky, tak mi to občas při rozjezdu chcípne nebo lehce poskočí a to aktivně řídím asi 15 let. To že jste viděla jak někoho nabourali je zcela normální, pro současné hustotě provozu, bohužel, běžné. Když já začínala jezdit tak na křižovatce jeden řidič ignoroval červenou a strčil čumák auta pod tramvaj a ten uražený nárazník mi praštil do auta (naštěstí se nehoda obešla bez následků na zdraví a životech a na našem autě byl jen drobný důlek) pro mě to bylo takové upozornění že i ve známých místech nesmí člověk jet na „automat“ ale opravdu pořád dávat pozor. Taky je dobré si promluvit s někým kdo jezdí s velkými auty (autobusy, kamiony) aby vám vysvětlili jak se jejich auto chová třeba při odbočení. U nás běžně zablokuje křižovatku to, že si auto stoupne vedle kamionu tak, že kamion nemůže na zelenou odbočit aby auto vedle sebe návěsem neslisoval, přitom by stačilo aby řidič osobáku stál u kraje a ne u středové čáry. A na strach z ježdění platí jenom praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 12:10

@Fazulina Vyhoda je, ze do práce nemusím jet v úplným provozu, jedu jen po vesnicích kde není tolik aut a pak vyjedu jen na kraj města kde taky moc aut nejezdi kolem te 8 rano, a když jedu z práce zase v 8 tak už ten provoz není taky tak hustej takže doufám ze do práce budu jezdit bez stresu :D Dekuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
767
28.7.20 12:16

@KeckaJ Tak jasně, každý má jinou zkušenost. Já ty benzíny obecně nemusím, v práci máme služební jen benzíny a je to prostě jiný. Ale jak říkám, tak jde spíš o ten motor. Tomu benzínovému to časté chcípání tak moc neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
28.7.20 12:16

Ani to nemusím číst a vím co tady padne (jako vždycky).

1. Nevadí, že neumíš pořádně jezdit. Prostě si jeď podle sebe.
  2. Jezdi radši pomalu a bezpečně. (blokuj provoz a komplikuj ostatním cestu)
  3. Nevadí, že nezaparkuješ přesně. (parkuješ tak, že ostatní ani nezaparkují nebo blokuješ provoz)
  4. Chlapi jezdí agresivně, ty neposlouchej. (ani dobrý rady neposlouchej)
  5. V pohodě se cestou stihneš namalovat. (nedávej pozor a nesleduj provoz, zbytečný věci, co tě jen odvádí od toho, se dobře namalovat)
  6. Ty čáry nejsou zeď!! Můžeš se otáčet kde tě napadne.

atd. atd.

edit adminem - smazaná vulgarita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
28.7.20 12:17
@Anonymní píše:
@Fazulina Vyhoda je, ze do práce nemusím jet v úplným provozu, jedu jen po vesnicích kde není tolik aut a pak vyjedu jen na kraj města kde taky moc aut nejezdi kolem te 8 rano, a když jedu z práce zase v 8 tak už ten provoz není taky tak hustej takže doufám ze do práce budu jezdit bez stresu :D Dekuji :srdce:

Mám to stejné, též jezdím mezi vesnicemi, akorát do práce musím projet přes město, ale jak už to je denně 2×, tak je to tak automatické, že to ani nevnímám. To se vyjedeš a bude to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 12:19

To zvládneš. Já začla letos po 8 letech, jezdím cca 2 měsíce ne každý den. Ale jezdím po vesnici v autě mám řidiče, který mi poradí co a jak.
A postupně si platím kondiční jízdy, kdy mi dotyčný řekne co a jak. A hlavně když jedu s autoškolou tak jsem jistější.
Když tak si je zaplať člověkovi to fakt dá hodně.

• Citovat
  • Upravit
18177
28.7.20 12:20

Pro mě jsi hrdinka, já jsem totálně řízeníneschopná. Kdybych ale musela začít, začala bych kondičními jízdami, do toho bych intenzivně cvičila jízdu - nejdřív na méně frekventovaných silnících v minimálním provozu, aby sis auto pořádně osahala a všechno zautomatizovala.. A pravidelné cesty do práce hodně pomůžou. Můj muž roky neřídil a pak musel začít v práci - kvůli pětikilometrové trase. Vyjezdil se na ní tak, že teď bez problému uřídí i stovky kilometrů a je skvělý řidič. Takže se neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
28.7.20 12:25

Musíš se vyjezdit

• Citovat
  • Upravit
12575
28.7.20 12:40
@Anonymní píše: Řidičák mám třičtvrtě roku a skoro vůbec jsem neridila, v autoskole mi všechno slo, řidičák jsem udelala hned na poprvé, instruktoři mě chvalili, ale nebylo co řídit takže jsem dlouho nejezdila, parkrat mi bývaly půjčil svoje auto ale spis jen večer kde nebyl provoz tak jsem byla v klidu, když mě nestresovaly auta kolem. Ted jsem se přestěhovala na vesnici kde je auto proste nutnost, do práce dojizdim 20km a spoje autobusu jsou tu na prd takže jsem si včera do začátku koupila Vw polo v benzinu, dneska mi to 3× zdechlo na krizovatce, auta zamnou troubila, já vyklepana ze jsem chtěla vystoupit a brecet :zed: nedokážu se vůbec uvolnit pořad mám strach, ze mě někdo nabourá nebo ze udělám nějakou chybu, navíc ani nedokážu plynule radit vždycky mi to auto poskočí takže ještě chvíli tak si muzu pořídit novou spojku :) V naftě se mi tohle vůbec nestavalo, myslíte ze je to jen o zvyku ze je to benzin a ne nafta?..Doufám ze až si na to auto zvyknu a vyjezdim se ze to bude lepší, a ten stres ze mě opadne ale zatím pořad když řídím tak mám staženej žaludek, jaké byly vaše zacatky? Mám pocit ze jen já jsem takový jelito a nikdy nebudu dobra řidička :nevim:

Smekam pred ridici, dela mi problem jezdit na krizovatkach I na kole, jsem nesoustredena atd…jsem ten typ, ze kdyby se delo neco nepredvidan.tak zavru oci a pustim volant..zakladatelko to das, ridicak jsi dala ted uz to bude jen lepsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
28.7.20 13:25

Sezen si nejakeho trpeliveho kamarada/pribuzneho řidiče, at s tebou vecer po práci jako spolujezdec jezdi nekde po okreskach.. Nijak jinak nez neustálým nacvikem se to nenaucis. Z autoskoly umi kazdej prdlajs, to co kolikrat uci, nema se skutecnym provozem nic společného :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
28.7.20 13:40

@Pajka89 Jo, já když si vzpomenu, jak mě učil lektor v autoškole parkovat (jakože nacouvat mezi dvě auta). Vždycky mi říkal: „Tak, teď až si ti setká tvoje zrcátko s výfukem auta, vedle kterého parkuješ, stoč volant.“ Byl to srandista. Já jsem teda jezdila s tátou načerno u nich ve firmě v areálu, takže mě ty základy naučil on. Naštěstí. Jinak bych se fakt nic nenaučila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
28.7.20 14:15

Buď si zaplať kondiční jízdy, nebo požádej někoho, aby s tebou jezdil. Strašně mi pomohlo, když mi rodiče poradili, jak se v oné situaci zachovat. Chce to praxi, než si mnohé věci zautomatizuješ. A souhlasím, že cestu do práce brzy očíhneš a budeš jistější. Pro začátek si nalep na zadní sklo Zetko, potom ti řidiči snáz odpustí, že ti to na křižovatce chcíplo a tím je zdržuješ. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
28.7.20 14:29

Musíš jezdit, nic jiného ti nepomůže. Měla jsem kdysi mokrý řidičák zároveň se švagrovou. Jezdily jsme po okolí a vzájemně si dodávaly odvahu. Trénuj co nejčastěji, na troubící řidiče vystrč tak leda prostředníček. Nikdo učený z nebe nespadl. Hlavně to prosímtě nevzdávej, život je mnohem krásnější, když máš řidičák :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
28.7.20 14:38

Za mě hodně pomáhá spolujezdec, který umí řídit a prostě jezdit - když máš o víkendu čas, prostě se jít projet (většinou je i menší provoz) a uvidíš, že za chvíli se do toho vrátíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová