Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím vás, jsem zas na mrtvici
Já prostě nevím, jak na to - dělám ji podle návodu, zkoušela jsem plátkovou, práškovou, prostě mi to netuhne, takže většinou to na buchtu naleju brzo (i když už je to studené), takže se to vcucne dovnitř a mám prd nebo mi to ztuhne zas moc, že už to nejde nalévat ![]()
Tak fakt nevím, nemáte nějaký osvědčený postup nebo značku - prostě nějaké fígle? Mně se to líbí, mám ráda třeba takovou tu ovocnou buchtu s želatinou nahoře (kterou jsem se dnes celé odpoledne pokoušela vyrobit), ale nejde mi to a akorát se u toho vždycky nase*u a nedá se to podávat, mnohdy ani jíst
![]()
Jinak si myslím, že celkem vařit umím, ale želatina je nad moje síly
![]()
Já dělám želatinu z pudink.prášku a vody
Děláš jako pudink a jen místo mléka vodu ![]()
moje mamka dělá taky želatinu z vanilkového pudinku a naředěné šťávy z kompotu. je to zaručené a moc dobré ![]()
Jo aha,já to dávám jen na broskve nebo ananas tak to tak trošku splyne,ale nám to nevadí.Je to rychlý a levný
![]()
Vereniko, tak víš jak mně by to taky nevadilo, ale musím ju, sviňu, pokořit
Přece to musí jít, ne?
![]()
To víš,že to půjde.Zkus to zítra cvičně,jen si tu želatinu udělat.jen to tolik neslaď jako pudink.Tak jedna lžíce cukru.A uvidíš jak ti to z toho pudinku půjde ![]()
Anguo, a kupuješ dortovou nebo cukrářskou? Ona totiž jedna potvora je jen jako potah a druhá dělá vrstvu.
Já kupuju extra silnou od Otkera a i kydž sem na to levá, podaří se. Nemíš tam mít moc vody, a klidně jí lze vařit déle. Pak dám ten hrnec do umyvadla se studenou vodou a vidím, jestli tuhne ![]()
Verenika - to vím, že z pudinku mi to půjde, už jsem to zkoušela ![]()
Hanule - toto byla želatina v plátcích, blíže nespecifikovaná, Dr. Oetker. 2 druhy jsem zaregistrovala, ale myslela jsem, že je to jedno
Teď jenom která je která, že? ![]()
Theresa - tu si nejsem jistá, jestli jsem měla, můžu zkusit. Tady na té psali, že se má dát těch 6 plátků do půl litru vody. Měla jsem načaté balení se 4, dala jsem je do 300 ml (vypočítáno trojčlenkou
), netuhlo. Tak jsem tam přidala celý další balíček (6 plátků), bo mě to už naštvalo a stejně to netuhlo - pak mi to ztuhlo zas už moc
Tady ta se nemá vařit, tak možná je na to lepší nějaká, co se vaří??? ![]()
Angua: ja si schválně kupuji, tu co se vaří, protože bych jinak nepoznala, že je hotová. Tahle ja na půl litru a zatím se mi vždycky povedla. var poznám bezpečně, to se to pak krásně napění. je to prášek. je na ní oprázek kolače s vysokou vrstvou želatiny ![]()
Thereso, tak dík, zkusím ji. Ale jestli se u toho zase rozčílím, tak si mě nepřej
![]()
Jak už tady někdo psal, u nás je nejosvědčenější vanilkový puding se šťávou z kompotovaného ovoce, které na tu buchutu dávám
![]()
Theresa píše:
Budu držet palce, aby si mne pak neproklínala
Díky ![]()