Neumím udělat želatinu

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50725
20.6.10 20:24

Neumím udělat želatinu :-)

Prosím vás, jsem zas na mrtvici :lol: :lol: :lol: Já prostě nevím, jak na to - dělám ji podle návodu, zkoušela jsem plátkovou, práškovou, prostě mi to netuhne, takže většinou to na buchtu naleju brzo (i když už je to studené), takže se to vcucne dovnitř a mám prd nebo mi to ztuhne zas moc, že už to nejde nalévat :zed:

Tak fakt nevím, nemáte nějaký osvědčený postup nebo značku - prostě nějaké fígle? Mně se to líbí, mám ráda třeba takovou tu ovocnou buchtu s želatinou nahoře (kterou jsem se dnes celé odpoledne pokoušela vyrobit), ale nejde mi to a akorát se u toho vždycky nase*u a nedá se to podávat, mnohdy ani jíst :lol: :lol: :lol:

Jinak si myslím, že celkem vařit umím, ale želatina je nad moje síly :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
20.6.10 20:29

Já dělám želatinu z pudink.prášku a vody :wink: Děláš jako pudink a jen místo mléka vodu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.10 20:31

Díky, jo to znám, ale když já bych chtěla mít tu průhlednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
20.6.10 20:31

moje mamka dělá taky želatinu z vanilkového pudinku a naředěné šťávy z kompotu. je to zaručené a moc dobré ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.6.10 20:33

Jo aha,já to dávám jen na broskve nebo ananas tak to tak trošku splyne,ale nám to nevadí.Je to rychlý a levný :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.10 20:34

Vereniko, tak víš jak mně by to taky nevadilo, ale musím ju, sviňu, pokořit :lol: :lol: :lol: Přece to musí jít, ne? :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.6.10 20:38

To víš,že to půjde.Zkus to zítra cvičně,jen si tu želatinu udělat.jen to tolik neslaď jako pudink.Tak jedna lžíce cukru.A uvidíš jak ti to z toho pudinku půjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
20.6.10 20:45

Anguo, a kupuješ dortovou nebo cukrářskou? Ona totiž jedna potvora je jen jako potah a druhá dělá vrstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
20.6.10 20:49

Já kupuju extra silnou od Otkera a i kydž sem na to levá, podaří se. Nemíš tam mít moc vody, a klidně jí lze vařit déle. Pak dám ten hrnec do umyvadla se studenou vodou a vidím, jestli tuhne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.10 20:56

Verenika - to vím, že z pudinku mi to půjde, už jsem to zkoušela :mrgreen:

Hanule - toto byla želatina v plátcích, blíže nespecifikovaná, Dr. Oetker. 2 druhy jsem zaregistrovala, ale myslela jsem, že je to jedno :oops: :lol: Teď jenom která je která, že? :think:

Theresa - tu si nejsem jistá, jestli jsem měla, můžu zkusit. Tady na té psali, že se má dát těch 6 plátků do půl litru vody. Měla jsem načaté balení se 4, dala jsem je do 300 ml (vypočítáno trojčlenkou :lol: ), netuhlo. Tak jsem tam přidala celý další balíček (6 plátků), bo mě to už naštvalo a stejně to netuhlo - pak mi to ztuhlo zas už moc :roll: Tady ta se nemá vařit, tak možná je na to lepší nějaká, co se vaří??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
20.6.10 21:00

Angua: ja si schválně kupuji, tu co se vaří, protože bych jinak nepoznala, že je hotová. Tahle ja na půl litru a zatím se mi vždycky povedla. var poznám bezpečně, to se to pak krásně napění. je to prášek. je na ní oprázek kolače s vysokou vrstvou želatiny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.10 21:03

Thereso, tak dík, zkusím ji. Ale jestli se u toho zase rozčílím, tak si mě nepřej :-P :wink: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
20.6.10 21:05

Jak už tady někdo psal, u nás je nejosvědčenější vanilkový puding se šťávou z kompotovaného ovoce, které na tu buchutu dávám :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
20.6.10 21:06

Budu držet palce, aby si mne pak neproklínala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.10 21:08
Theresa píše:
Budu držet palce, aby si mne pak neproklínala :)

Díky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport