Neumím udělat želatinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
softvelvet
17.8.11 19:29

Jojo, já ji teď dělala podruhé a musela jsem asi 40 minut čekat, než ztuhla a když se tam tvořili hrudky, tak jsem ji nalila na piškot a povedlo se. Hurá :D

• Citovat
  • Upravit
Natouška
13.2.12 21:06

Želatina

Vite chci zitra na valentýna :srdce: připravit želatynu s ovoci ale moc mi to nejde :nevim: , napsali byjste mi prosím recept :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
12651
18.10.13 13:41

Holky, dnes budu dělat pro syna nepečený dort, krém bude 400g jogurtu, 400g zakysané smetanu a asi 3 dětské pudinky (hotové v kelímkách). Bojím se, že se to bude roztékat, tak tam chci dát želatinu, Koupila jsme plátkovou. Kolik plátků na toto množství mám dát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
18.10.13 13:42

@jessikka v návodu není na jaké množství to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 13:53

@archienka1 Je tam 6 plátků, což je na 0,5l tekutiny. jenže já s tekutinou pracovat nebudu.
Možná by mohla poradit nějaké zkušená cukrářka, co s želatinou pracuje běžně a dává „od oka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.10.13 13:56

Želatinu tam nedávám, ale do takových krémů dávám smetafix, aby se to neroztěkalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
18.10.13 14:15

@jessikka místo obyč. pudinků, kup pudink za studena Dr. Oetker olé a ten smetafix a mělo by to být v pohodě. Taky to tak dělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 14:33

Je to k prvním narozeninám, nechci tam dávat zbytečnou chemii. Když jsme četla, z čeho je ten za studena složený, tak jsem valila oči :-) Prozatím chci použít jen stoprocentní želatinu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.10.13 14:37

To asi bude jeden plátek na 0,5 l vody, ne celé balení, ne? želatina je dost silná. dala bych tak 3 plátky a hlavně tomu dopřej čas a dobře utěsni formu.
jinak ztužovač šlehačky taky není žádná chemie, je to škrob a glukóza, akorát si nejsem jistá, jestli by tenhle matroš udržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
18.10.13 15:21
@jessikka píše:
Holky, dnes budu dělat pro syna nepečený dort, krém bude 400g jogurtu, 400g zakysané smetanu a asi 3 dětské pudinky (hotové v kelímkách). Bojím se, že se to bude roztékat, tak tam chci dát želatinu, Koupila jsme plátkovou. Kolik plátků na toto množství mám dát?

plátkovou nemám ráda, ale budiž, ty hotové pudinky jsou dost blemcavé, takže ti to rozmáčí, normálně vařený by to zpevnil, takže bych dala všech 6 plátků.

nevím jakou máš značku já mívala 6 plátků na 700 ml vody-ale vždy dávám míň tekutiny, jinak to moc nedrží a dlouho tuhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 16:25

Tak jsem dala 4 a uvidím, co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.3.15 15:04

Holky, prosím, mám plátkovou želatinu od dr. oetkera, ale netuším, v jaký konzistenci se to leje na ten zákusek, aby nahoře vznikla taková ta průhledná ( u mě oranžová- mám mandarinkovej kompot) vrstva, a le netklo to úúplně všude?? díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.3.15 15:22

@Krrysa S plátkovou želatinou neporadím - s tou mám potíže. Jestli máš možnost, kup si práškovou želatinu na dorty - to je potom jistota, že neproteče. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.3.15 15:25

@malinika už tu mám rozdělsanou tu plátkovou, korpus i krém, te´d to potřebuju jen nepo*rat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.3.15 15:29
@Krrysa píše:
@malinika už tu mám rozdělsanou tu plátkovou, korpus i krém, te´d to potřebuju jen nepo*rat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hm, tak v tom případě bych to nechala dost ztuhnout, aby to neteklo, ale kapalo ve velkých kusech. A pro jistotu pod to ještě nějaký krém nebo tvaroh, aby se to nezapilo do korpusu. :mrgreen: Ale ani tak výsledek nezaručuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí