Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vite chci zitra na valentýna
připravit želatynu s ovoci ale moc mi to nejde
, napsali byjste mi prosím recept
![]()
Holky, dnes budu dělat pro syna nepečený dort, krém bude 400g jogurtu, 400g zakysané smetanu a asi 3 dětské pudinky (hotové v kelímkách). Bojím se, že se to bude roztékat, tak tam chci dát želatinu, Koupila jsme plátkovou. Kolik plátků na toto množství mám dát?
@archienka1 Je tam 6 plátků, což je na 0,5l tekutiny. jenže já s tekutinou pracovat nebudu.
Možná by mohla poradit nějaké zkušená cukrářka, co s želatinou pracuje běžně a dává „od oka“.
Želatinu tam nedávám, ale do takových krémů dávám smetafix, aby se to neroztěkalo
@jessikka místo obyč. pudinků, kup pudink za studena Dr. Oetker olé a ten smetafix a mělo by to být v pohodě. Taky to tak dělám
Je to k prvním narozeninám, nechci tam dávat zbytečnou chemii. Když jsme četla, z čeho je ten za studena složený, tak jsem valila oči
Prozatím chci použít jen stoprocentní želatinu ![]()
To asi bude jeden plátek na 0,5 l vody, ne celé balení, ne? želatina je dost silná. dala bych tak 3 plátky a hlavně tomu dopřej čas a dobře utěsni formu.
jinak ztužovač šlehačky taky není žádná chemie, je to škrob a glukóza, akorát si nejsem jistá, jestli by tenhle matroš udržel.
@jessikka píše:
Holky, dnes budu dělat pro syna nepečený dort, krém bude 400g jogurtu, 400g zakysané smetanu a asi 3 dětské pudinky (hotové v kelímkách). Bojím se, že se to bude roztékat, tak tam chci dát želatinu, Koupila jsme plátkovou. Kolik plátků na toto množství mám dát?
plátkovou nemám ráda, ale budiž, ty hotové pudinky jsou dost blemcavé, takže ti to rozmáčí, normálně vařený by to zpevnil, takže bych dala všech 6 plátků.
nevím jakou máš značku já mívala 6 plátků na 700 ml vody-ale vždy dávám míň tekutiny, jinak to moc nedrží a dlouho tuhne
Holky, prosím, mám plátkovou želatinu od dr. oetkera, ale netuším, v jaký konzistenci se to leje na ten zákusek, aby nahoře vznikla taková ta průhledná ( u mě oranžová- mám mandarinkovej kompot) vrstva, a le netklo to úúplně všude?? díky!!!
@Krrysa S plátkovou želatinou neporadím - s tou mám potíže. Jestli máš možnost, kup si práškovou želatinu na dorty - to je potom jistota, že neproteče. ![]()
@malinika už tu mám rozdělsanou tu plátkovou, korpus i krém, te´d to potřebuju jen nepo*rat
![]()
@Krrysa píše:
@malinika už tu mám rozdělsanou tu plátkovou, korpus i krém, te´d to potřebuju jen nepo*rat![]()
![]()
![]()
Hm, tak v tom případě bych to nechala dost ztuhnout, aby to neteklo, ale kapalo ve velkých kusech. A pro jistotu pod to ještě nějaký krém nebo tvaroh, aby se to nezapilo do korpusu.
Ale ani tak výsledek nezaručuju.
Jojo, já ji teď dělala podruhé a musela jsem asi 40 minut čekat, než ztuhla a když se tam tvořili hrudky, tak jsem ji nalila na piškot a povedlo se. Hurá