Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bella13 dite 4,5 roku kdyz nemluvi je to prusvih. Tohle ale muselo bejt videt okolo tretiho roku uz, ze je jinde…
Hledej dobryho psychologa predevsim.
@Anonymní píše:
Ano.
Kompetentni nerovna se jedinej mistni psycholog v okrese.
Ja takhle kdysi byla na vysetreni s ditetem. Pani psychovlozka pravila ze mam byt dusledna a milujici a ono to prejde. Chacha, dite ma tezkou formu autismu a je retardovany. Ta nadhera to proste nepoznala.
@Enmamma To máš pravdu, moc to asi řeším, on je v podstatě nejhodnější, když je sám a hraje si sám. Jen jsem si říkala, že z něj nechci mít asociála
nebudu to hold lámat přes koleno ![]()
@Tarjei píše:
@Bella13 dite 4,5 roku kdyz nemluvi je to prusvih. Tohle ale muselo bejt videt okolo tretiho roku uz, ze je jinde…
Hledej dobryho psychologa predevsim.
Tak to mluvení řešíme už od těch 3 let, tam bude nejspíše diagnóza vývojové disfázie, ale nikde jsem se nedočetla jestli to je i propojeno i s tím vztekáním.
@Bella13 jasne ze je. Dite je frustrovany, nerozumi a nemuze vyjadrit svoje potreby.
@Anonymní píše:
@Enmamma To máš pravdu, moc to asi řeším, on je v podstatě nejhodnější, když je sám a hraje si sám. Jen jsem si říkala, že z něj nechci mít asociálanebudu to hold lámat přes koleno
Nemít asociála neznamená přeskočit vývojová stádia. Neřeš blbosti. Máš zdravé děcko. Chová se úměrně věku a na kamarádství není ještě zralé. Netlač to, jinak si zafixuje neurotické reakce.
@Tarjei
Když ono to je komplikovanější, ona totiž rozumí. Je velmi chytrá (až vyčuraná). V podstatě od všech doktorů máme vyjádření: šikovná, chytrá, velmi komunikativní (a to si nevymýšlím) ale nemluví. Jen nevím jak ji právě naučit zpracovávat ty své emoce, když něco není po jejím. Ale jak píše anonymní přede mnou tak v podstatě vstáváme se vztekem protože je špatně tričko (vybere si ho sama), následují špatné legínky (taktéž její volba) a tak proplouváme celým dnem. Samozřejmě, že některé dny jsou lepší.
@Anonymní píše:
@Enmamma To máš pravdu, moc to asi řeším, on je v podstatě nejhodnější, když je sám a hraje si sám. Jen jsem si říkala, že z něj nechci mít asociálanebudu to hold lámat přes koleno
Chápu tvoje obavy. Ale vem to tak, že to je stejné, jako kdyby ses u půlročního dítěte bála, aby z něj nebyl lenoch, co se jen válí v posteli a tak bys ho učila chodit a nutila, aby trénoval. Výsledek by byl řev a vztekání. Dítě není zralé chodit v šesti měsících.
@Bella13 ta komunikativnost je tedy v cem? Komunikuje neverbalne? Pouzivate voks? Asi ma expresivni dysfazii no..
@Tarjei
komunikuje neverbálně - zahraje divadlo a odvypráví rukama a nohama celý příběh.
Voks jsem doteď neznala, teď na to koukám. Ale jak píši výše s tou řečí, tak nějak vím jak pracovat a rozvíjet, ale horší to je s tím vztekáním
, hold budu doufat, že z toho také jednou vyroste.
@Tarjei píše:
Kompetentni nerovna se jedinej mistni psycholog v okrese.
Ja takhle kdysi byla na vysetreni s ditetem. Pani psychovlozka pravila ze mam byt dusledna a milujici a ono to prejde. Chacha, dite ma tezkou formu autismu a je retardovany. Ta nadhera to proste nepoznala.
My byli na 3 různých místech. Všechna pracoviště v Praze.
Má vývojovou dysfazii. To je vše.
@Anonymní píše:
My byli na 3 různých místech. Všechna pracoviště v Praze.
Má vývojovou dysfazii. To je vše.
A má receptivní nebo expresivní formu dysfázie? Cvičíš s ním?
@Bella13 jaj. Zkus ten voks. Odstrani frustraci z nemoznosti se poradne dorozumet a mozku to pomuze s vyvojem reci. Mozek kterej se vzteka, nedela nic jinyho. Nemuze totiz.
@Tarjei píše:
@Bella13 jaj. Zkus ten voks. Odstrani frustraci z nemoznosti se poradne dorozumet a mozku to pomuze s vyvojem reci. Mozek kterej se vzteka, nedela nic jinyho. Nemuze totiz.
Tak přesně takhle mi to přijde, kdyby jsme veškerou energii věnovanou vztekání věnovali mlivení a jiným věcem tak by to byla paráda ![]()
@Bella13 ono to tak je. Vztek zamestnava mozek stejne jako boj o zivot. Neni mozny ho v tu chvili pouzit na nic jinyho. Voks je super. Mam jedno dite tezkyho autistu a druhy dysfatika a pouzivala jsem na oba, ted uz jen na autika.