Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, už cca od začátku dubna mě trápí každodenní nevolnost, byla jsem na spoustu vyšetření, včetně gastroskopie a vlastně se nic nenašlo, kromě,,inkompetence kardie'', což jsem si přeložila jako příznak doprovázející refluxní chorobu jícnu (doktorka mi vlastně po vyšetření řekla, že nic nenašla a teprve až když jsem si přečetla zprávu, tak jsem tam našla toto a přeložila si to.) Já to nechala být, že kdyby to bylo něco souvisejícího s mou nevolností, určitě by mi to řekla. Vše se nakonec svedlo na psychiku, jelikož mám úzkostně depresivní poruchu a poslední dobou jsem měla velmi, velmi stresující období a mé psychické potíže se zhoršily, takže to je spíše žaludeční neuróza a zaměřila jsem se na psychiku. Antidepresiva jsem nemohla téměř žádná, jelikož mi všechna nevolnost ještě zhoršovala a umocňovala nebo jsem měla jiné vedlejší příznaky (vyzkoušela jsem jich cca 10), chodila jsem na stacionář, kde byly intenzivní terapie skupinové 5× týdně+1× týdně individuální a i tak nevolnost zůstala stejná. Jo, psychicky se mi ulevilo, fyzicky ale ne.
Co řeším poslední dobou, že ty příznaky refluxu opravdu mám, pálení žáhy, bolest dole v krku při polknutí, bolest žaludku a pocity plnosti, dokonce mi to potvrdil i doktor na ORL, který když jsem si mu stěžovala na neustálou bolest v krku říkal, že to bude od refluxu a předepsal mi Omeprazol, jenže mi to nějak nesedlo, takže teď beru Nolpazu, jenže účinek moc necítím. Po pár dnech braní tohoto léku mi chvíli bylo lépe, ale zase se to vrátilo do normálu, už nevím, co s tím ![]()
Nějaké rady/zkušenosti na tyto potíže? Klidně i přírodní léčba, co vám zabrala, jsem otevřená všemu.
myslím teď na ten reflux, ale klidně i na žaludeční neurózu. Možná se mi tyto dvě věci nějak spojily.
PS: dlouhodobě jsem držela i žaludeční dietu a tak nějak se jí řídím do teď, s jídlem si moc vyskakovat nemohu, jelikož by se mi přitížilo.
Díky mooc <3
Tak u nás to bylo psychikou, kterou jsme řešili až po všech vyšetřeních kolonoskopie a veškeré krevní testy, ale na nic se nepřišlo. Až jsem jednou musel partnerku odvézt, protože mě o to prosila, do té doby se to snažila zvládat sama, ale již to přesáhlo jistou hranici. Probíhalo to obdobně neustálá nevolnost po čemkoliv co jedla, hledali jsme problém v mléku, lepek atp. tohle jsme řešili cca půl roku.
Po nasazení prášků to trvalo a nasazení mléčné a lepkové diety to trvalo cca týden a partnerka byla v pořádku. Předtím se pomalu bála probudit, jestli jí zase nebude, jednalo se o vyčerpání z dětí, nedostatku spánku a po porodu jsou hormony taky pěkně rozházené.
@boricmytu ahoj, díky za odpověď, takže partnerce pomohla až antidepresiva?
@nevimcomamdelat píše:
@boricmytu ahoj, díky za odpověď, takže partnerce pomohla až antidepresiva?
Tak jakou má přesně medikaci, ale asi to bude něco takového a to jí stačilo tak málo, že když s tím přišla k doktorovi, tak jí řekl, jestli vůbec ví, že to bere a jestli jí to pomáhá, že tak malá dávka nestačila. Co jí ještě pomáhalo bylo CBD kapky, zklidnilo jí to nervy a bylo jí lépe, ale spíše krátkodobě.
@Fett tyjo o tom jsem ještě neslyšela, jak se člověk s nevolností dostane k fyzioterapii? každopádně ta nevolnost musela být od něčeho tělesného, např. od páteře, ne?
@nevimcomamdelat Já už jsem na fyzio chodila, pak jsem měla cca 2,5 měsíce pauzu. Když jsem tam šla znovu, zmínila jsem se o těch nevolnostech, které trvaly asi dva měsíce. Moje fyzioterapeutka si s nimi poradila okamžitě. Byly způsobeny předchozím kašlem. Vysvětlovala mi to, ale úplně si to nepamatuji. Mmj. mám reflux a i tomu lze ulevit cvičením 🙃
@Fett @nevimcomamdelat mně taky pomohly fyzioterapeutky, teď jsem několik měsíců bez cvičení, schůze, dechových cvičení (kvůli prac. vytížení to flákám) a bolesti se vrací…
Resim ted neco podobneho. Pred dvema lety mi byla diagnostikovana nedomykavost kardie. Nejaka zaklopka nad zaludkem nefunguje jak ma. Proto se potom vraci zaludecni stavy do krku a muzou byt problemy s polykanim atd.
Ja jsem si ty potize nejspis zpusobila stresem z prace, prejidanim atd. Proste hrozny zivotni styl. Jakmile jsem v te praci skoncila, tak potize zmizeli. Ted se mi znovu objevili pri stresech s prckem na RD. Na prcka se vyprdnout nemuzu, takze se to ted snazim dat nejakym zpusobem do kupy. Pust, zdrava strava, pohyb, dechová cviceni, min se rozcilovat, vitaminove doplnky..atd. Malinko se mi to ted zlepsilo. Ale radeji jsem se objednala na vysetreni a uvidime, jak to bude dal.
Mozna, ze to ma i souvislost s prodelanym Covidem.
@Anonymní píše:
Resim ted neco podobneho. Pred dvema lety mi byla diagnostikovana nedomykavost kardie. Nejaka zaklopka nad zaludkem nefunguje jak ma. Proto se potom vraci zaludecni stavy do krku a muzou byt problemy s polykanim atd.
Ja jsem si ty potize nejspis zpusobila stresem z prace, prejidanim atd. Proste hrozny zivotni styl. Jakmile jsem v te praci skoncila, tak potize zmizeli. Ted se mi znovu objevili pri stresech s prckem na RD. Na prcka se vyprdnout nemuzu, takze se to ted snazim dat nejakym zpusobem do kupy. Pust, zdrava strava, pohyb, dechová cviceni, min se rozcilovat, vitaminove doplnky..atd. Malinko se mi to ted zlepsilo. Ale radeji jsem se objednala na vysetreni a uvidime, jak to bude dal.
Mozna, ze to ma i souvislost s prodelanym Covidem.
Mám totéž, beru Nolpazu a dobrý.
Dobrý den, otvírám diskuzi, před 3 dny mi na gastroskopii zjistili kardie nedovíráni nahoře a dole. Žádný léky mi nedali nic mi k tomu neřekli jestli se to dá vůbec léčit nebo co bude dál? Už dva týdny skoro nejím. Pořád cítím plný žaludek vše mi jde nahoru. Cítím šílenou bolest žaludku už nevím kudy kam hroutím se z toho. Dietu přísnou držím odpočívám hodně. Poradí mi někdo co s tím? ![]()
@nia221 píše: Více
a s výsledkem gastroskopie jdeš k nějakému lékaři?
@vokishka ano k obvodnímu zatím mi nedali žádné léky nic.. nemůžu spát vůbec nic..
@nia221 píše: Více
tak jdi hned k tomu obvodnímu, dá ti léky. Pokud jsi byla jen na vyšetření, na které tě poslal obvodní, tak je to jak kdybys byla někde na rentgenu. Ti taky nic neordinují.