Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.
Malé jsou 2 a půl měsíce a celý den probrečí a kroutí se jak žížala. Navečer už chudák vydává jen skřeky jak má namožené hlasivky. Bříško masíruji, nahřívám, mažu pupíkem a také jsem zkoušela rourku, ale nic bohužel nepomohlo. Myslela jsem jestli nemá hlad, ale sunar odmíta. Dr. říkal, že je to normální. A brečí i při celodením houpání. Měl jste to některá? Už si nevím rady. Trvá to již 4 dny.
Ahoj ja mam 4,5m syna a jsme na tom stejne vyzkoušej kapky sab simplex, nebo baby calm, pokud to nepomuže tak kapky ktere ted davam ja Probioticke kapky oni jsou drahi stoji 600 kč. Anebo eště skus vyměnit mliko ja jsem malimu taky davala sunar ale měl po něm zacpu a boleloho briško ted davam par dni už hami a zlepšolo se to.
A u prsa by byla, nebo ani to jí nebere? Kdyby chtěla hodně sosat, tak bych řekla, že růstový spurt. Pokud to trvá teď poslední 4 dny, tak mi to nepřijde normální, chápu, že jsou děti plačtivější třeba povahou, ale náhlý nárůst pláče je podle mě vždy znamení, že jí něco chybí ![]()
ahoj, je jí 6 neděl, tak mohla jen přijít růstová krize, prostě bude chtít být víc u prsa a za pár dnů to přejde, ty si jen všimneš, že jí jsou malé dupačky, které ste doteď oblékaly, neboj to přejde!takhle skokově mimča rostou a trochu si u toho popláčou ![]()
a sunar nezabírá, nejen že to jinak chutná, ale dudlik je prostě jinej než prso, to by nebyla první mimčo, kterýmu to přijde blé
chce to jen vydržet těch pár dnů a je to ok ![]()
u nás byl řev teda nejen ke spurtum nebo k prdum, u nás to souviselo spíš s tím, že je celkově vzrušivější, nedokázal se jako každé jiné unavené miminko vypnout a prostě jen usnout, cca do 4 měsíců probrečel tak 8-12 hodin, do půl roku se to snižovalo, tak na 3-5 hodin, s tím jak potřeboval méně spinkat a od půl roka do cca 9-10 měsíců byly ataky toho šíleného brekotu tak 3 krát do týdne, někdy jednou za den, jindy dvakrát, a vždy tak 1,5-2 hodiny
od desátého měsíce dokázal usnout i v kočárku, i v autě v autosedačce a celkově se zklidnil
nicméně jeho povaha je taková neklidná, je to takové hodně citlivé dítko ![]()
tak přeju, ať je to jen těma prdíkama ať zabere laktobacilus a změna stravvoání u tebe (možná si jen zařadila něco, co malé nesedlo..) nebo tím růstem, aby to netrvalo dlouho
nechci strašit, píšu jen své zkušenosti a že není vše jen o jídle ![]()
Naše malá měla kolem 3.měs cca 14dní plakací a kroutící období, dětská říkala, že jde o růstový spurt. Malá chtěla jen prso, jinak řvala a řvala. Takže jsem ležela skoro celý den v posteli a četla knížky u kojení
a bylo ticho. A malá se u prsa i vyspala a byla pak klidnější.
háta to se mi líbí!!! mě doktorka v období růstového spurtu neuklidnila ale trovnou nám začal cpát um…takže takovej postoj si beru za své, až budeme mít druhé
dík
fakt paráda, tak by to mělo být, vždyť růst.spurt je prostě přirozená věc, tak nač z toho dělat vědu o umělých mlíkách? respektive byznys
![]()
jo nás takhle trápili prdíky.. a pomohla rourka.. těžko říct co by pomohlo..
U nás pomáhá změna polohy - na bříško, na bok a nebo teď nově i „kámoš“ v zrdcadle
. Jinak na prdíky jsme si pořídili probiotika a zabírají, bereme je týden a je to znát. Držím palce a přeju pevné nervy. ![]()
Nutrilon Comfort je na koliky a k tomu probiotoka…já od mala dávám Infants Dophilus, cca 200kč, ale mě na prdíky nikdy netrpěla..Tohle ale doporučila moje sestra, ta s malou bojovala do půl roku.
ahoj,
naše malá (1 měsíc) se také po vykoupání večr začala kroutit, nechtěla sát (kojím) a proječela v kuse cca 3 hodiny…
koupili jsme kapky Sab Simplex a děkuji tomu, kdo je vynalezl, protože dnes první den s nimi je malá zlatá a nepláče, není nervní, očividně se jí ulevilo…večer jsme vykoupali, nakojili a držtička usnula jak dřevo u prsa a šupky s ní do postýlky a hajá jak andílek…žádný řev, žádné trpění.
Určitě doporučuji, když nepomůže sabík, tak Baby Calm, ale naší malé bylo dnes na první pohled lépe, koukala se mnou na telku, klidně se mi plácala v rukou, nevztekala se,…nádhera..alelujááá sabíku ![]()
tak to je náš případ
ale sme zatím v měsíci číslo sedm..takže snad to za ty tři měsíce přejde..ale abych Jonáše jen nepomluvila..hysteráky už taky nemívá tak často a v kočárku je od 5.měsíce hodný,i když..vzteká se při oblékání,ukládání do kočáru a při vyndavání
je to muj malej Jonášek a já jsem z něj na prášek
toť mé heslo,ale je to má láska ![]()
Ahoj
Kapičky u nás taky bohužel žádný úspěch neměli
. Priotika jím já a to beru ty nejsilnější, Apo- lactobacilus.