Neustálé řvaní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2318
26.1.10 21:20

Verco, myslela jsem srt jako spiritual response therapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
26.1.10 21:29
aha,promiň, já mám SRT spojený se synergickou reflexní…bylo mi to divný!! :wink:
Lasicka píše:
Verco, myslela jsem srt jako spiritual response therapy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janulka.001
26.1.10 21:39

Ahoj babičku mám, syn si s ní vydrží někdy i chvíli hrát než ji začne mlátit nebo se vztekat,to ho už mám doma.. Ve dne tak 2h spí,tak mám chvíli klid

• Citovat
  • Upravit
450
26.1.10 22:14

Ahoj Janulko,
ted mi doslo ze tvuj Davidek je stejne stary jako nase Eli. Chapu co prozivas a souhlasim s ostatnima ze uz bys ho mela odstavit. A ted nevim jestli jsem divna, ale ja si nemyslim ze kdyz me necim mlati tak ho mam nechat a myslet si ze to nechape, podle me moc dobre vedi co delaji, takze kdyz moje mala slecna prijde a pichne me prstem do oka tak pres tu rucicku dostane, popripade po prdylce a k tomu zvysim hlas aby bylo jasny ze to se mi nelibi. Ja jsem nedavno zakladala diskuzi ze ta nase holka taky strasne jeci ale ona jeci jen tak pro zabavu asi ji dam na zpev :-D ale je fakt ze posledni dobou to trochu ustalo.
By jsem ho nechala proste vztekat a delala bych, ze to nevidim, otocila bych se k nemu zady a delala si neco svyho, tak sem to delam s obema a celkem to funguje, kde neni publikum tam se divadlo nehraje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janulka.001
26.1.10 22:20

Děkuji za odpověd, nastolím synovi přísnější režim

• Citovat
  • Upravit
9645
26.1.10 22:47

AHoj Janulko,
já si mylsím, že kontaktovat pedagogicko-psychologickou poradnu je to pravé. Kontakt ti dá i dětská lékařka a navíc by ti měla dát i doporučení. Teda s tou mojí to máme takto domluvené.
Dál si myslím, že by neuškodilo vyšetření na neurologii. My to máme za sebou a žádná trága to nebyla.
Naprosto souhlasím s odstavením a s nastolením režimu.
Vypadá to jako dítko co mám doma, ale to moje není až takhle vyvedené, ale je fakt , že jsem pečovala o autistického chlapečka a tak pár věcí jsem začala doma praktikovat automaticky. A jedním hlavním bodem je režim a také komunikace přímo do očí. Pokud ubližuje, tak ho pevně sevřeš přes ruce a držíš mu je u těla a musíš si vynutit oční kontakt a velice rázně mu říct ne nedělat ..bolí! Jednoduše a heslovitě. Složitým větám stejně nerozumí.
V případě záchvatu u nás já odložím dítko do pokoj a zavřu, ale v klidu mu eště stihnu říct, že ho mám ráda a že jak přestane, tak přijdu. A potomse už k tomu nevracím.
A maximálně důležitá věc je důslednost…dávej si bacha jak s ním mluvíš…stačí , že mu řekneš třeba …přestaň nebo dostaneš na prdel a neuděláš to a řekneš to eště 3× a zase nic…on si velice rychle spočítá 1+1 a má tě v paži!! Řekni mu okamžitě přestaň nebo půjdeš sám do pokoje a pokud tak neučiní okamžitě to vykonej :) To je jediná šance, jak pochopí, že následuje za nějakej druh chování trest…nebo hranice!
Pokud nechceš být ta přísná, tak ho nauč, že mu řekneš : Přestaň nebo ..... napočítám do 3 a bude trest. A počítej pomalu a ukazuj mu to na prstech. Pokud nepřestane tak…šup trest!Tím má on šanci se ešte rozhodnout, jestli se uklidní.
No…tohle jsou jen rady co znám , ale taky mě někdy vůbec nefungujou :)
To pak hold zabouchnu za sebou dveře do koupelny a vkezu do sprchy :) A malej řve v pokojíčku .....bohužel.
Jsme sice mámy, ale jen lidé ne :)
Moc a moc di držím pěstičky holka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
26.1.10 22:49

…jo a omlouvám se za překlepy a jen eště…s tou sprchou nesouhlasím. Ale je to věc každého :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonn123
26.1.10 23:33

Musim souhlasit s Judycum (neni to poprve vid :-) ) … jak jsem psala tak mame adhd s autismem a poruchou chovani… jako priklad uvedu - od osmi mesicu mala nespala pres den, od deseti mesicu vylezala z postylky, od 13ti mesicu co zacala chodit, jsme nepouzili kocar (odmitala), rano se vzbudila v sest, do jedenacti v noci nebyla schopna usnout… a to pak mezi 2-3 rokem se budila jeste kolem jedne nebo pul druhe a byla dalsi hodinu a pul vzhuru… projevilo se nejen sebeposkozovani (trhani si vlasu, skrabani v obliceji atd.), ale i diky emocni labilite neumyslne ublizeni okoli kopanim, kousanim atd… zachvat vzteku prisel kdykoliv, kdekoliv a bez jakehokoliv naznaku, varovani - v naproste vetsine se nedaly ani predvidat ty situace, abych je mohla eliminovat… venku je schopna vbehnout do silnice, do dnes musi chodit za ruku, nesmim ji vubec pustit, pouze nekde, kde vim, ze neni ohrozena … tim chci jen naznacit, ze si umim opravdu predstavit, jake to je, protoze to myslim mam v daleko horsi forme… rozhodne se vyplaci duslednost (naprosta), denni rezim, ritualy… take doporucuji pani Krejcirovou (navstevujeme ji), ale spise se soustredi na poruchy atustickeho spektra a klasicky autismus … jinak nekdo zde psal, ze se neni co divit, kdyz se zenska nevyspi, ze nemuze psat neco hezkeho o svem diteti… (nebo nejak tak je to napsano) … ja s tim nemohu souhlasit… mozna se mnou fakt mlati tehu hormony :lol: ale ac to bylo a je s moji dcerou tezky, tak jsem takhle nereagovala … moje reakce (napr. odchod ze skolky po silenem zachvatu), ze mi bylo spis dcery desne lito, protoze ty jeji stavy musely byt hrozny zazitek i pro ni… a v aute jsem brecela celou cestu domu… Kazdopadne opravdu drzim pesti at tohle obdobi prekonas Janulko, ale jak jsem psala i ve svem prvnim prispevku, tak opravdu tva psychicka pohoda/nepohoda na dite strasne moc pusobi ac to tak vubec nemusi vypadat nebo to na sobe nedavas znat… ono to dite to vyciti…Rozhodne nemyslim, ze bys byla spatna mamka, jinak bys sem ani nepsala a nezadala rady… jen proste chces ukazat nejake cesty… a psychologem nic nezkazis :wink:
Neprihlasena Filad

• Citovat
  • Upravit
363
27.1.10 00:00
filad píše:
Janulko, moje dcerka je autista s ADHD a tou poruchou chovani … :-) jak rikam, ja jsem mozna asi citlivka… ale fakt je ten, ze ty jeji sileny stavy zazivam dodnes a to je ji pres 6 let… :-) ver, ze ty obdobi prejdou, jen to chce trpelivost… ja takhle s dcerkou kolikrat sedela treba ve skolce na zemi v satne a musela ji drzet aby si neublizila, nebo mne v zachvatu… proto na to asi pohlizim jinak… vis … tak se omlouvam - neber to nijak ve zlem :-)

Ahojky, teď v týdnu byl pořat na ČT 1 13 komnata s Kateřinou Kornovou. Vyprávěla tam o svém synovi, že je autista atd. Jako celkem zajímavá reportáž, kukni na to. Tam popisuje jak bojovali a že potom se naučili tomu chování k němu. Vypadá taková namyšlená, ale po té reportáži mi příjde, že je to super mamka. Že se fakt hodně objetovala a neřekla bych to do ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonn123
27.1.10 00:33
Anetoska píše:
filad píše:
Janulko, moje dcerka je autista s ADHD a tou poruchou chovani … :-) jak rikam, ja jsem mozna asi citlivka… ale fakt je ten, ze ty jeji sileny stavy zazivam dodnes a to je ji pres 6 let… :-) ver, ze ty obdobi prejdou, jen to chce trpelivost… ja takhle s dcerkou kolikrat sedela treba ve skolce na zemi v satne a musela ji drzet aby si neublizila, nebo mne v zachvatu… proto na to asi pohlizim jinak… vis … tak se omlouvam - neber to nijak ve zlem :-)
Ahojky, teď v týdnu byl pořat na ČT 1 13 komnata s Kateřinou Kornovou. Vyprávěla tam o svém synovi, že je autista atd. Jako celkem zajímavá reportáž, kukni na to. Tam popisuje jak bojovali a že potom se naučili tomu chování k němu. Vypadá taková namyšlená, ale po té reportáži mi příjde, že je to super mamka. Že se fakt hodně objetovala a neřekla bych to do ní.

Ahojky, s malou jsme se pracovat naucili :-) diky te peci se naucila mluvit i kdyz prognozy byly spatne… :-) ono vse se da, ale chce to opravdu more trpelivosti a pevne nervy - jasne, bylo to hrozne tezke, nejen se smirit s tim, ale prave naucit se pracovat a zvladat situace… jakmile se s tim clovek nauci pracovat, zzit se, tak jde vse mnohem snadneji … dcerce je sest a kousicek :-)
Ale dekuji :-)

• Citovat
  • Upravit
anonn123
27.1.10 00:37
Anetoska píše:
filad píše:
Ahojky, teď v týdnu byl pořat na ČT 1 13 komnata s Kateřinou Kornovou. Vyprávěla tam o svém synovi, že je autista atd. Jako celkem zajímavá reportáž, kukni na to. Tam popisuje jak bojovali a že potom se naučili tomu chování k němu. Vypadá taková namyšlená, ale po té reportáži mi příjde, že je to super mamka. Že se fakt hodně objetovala a neřekla bych to do ní.

ja prave spise chtela Janulce dat najevo, ze vim, ze to nekdy ty stavy jsou fakt na palici, ale mozna ji doda silu, ze v tom neni sama… :-)

• Citovat
  • Upravit
363
27.1.10 13:34

Holky, já Vás za Vaši péči moooooc obdivuji. Nedokážu si ani vůbec představit být v takové situaci. :-( Já říkám to, že když jsem ještě neměla dítě, tak člověk na to zdraví a hlavně když někdo přál hlavně zdraví, tak mi to přišla jen jako fráze. Ale teď, co už mám vlastní dítě říkám, že bych dala všechno za to, aby byl zdraví. To je totiž v životě nejdůležitější. Když člověk vidí děti v nemocnicích, tak je mi z toho vždycky smutno a mám slzy v očích. :cry: Svět je tak nespravedlivej vůči těm dětem. Právě že já jsem sledovala tu reportáž a uvědomovala jsem si, co všechno může být. Hlavně opravdu mě Kornová překvapila. Přeji Vám aby jste měli hodně síly a oporu v lidech okolo Vás. Jste statečné maminky a patří Vám velká poklona. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.10 13:56

Doporučuji návštěvu psychologa, ať vám poradí jak z toho ven.

Já si užila taky svý, od narození nespal, hrozný koliky 7-8 h vkuse řval, já s poporodní depresí s antidepresivy, zákazem kojení, stavy šílený, 2 h spánku, naprostá vyčerpanost, apatie, nechutenství, zvracení, 12 kilo dole, nenávist k sobě samé, neláska k dítěti. PŘEŽILI JSME.

Psychiatr mi poradil super věc, plánovat každý den co budeme dělat, tak jsem přežila a dokonce i prožila krásné dny, po 6ti měsících léčby nastalo komplikované vysazování léků, hrozný strach, ale zvládli jsme to.

Taky jsme celý den doma sami, manžel chodí až pozdě večer, teď přes zimu babička nevozí, už není třeba, vše se postupně upravuje, jen to ječení a vztekání mě hodně štve, často se vytočím, ale hlavní je nastavit mantinely.

Návštěvu bych neodkládala, jde o tvou psychickou pohodu a klidně bych si nechala poradit i jak změnit sebe, aby se to dalo nejen přežít, ale konečně si to mateřství taky užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janulka.001
27.1.10 14:02

Děkuji Vám všem za odpovědi, mockrát díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat