Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, malej má už 2 dny po sobě teplotu 38-38,3, ale nemá ani rýmu, ani kašel, nic, co by tu teplotu spojovalo s nemocí.Bude nám 7 měsíců, napadají mě už jen zuby, ale tedy bohužel tam zatím tam nic nevidím, přes den je ukňouranej, pořád chce jen chovat a v noci se neustále budí s pláčem a když ho vyndám z postýlky, tak je fakt tedy hrozně rozpálenej.Jí mi normálně, ale řekla bych, že má silnější dávicí reflex, někdy jde půlka jídla zase ven.Dnes je u nás doktorka, myslíte si, že mám začít plašit a zastavit se za ní?Nebo to fakt budou ty zuby?
mě Dr říkala že pokud je jen teplota a nemá další příznaky jako kašel apod mám dávat jen panadol na snížení teploty a být s ním doma vklidu, pokud se stav do 3 dnů nezlepší je dobré se dostavit k Dr aby ho prohlídla jestli ta teplota nemá jiné příčiny. Myslím pokud seš nervozní že už to trvá dva dny raději k doktorce běž a ona se mrkne, třeba to nebude nic horšího jak ty zuby ![]()
To vypadá na šestou (pátou) nemoc, my jsme to měli taky. 3 dny teplota a pak se vysype
a pohoda. Koukni se tady v diskusích, určitě o tom mnoho najdeš.
Třeba tady :
https://www.emimino.cz/…-nemoc-4976/
Taky mi to přijde jako šestá nemoc, měli jsme to hodně podobné. Raději bych došla k dr., tím nic nezkazíš. ![]()
Dětská mi říkala, abych teplotu nad 37,5 srážela (čípky, Nurofen, Panadol…), protože hrozí febrilní křeče. A u zoubků může být max lehce zvýšená, ostatní je třeba vyšetřit, protože vysoká teplota k zubům většinou nepatří. Zašla bych určitě k lékařce.
Taky bych šla k dr., aby ti ho prohlídla. Měli jsme něco takového cca před 9 měsíci, dva dny přes 38st. a kde nic, tu nic. Šla jsem s ním k doktorce a dostali jsme kapičky do uší, měl náběh na zánět středního ucha. Kapali jsme asi 4 dny a pak se spustila rýma a byl už v pohodě.
nemáte 6.tou nemoc? My ji ted akorát dokončujeme.. teptloty byly tři dný, jídlo odmítala, pití odmítala, po nurofenu to kleslo a pak zase vystoupalo.
V noci se nám budila skoro neustále, byla unavená, ale nemhla spinkat,
Hato-tak obecne se teplota srazi az kdyz je vyssi nad 38,5C(po odectu),memu synovi-ktery teda na horecky trpel(kdyz uz,tak ctyricitky),jsem mela srazet teplotu uz pri 38C-a to z toho duvodu,ze jsme dochazeli pravidelne na kardio s jeho srdickem,tak proto ty obavy z febrilnich kreci.Nevim teda,jestli i vy jste meli ci mate neco takoveho,ze vase doktorka doporucuje tak brzo srazet,u zdraveho ditete bych jinak takovou lehkou teplotku nesrazela.
Jinak u nas je pravidlo,ze k dr.po trech horecnatych dnech,kdy horecka neklesa-a u nas obcas skutecne horecka trvala tri dny a ctvrty den byl zdravy..Ale tak pokud je maminka nervozni,tak radej pro jistotu zajit k dr..
Any píše:
Hato-tak obecne se teplota srazi az kdyz je vyssi nad 38,5C(po odectu),memu synovi-ktery teda na horecky trpel(kdyz uz,tak ctyricitky),jsem mela srazet teplotu uz pri 38C-a to z toho duvodu,ze jsme dochazeli pravidelne na kardio s jeho srdickem,tak proto ty obavy z febrilnich kreci.Nevim teda,jestli i vy jste meli ci mate neco takoveho,ze vase doktorka doporucuje tak brzo srazet,u zdraveho ditete bych jinak takovou lehkou teplotku nesrazela.
Jinak u nas je pravidlo,ze k dr.po trech horecnatych dnech,kdy horecka neklesa-a u nas obcas skutecne horecka trvala tri dny a ctvrty den byl zdravy..Ale tak pokud je maminka nervozni,tak radej pro jistotu zajit k dr..
tnám říkala že teplota se má srážet nad 38stC tj naměřeno 38,5stC
Děkuji všem za příspěvky a za rady, byli jsme u Dr. a máme bohužel angínu, to by mě ani ve snu nenapadlo,na to, jak mu musí být strašně špatně při angíně se na mě ještě usmívá.No, nafackovala bych si, že jsem tam nešla už v pondělí.
Dostali jsme ATB, tak snad to už bude jen lepší.Jinak teplotu máme srážet, když vystoupí nad těch 38st.