Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
v sedmi mesicich uz se s nim da hrat…tak si hrajte. prohlizejte knizky…jezdete kocarem po venku a ukazuj co kde je. atak.
V kočáru těžko, tam řve-pokud nespí, tak musíme domů. Doufám, že až bude sedět bude líp. To já si s ní hraju, ale říkala jsem si, že má třeba někdo lepší nápad-třeba nějaká blbost, jako pet lahev a tak:-)))
ajo..no ta pet lahve sou jasny…rolicky od toaletaku jsou desne zajimavy…pak novy hubky na nadobi…ruzny obaly od vypotrebovanych samponu a mydel…ted me zrovna nic dalsiho nenapada…ale bude toho dost ![]()
Ahoj mám půlročáka a nejvíc ho baví dokola prohlížet leporelo do vany, mám ho opřeného o sebe a jedeme tu knížku furt dokola - je se zvířátky, takže mi zní v hlavě už jen kva kva, brum brum atd…
pet flaška ho baví děsně, pak veškerý krabičky, rolka od toaleťáku, obal na vlhčené ubrousky…taky ho baví se nechat nosit a koukat nejlépe na zdi na obrázky ![]()
popřípadě mi trhat vlasy, poškrábat obličej, bo mě pořádně štípnout ![]()
ahoj, u nás se chytla plechovka od piva (nebo coly) naplněná rýží, čočkou nebo něčím podobně hrkavým, dále víčka od přesnídávek v krabičče, dobrá byla tuba od šumivych vitamínů, pak ho děsně bavilo troubit do ruličky od kuchynskych utěrek…je toho moc, defacto co doma najdeš je hračka, když si vzpomenu ještě na něco tak připíšu ![]()
U nás vedly nerezové misky, hrnce, trubičky od papírových útěrek, petlahve, zvon na odpady, balon…
Jestli máš 7. měsíční v korbě, tak se nedivím, že řve. Nic nevidí a to ho nebaví. Ve sportáku přeci nemusí úplně sedět.
Malá slečna,ač má kopu hraček je taky někdy na zabití a vyžaduje neustálou pozornost. Ale oblíbila si například Sezame street, takže máme několik DVD a úplně nejraději žebrá u gauče ![]()
ahoj taky mam holku 7 mesicu, desne je ji bavi houpat se v houpacce,nejoblibenejsi hracka asi kartacek na zuby pak umelohmotna krychle varecku ma svou vlastni, koralkovy dreveny retizek na dudlik,pet lahve, rulicky od papirovych uterek, obal od navlhcenych ubrousku
a kelimky na hrani, resp. jejich bourani
je zvon na odpad, ten jsem jeste nezkusila:D
asi zalozim diskuzi, co 8 mesicnimu diteti k vanocum… napadlo me skakaci oslik a nejaky hraci pianko co kupujete vy?
Malej je teď 7 měsíců pryč a nejvíc jí baví deka na zemi, tam na každém konci jedna malá hračka a leze mezi nimi, procvičuje klečení a houpání na kolínkách, válení sudů, „montuje“ autosedačku, šťourá prstíčkem do spár šuplíků…
A začíná opakovat slova (bába, máma, papa, haf, ham…), takže povídání jedem ve velkém + říkáme klasické básničky (vařila myška…), taky umí dělat pacipaci a papa a ráda to procvičuje u zrcadla nebo na hafíka. A nejlepší hračkou je mámy mobil, pytlík papírových kapesníčků a kolem chodící pes ![]()
jo psa a mobil potvrzuji, to u nás frčí taky ![]()
navíc teda nám tu ještě jezdí vysavač Roomba, tak to je pro něj taky velkej hit
![]()
Háto tý jo malá je šikovnáá ![]()
teda tak to my umime jenom berany duc a rikame neco zni to jako „babababa“ a „vavava“
jo hlubokej kocar sme zrusili v 5 mesicich pac rvala a nic nevidela…
jeste je vyborna vec nove koupena stetka na WC..kartacky na zuby…pak takovej ten lepici valecek na sbirani chlupu z obleceni…penezenka z ktery muze dokola vyndavat karty a doklady (u toho vydrzi treba hodinu) a na dost dlouho je obotovani cely role toaletky kterou roztrha postupne na minikousicky ![]()
jo psa a mobil potvrzuji, to u nás frčí taky ![]()
navíc teda nám tu ještě jezdí vysavač Roomba, tak to je pro něj taky velkej hit
![]()
Monjie píše:
teda tak to my umime jenom berany duc a rikame neco zni to jako „babababa“ a „vavava“
jo berany berany duc umí taky, ale teda slovní zásoba je veškerá žádná - zatím se mu líbí dělat jen ááááááá
![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak zabavíte sedmiměsíční mimčo. Díky za rady.