Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha. Tak já chtěla napsat o tom, jak nejhorší pocit neustálého neúspěchu jsem měla pět let doma na mateřské. Měla jsem pocit, že jsem totálně na nic, že můžu dělat co chci, postavit se na hlavu a stejně není vidět výsledek, že je jedno, jestli je úterý nebo prosinec, furt dokola od rána do rána to samé, že všichni okolo ně mají tisíc rad a ponaučení, jak to dělám blbě a jak to mám dělat podle nich… že stokrát denně vyluxováno neznamená, že je vyluxováno… že pocit, že život se začíná navracet do normálních kolejí, jsem zažila až když jsem se vrátila do práce a děti začaly být samostatné… ale to asi slyšet nechceš, co?
@Pavucinkaa no ono sice jsou levný, ale jsou holky, co byly v Natu na 4IVF a nezadařilo se a pak si zaplatily celý cyklus v Institutu a vyšlo to - takže ano v Natu jsou levný, ale pokud se neustále nedaří, tak se vyplatí si připlatit. Ale nic nevnucuji, jen vím, že pak holky říkaly, že kdyby nechtěly ušetřit od začátku, nakonec by je o něco dražší CAR vyšel levněji
@Emilie no to určitě ne
@Ginuš zkusíme to tady, tady nám i umožní to splácet, jelikož na to nemáme, jsem po rekonstrukci bytu ![]()
@Pavucinkaa jasný je to na Tobě, Tvoje rozhodnutí. Jen jsem popsala co vím ![]()
@Emilie Určitě to myslíš dobře, ale věř, že pokud se několik let snažíš o dítě, tak naprosto nechápeš nářky maminek na mateřské. Já je vůbec nechápu, protože z mého pohledu mají to nekonečné štěstí, že mají děti. A zařekla jsem se, že pokud se nám konečně povede miminko, tak nebudu jedna z těch nespokojených žen. Budu vděčná a šťastná.
Anonym, protože nemusí každý vědět, že nemůžu x let otěhotnět a tolik mě to mrzí.
@Pavucinkaa Jednu věc bych Ti poradila, i když je to těžké. Snaž se s tím nějak vyrovnat, aby Tě ty těhotné tak psychicky nedeptaly. To je velmi důležité. Samozřejmě, že je to kruté, že za dobu, co se snažíme už kdejaká kamarádka nebo známá dávno porodila, ale je důležité si to tolik nebrat. Snažit se o nadhled.
@Anonymní píše:
@Emilie Určitě to myslíš dobře, ale věř, že pokud se několik let snažíš o dítě, tak naprosto nechápeš nářky maminek na mateřské. Já je vůbec nechápu, protože z mého pohledu mají to nekonečné štěstí, že mají děti. A zařekla jsem se, že pokud se nám konečně povede miminko, tak nebudu jedna z těch nespokojených žen. Budu vděčná a šťastná.Anonym, protože nemusí každý vědět, že nemůžu x let otěhotnět a tolik mě to mrzí.
@Pavucinkaa Jednu věc bych Ti poradila, i když je to těžké. Snaž se s tím nějak vyrovnat, aby Tě ty těhotné tak psychicky nedeptaly. To je velmi důležité. Samozřejmě, že je to kruté, že za dobu, co se snažíme už kdejaká kamarádka nebo známá dávno porodila, ale je důležité si to tolik nebrat. Snažit se o nadhled.
každá žena se s tím vyrovnává sama a pokud to já cítím takto, tak to tak budu brát
kdybych nepotratila, možná by to bylo jiné
a kdybych věděla, že založení tématu je tak hrozný prohřešek, tak to nikdy neudělám
chtěla jsem si tady povídat s děvčaty s podobnými zkušenostmi a ne poslouchat nějaké superrady
měj se
@Pavucinkaa Založit nové téma není prohřešek. Každý se s tím pere po svém, to je jasné. Napsala jsem, co pomohlo mně, a to získat trochu nadhled. Sice to nepomohlo k vytouženému výsledku, ale pomohlo mi to k lepší pohodě.
Držím palce, ať se Ti brzy zadaří!
@Anonymní píše:
@Pavucinkaa Založit nové téma není prohřešek. Každý se s tím pere po svém, to je jasné. Napsala jsem, co pomohlo mně, a to získat trochu nadhled. Sice to nepomohlo k vytouženému výsledku, ale pomohlo mi to k lepší pohodě.Držím palce, ať se Ti brzy zadaří!
to se u mě neděje
děkuji
@Pavucinkaa píše:
to se u mě nedějeděkuji
Nevím proč jsi tak ostrá na druhé, nikdo ti nic špatného neudělal. Ale jak jsi již několikrát psala, tvoje věc.
@chipsa chtěla jsem si tu povídat o příbězích druhých, jak jsem si myslela, je pochopitelné z úvodu, asi bohužel ne. to je mi líto, že se to nedá pochopit.. a rozhodně jsem nechtěla poslouchat at na to nemyslím a podobné žvásty ![]()
Když to bereš jako žvásty, tak jak myslíš. Já bojuji s neplodností 5 let a za tu dobu, co to tu řeším, bych si nedovolila být na druhé holky tak hnusná. Tak snad se připojí někdo, s kým budeš spokojená.
Pět let pokusů o miminko a nic, přišlo smíření po velkém smutku a pláči, že tedy děti nám nejsou souzené, uklidnění, že i když nebudeme mít rodinu, tak máme jeden druhého, milujeme se a možná je to víc, než i ty děti, co jsme si tak přáli..povýšila sem v práci a do měsíce jsem byla těhotná..bez jakékoliv léčby..prostě to bylo v hlavě, ve mě, tak strašně jsem chtěla, proč ostatní jo a my ne..a pořád dokola..teď jsem po čtvrté těhotná během sedmi let, naše plánované čtvrté dítě..jsem přešťastní, protože jsme čekali a dočkali se něčeho v co jsme nedoufali..můj příběh, prosím o zachování anonymu, spousta známých netuší, že čekáme miminko
@chipsa vytvořila jsem soukromou skupinku, kde řešíme problémy daného úvodu. když někdo bude mít zájem, rádi ho přijmeme.. tady to nemá smysl. také jsem tu nikdy na nikoho nebyla hnusná, ale když sem začnou psát lidi úplně k jinému tématu, jako nemysli na to, a neúspěch být na mateřské atd
tak to není moc normální. asi je opravdu lepší se někam přiškvařit než si dovolit něco navrhnout sama, že? ![]()
@Anonymní píše:
Pět let pokusů o miminko a nic, přišlo smíření po velkém smutku a pláči, že tedy děti nám nejsou souzené, uklidnění, že i když nebudeme mít rodinu, tak máme jeden druhého, milujeme se a možná je to víc, než i ty děti, co jsme si tak přáli..povýšila sem v práci a do měsíce jsem byla těhotná..bez jakékoliv léčby..prostě to bylo v hlavě, ve mě, tak strašně jsem chtěla, proč ostatní jo a my ne..a pořád dokola..teď jsem po čtvrté těhotná během sedmi let, naše plánované čtvrté dítě..jsem přešťastní, protože jsme čekali a dočkali se něčeho v co jsme nedoufali..můj příběh, prosím o zachování anonymu, spousta známých netuší, že čekáme miminko
to je moc krásné, my na to taky nemysleli, tento měsíc už vůbec ne, bylo přehrše starostí, ale znáš to, když to nejde, tak to nejde, budem rádi, jestli se povede ivf
když je problém v ženě, tak to může být psychikou, když v muži, léčit se to většinou nedá a je to v háji no
moc gratuluji k tolika miminkám
také věřím, že se nám povede
ráda bych 3, ale to je spíš tak sen ![]()
Moc ti to přeju, mě stačí, když čtu, jak dlouho se snažíte, a mám i teď slzy v očích, pořád cítím, to jak mi bylo, když mi tu sestřenice, tu nejbližší kamarádka, tu sousedka oznámila, že je těhotná, já jim to přála, ale pokaždý to strašně obrečela..a pak ty otázky, jste spolu sedm let, neodkládejte to mimčo do nekonečna a podobný kecy, to tak strašně bolelo, že kdo to nezažil nepochopí..a teda za mě taky nechápu, že někdo trpěl na mateřský, to mi přijde úsměvný..tohle je nejhezčí čas, vždycky si říkám, jak je skvělý, že s těma dětma můžeme být tak dlouho doma, pracovala jsem 15 let než sem otěhotněla a rozhodně tohle je to nejhezčí co mám, práce byla super, ale k čemu to je, tohle je pro mě smysl života..