Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pavucinkaa díky, taky držím palce. Mě se v životě nejvíc „vyplatilo“ se na nic neupínat a netěšit a pak spíš přišlo příjemné překvapení, tak se to tak snažím brát. Ale já mam dost komplikovanou povahu celkově. Tak dej pak vědět, až půjdeš do IVF a neboj se toho. Jen si fakt ošéfuj, ať nic nepocení. Kvalitní laboratoř, zkušený doktor je základ. A nenech si dát embryo staré méně než 5 dní, prostě podle mě má největší šanci jen blastocysta
. Já to mam teoreticky zmáknuté opravdu hodně dobře, jen ta praxe no
![]()
@Martrich o té blatocystě povídal a to prý není náš případ.. bude se tam dávat jindy.. heled ještě nevím.. nerozumím tomu pořádně
učím se
tak chodím k nim už rok a jezdím sem i cizinci, tak snad jsou oukej. mají neústále plno:D
Ahoj holky, tak dneska jsem testovala po iui a opět nic. Takže teď po další ms mě čeká ivf
a co vy jak to vydíte??? ![]()
@Martrich tak už stimulujeme k ivf
dnes mě čeká třetí injekce.. přítel to zvládá dobře, jen mě vždycky tečou slzy do očí… ach jo, už aby to bylo za náma.. nakonec ten prodlouženej protokol´si taky zaplatíme, ale budeme tam asi za víc.. tak uvidíme..
@alena.ale my už stimulujeme no.. takže zatím se pořádně nic neděje
ono už začínáš stimulovat během ms.. druhý nebo třetí den cyklu začínáš píchat injekce.. tak se radši poptej at nemusíš čekat další měsíc ![]()
@Pavucinkaa Jdu na kontrolu v úterý, tak tam se domluvíme co a jak. Už se těším že se něco bude dít.
@alena.ale a ty už jsi to ted dostala nebo ještě ne?
to je super, že se začne něco dít vid
jakou máte diagnózu?
@alena.ale u nás taky špatné spermio, konkr. morfologie, jinak vaječníky mám ok, vše mám ok.. tak snad se nám to oboum povede
kam docházíte? my natalart..
Ahojky holky. tak i já dnes přidávám další příspěvek. První pokus IVF nevyšel a zamraženého také nemáme nic, takže mě ted za měsíc čeká druhý pokus. Takže vše nanovo. Je to děs. Snad už to někomu vyjde.
@ivca31 Ahojky, byla jsi ivf bez narkózy? sháním info jak moc co bolí, když je jen lék na bolest
čeká mě první ivf asi za 14 dní, ted jsme na začátku stimulace a v út jdu na ivf.. hodně štěstí ivco!!!
Byla jsem na odběr vajíček pod narkozou, ale neboj se nic to není, probuzení super a nic mě nebylo. jako bych ani nic nepodstupovala. A pak ET bylo už jen jako nějaké vyšetření na gyndě, taky to nic nebylo, jen jak to vrací tak jsem to viděla na monitoru, bylo to hezké.
@Pavucinkaa Držím ti pěsti at se ti to podaří na poprvé., mě první pokus nevyšel a ten druhý už je poslední, další šanci už mít asi nebudeme tak se trochu obávám, ale nějaká šance tam přeci jen je.
@ivca31 jééé taky pod narkozou
škoda, že jsi nebyla bez ní
už to mám domluvené, že jdu bez ní
a co je et prosím tě, vložení vajíček? ještě tomu moc nerozumím.. a co máte za problém? proč jdete na poslední? nějaké zdravotní potíže? také se těším až uvidím jak do mě dávají vajíčko
budou mi dávat jen jedno kvůli tomu, že jsem mladá..
@Pavucinkaa ET je zkratka pro embryotransfer, to je vložení oplodněného vajíčka do dělohy. Za 2 dny mi bude 39 let a to je hranice do kdy to hradí pojištovna. Pak už si to musím hradit sama, takže do toho asi nepůjdeme.,Mě taky dávaly jen jedno, abych prý neměla dvojčata, ale na ten druhý pokus se zkusím zeptat jestly mi nedají 2 aby byla větší šance.
@ivca31 aha, no to já mám šanci ted od května, kdy mi bylo 22 a to je zase spodní hranice pro ivf.. jasně tomu rozumím, že budeš chtít dvě, to už by se mohlo podařit ![]()