Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Moc ti to přeju, mě stačí, když čtu, jak dlouho se snažíte, a mám i teď slzy v očích, pořád cítím, to jak mi bylo, když mi tu sestřenice, tu nejbližší kamarádka, tu sousedka oznámila, že je těhotná, já jim to přála, ale pokaždý to strašně obrečela..a pak ty otázky, jste spolu sedm let, neodkládejte to mimčo do nekonečna a podobný kecy, to tak strašně bolelo, že kdo to nezažil nepochopí..a teda za mě taky nechápu, že někdo trpěl na mateřský, to mi přijde úsměvný..tohle je nejhezčí čas, vždycky si říkám, jak je skvělý, že s těma dětma můžeme být tak dlouho doma, pracovala jsem 15 let než sem otěhotněla a rozhodně tohle je to nejhezčí co mám, práce byla super, ale k čemu to je, tohle je pro mě smysl života..
no přesně tak, mě už to taky sere.. je to hrozný.. kord když za to nemůžu já sama.. kdybych měla kdoví jakou nemoc, tak nepípnu, ale takhle je to o to horší
být maminkou je to nejlepší co může být.. už se těším až budu!
Zdravim a jen tady k tomu tematu - u me to bylo jako na houpacce, nekdy me nova tehu hrozne potesila a nekdy mi z toho bylo hrozne smutno, i se mi stalo ze me tehotna zena rozplakala..ale myslim, ze to je cim dal lepsi, ze si rikam, ze kazda z nas ma cestu k mimi jinak dlouhou…
A co mi pomaha je, ze jsem se prestala soustredit na mimi ale soustredim se na sebe (podle uvahy ze co udelam pro sebe udelam i pro zvyseni sance na poceti) - jednu chvili jsem si prisla ze ziju od menstruace k menstruaci a zivot mi utika mezi prsty, tak jsem vydolovala zbytky sil a snazila se prehodit vyhybku a cejtim se mnohem mnohem lip.
Holky, já zas když jsem viděla těhotnou, tak mě napadlo, jestli si taky předtím prošla něčím špatným a přála jsem jí jen to dobré. No a už padám a přeji brzy miminka v náručí
![]()
@Kesssy taky mě to kolikrát dostane, když vidím těhotnou.. už se to prostě nedá no..
moc gratuluji, že jsi to takto dokázala, já už bych to ani nechtěla
když už se trápit, tak jen jednou a dotáhnout to do zdárného konce
děvčata, nesmíme se vzdávat ![]()
I já můžu přidat příspěveki. S manželem se snažíme 4 roky a neřešily jsme to. Pojištovna přispívá do 39 let a mě zvývá jen 2 měsíce už. Jsme po prvním IVF a nevyšlo to, takže čekáme na 2 pokus. A pak nevím co budeme dělat, protože na to taky nemáme finance.
@ivca31 to je špatné, že jste to neřešili.. kord když už máte jen chvíli
snad se vám to povede, moc bych vám to přála!!!
@Anonymní píše:
@Pavucinkaa
Tvůj problém je tvoje hlava!!!
oh tak jo ![]()
@alena.ale ahojky, poslední iui jsem absolvovala včera
v jiné diskuzi mi jedna holčina poradila, at si koupím ananas, že prý tam je nějaký enzym bromelain a mělo by to mít nějaký dobrý vliv, tak jsem dnes koupila a zkusím
jak jste na tom vy? ![]()
Ahoj, já už sice dítě mam, ale z IVF a druhé nám nejde víc jak tři roky. Moc dobře znám ty neúspěchy - další dvě IVF, hafo ketů a 2 minimálky. Navíc já jsem ok, problém „jen“ ve spermiích a všichni mi tvrdí, že to mam taky v hlavě. a možná na tom něco bude. Jsem hodně citlivá a tohle mě ubíjí, všechny kámošky mají už dvě děti, chtěly jsme mít druhé společně (tehdy má trochu naivní představa, když první IVF vyšlo, tak podruhé to půjde jak po másle). Taky jsem nešťastná z toho, že to tak je. Navíc já strašně toužím po holčičce, syna miluji, ale prostě jsem vždycky chtěla tu parťačku.. takových příběhů je tady asi hodně. Ale bojím se, že to o té psychice bude hodně. Holky, kt. to vzdaly nebo nechtěly, tak do toho spadly i přes špatný spg a skoro neprůchodné vejcovody. Ovšem jak tu hlavu „vyléčit“, to fakt nevím ![]()
@Pavucinkaa jinak inseminace, tam je malá šance na úspěch… sice po tom holky taky těhotní, ale u IVF je ta šance o dost vyšší, i když bohužel také ne 100 %, jaký je u vás problém?
@Martrich ahojky, mame spatne spermijky taky no
morfologie 1-3%.. Ja uz to ani moc neresim od te doby co nam dr rekl ze by jsme meli jit na ivf.. Iui jsme absolvovali hlavne proto, ze ten spg nebrali tak spatne.. Pak uz ano ze to asi tim bude.. Ja jsem nastesti zdrava. Folici rostou jako z vody, vcera jsem byla na posledni iui. Pritel o 1% lepsi spg a o 5 milionu mel vic nez minule.. Mozna to bude vitaminkama, hlavne aby to k necemu bylo
heled aspon toho jednoho prcka uz mate.. My zatim nic
a zacinam chtit holcicku
i kdyz si vybirat teda vazne nebudu..
Nam dava sanci 50%.. Tak uvidime ![]()
@Pavucinkaa ivf vam klapne.Jen je to napor na nervy a penezenku no.My mame spg taky morfologii a pak jsou jeste lie.Na poj. uz pokus nemame, tak se snazim smirit s tim, ze to druhe asi nebude.Ale ver, ze mit 1 je super, ale trapi me to skoro stejne, jako kdyz jsem nemela ani to 1.mozna tim, ze tehdy to klaplo rychle a ted uz ne. Kazdopadne drzim palce at to ivf klapne. Odkud jsi a do kt. centra chodis?
@Martrich taky v to věřím, že nám klapne
je no, ale zase pro mě bylo dost důležité, abych nebyla v narkóze, to mi hodně pomůže
že budu o všem vědět a tak.. a když jsem vydržela tříhodinový stav po potratové tabletce, tak tohle by mělo být ok
ale uvidíme
využili jste na iui všech 6 pokusů? my jich měli 7, na první jsem byla totiž v prosinci 2015.. ivf máme spočteno na 14tis a ještě prý mražení 3000.. každý další pokus za 4500, chodíme do natalartu.
dokážu tě pochopit, jak ti asi je, že jsi k tomu před tím přišla ani nevíš jak a ted to nejde, asi se cítíš blbě no
je mi to jasné
ale taky to vyjde, už jen proto, že tvoje tělo těhotné už bylo a dopadlo to dobře, snad je to taky tvé plus
jsme z Plzně. děkujeme moc
dáme si vědět jak jsme na tom
![]()