Neuznany otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
1.10.19 11:58
@Veru1987 píše:
Pro někoho kdo je ted zrovná sám s dítětem může být problém dát dokupy 25tis…
nemyslím, že to je splatné předem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
1.10.19 12:02
@Anonymní píše:
@Veru1987 dekuju…kazdej si myslí že se asi ze 7tis mes da usetrit 25tis

A ty jsi před ditetem nepracovala? Neměla jsi mateřskou, ze které bys našetřila? Nikdo z rodiny ti bezúročně půjčit nemůže??? No tak to sorry jako, ale to sis holka neměla nechávat dítě bez otce, když nemáš prachy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
1.10.19 12:24
@Cenarius píše:
@unuděná tak vdzycky 25tisic ted je vic nez stovky tisic nekdy v daleke budoucnosti

a opravdu to nyní platí ten, kdo podává žalobu?
já jsem v roce 2016 neplatila nic, a otec platil zpětně 13900,–- za certifikovaný test otcovství - jinak nic
změnily se zákony za ty 3 roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
1.10.19 14:08

Známá se soudila s chlapem o uznání otcovství, který se prokázal a náklady zaplatila. Chlap byl bez práce, tak od něj nemá ani korunu. Teď dělá chlap načerno, aby nemusel platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
1.10.19 14:12
@korneli píše:
Známá se soudila s chlapem o uznání otcovství, který se prokázal a náklady zaplatila. Chlap byl bez práce, tak od něj nemá ani korunu. Teď dělá chlap načerno, aby nemusel platit.

nevěřim, v takovém případě jsou náklady od soudu rovnou otci a není cesta, jak by to soud místo po dlužníkovi vymáhal po ženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5457
1.10.19 14:57

I kdybys musela platit 25.000 Kč, tak se to vyplatí. Pujc si od rodiny. Cozpak nechces alimenty a dalsi prispevky? Neznis jako clovek, co je nepotrebuje. Nehlede na to, ze zapsanim do RL ziskava vase spolecne dite treba i pravo po otci pozdeji dedit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
1.10.19 15:00
@unuděná píše:
I kdybych si na to měla půjčit, tak pořád lepší než se ochudit o vše. Plus riziko žádného otce v RL může být problém i z hlediska zdraví dítěte..

to by mě zajímalo jaký :think: :mrgreen: moje 17 dcera je zcela bez újmy (jak zdravotní tak finanční). Proto bych ti byla vděčná, kdybys to trochu konkretizovala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
1.10.19 15:26
@neila píše:
to by mě zajímalo jaký :think: :mrgreen: moje 17 dcera je zcela bez újmy (jak zdravotní tak finanční). Proto bych ti byla vděčná, kdybys to trochu konkretizovala :mavam:
píše může, ne že bude. To znamená, že jeden příklad, kdy to dopad nemělo, nevylučuje pravdivost jejího tvrzení. Že to může mitfinancni důsledky snad netřeba konkretizovat (alimenty, dávky). Zdravotní mi napadá potřeba transplantace. To asi nahradí případná informace od matky, pokud ovšem bude zit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
1.10.19 15:54

@Lama Lama finanční újmu to také nemusí mít, protože jestli je otec vyčůraný blb, tak se bude vyvlékat z placení alimentů a veškeré péče. Stačí, že jí jednou za pár měsíců (myslím 3?, nevím to jistě) pošle nějakou almužnu a je prakticky nepostižitelný… Solidní chlap se ke svým závazkům staví čelem od začátku. Prolhaný vůl ním nejspíš zůstane a žádné úřední ani soudné bububu s ním nehne. To je taky potřeba říct. Uvést otce do RL také znamená udělit mu právo na styk s ní i jeho rodinou, výchovu a trávení času s dítětem, nemluvě o nutnosti jeho souhlasu téměř při čemkoliv. Když to bude hňup, nejen že bude dítě finančně strádat, ale ještě jí bude komplikovat život. Ad dědictví - neuvedení otce v RL nemusí dítě vyšachovat z případného dědického řízení. Je to sice právně náročnější procedura, ale nijak neobvyklá a zákony na ní myslí. A ještě mi napadá, že stejně tak, jak bez otce v RL nedosáhne na nějaké eventuální dávky, tak rovněž nemusí na jiné dosáhnout, když otec v RL bude, protože se bude počítat i jeho příjem, i když nebudou sdílet společnou domácnost…

Aby bylo jasno - nezrazuji zakladatelku od zapsání otce do RL. Jen když už se tady sbíhá x pro (některé dost labilní), tak bych ráda také uvedla i to proti. Protože ono právě ty „proti“ jsou pak v životě docela zásadní. Ať si sama zváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
1.10.19 16:02
@neila píše:
@Lama Lama finanční újmu to také nemusí mít, protože jestli je otec vyčůraný blb, tak se bude vyvlékat z placení alimentů a veškeré péče. Stačí, že jí jednou za pár měsíců (myslím 3?, nevím to jistě) pošle nějakou almužnu a je prakticky nepostižitelný… Solidní chlap se ke svým závazkům staví čelem od začátku. Prolhaný vůl ním nejspíš zůstane a žádné úřední ani soudné bububu s ním nehne. To je taky potřeba říct. Uvést otce do RL také znamená udělit mu právo na styk s ní i jeho rodinou, výchovu a trávení času s dítětem, nemluvě o nutnosti jeho souhlasu téměř při čemkoliv. Když to bude hňup, nejen že bude dítě finančně strádat, ale ještě jí bude komplikovat život. Ad dědictví - neuvedení otce v RL nemusí dítě vyšachovat z případného dědického řízení. Je to sice právně náročnější procedura, ale nijak neobvyklá a zákony na ní myslí. A ještě mi napadá, že stejně tak, jak bez otce v RL nedosáhne na nějaké eventuální dávky, tak rovněž nemusí na jiné dosáhnout, když otec v RL bude, protože se bude počítat i jeho příjem, i když nebudou sdílet společnou domácnost…Aby bylo jasno - nezrazuji zakladatelku od zapsání otce do RL. Jen když už se tady sbíhá x pro (některé dost labilní), tak bych ráda také uvedla i to proti. Protože ono právě ty „proti“ jsou pak v životě docela zásadní. Ať si sama zváží.
ale to nerozporuju. Mě jen přišlo, že to stavíš tak, že u mě žádnou újmu neměla, nebude ani v jiných případech.
To, že ho do rl sama nezapises, tím ji před stykem, když bude chtít prudit, nezachránís. Leda to zkomplikovat zápisem jiného fiktivního otce, to už by bylo více complicated.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
1.10.19 16:49
@Lama Lama píše:
ale to nerozporuju. Mě jen přišlo, že to stavíš tak, že u mě žádnou újmu neměla, nebude ani v jiných případech.
To, že ho do rl sama nezapises, tím ji před stykem, když bude chtít prudit, nezachránís. Leda to zkomplikovat zápisem jiného fiktivního otce, to už by bylo více complicated.

vidíš, obě jsme viděly stejný problém, akorát každá z jiného úhlu ;) Samozřejmě, vše je individuální a případ od případu. Proto je dobré vzít v potaz všechny eventuality a kouknout i dál… Nicméně zakladatelka toho zatím moc nenapsala. Možná to tak „horké“ nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.10.19 16:53

Pokud já vím, tak se předem platí pouze soudní poplatek cca 2tisíce a ani ten snad samoživitelky neplatí. Takže bych se nejdřív šla pořádně informovat na soud a nevařit tady z vody.

• Citovat
  • Upravit
81480
1.10.19 17:01
@Janli píše:
Pokud já vím, tak se předem platí pouze soudní poplatek cca 2tisíce a ani ten snad samoživitelky neplatí. Takže bych se nejdřív šla pořádně informovat na soud a nevařit tady z vody.

Přesně tak. Pokud budou nařízené posudky znalcem s DNA testy, tak to není tak, že to předem platí zakladatelka. To platí v případě, že se ukáže, že žaloba na otcovství byla neoprávněná. Pokud byla oprávněná, platí to protistrana a nechápu, jak by povinnost zaplatit soudní výlohy mohla přejít na zakladatelku.
Leda by si tím otcem nebyla jistá ( mohl by být jiný), pak je jistě opatrnost na místě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
1.10.19 17:26
@korneli píše:

Tohle je lež. Alimenty se musí platit, i když by dotyčný nepracoval. Dokonce mají přednost i před exekucemi. V případě, že by je neplatil a ona se obrátila na soud, tak dotyčný půjde seděť. A i když bude sedět, tak pořád bude muset platit. V tomhle jsou zákony nekompromisní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
1.10.19 22:54
@Tomkins píše:
Tohle je lež. Alimenty se musí platit, i když by dotyčný nepracoval. Dokonce mají přednost i před exekucemi. V případě, že by je neplatil a ona se obrátila na soud, tak dotyčný půjde seděť. A i když bude sedět, tak pořád bude muset platit. V tomhle jsou zákony nekompromisní.

A z čeho to bude platit pokud nemá příjem nebo bručí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí