Neuznany otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1934
2.10.19 08:18
@neila píše:
A z čeho to bude platit pokud nemá příjem nebo bručí??

Zkušenost je taková, že zaplatí každý, aby nešel do vězení. A jestli si ty peníze půjčí u lichváře, nebo u rodičů, to nikoho nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
2.10.19 08:22
@Anonymní píše:
@Lama Lama na úřadě mi rekli, že to hradí ten kdo to podává…

Napiš ho do rodného listu.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.10.19 08:27

Holky, už jsem se na to ptala v jiné diskuzi, jak je to v reálu s tím zapsáním do RL. Matka tam asi nemůže napsat, koho chce, ne? U nesezdaných párů musí být ten souhlas biologického otce někde na matrice? Nebo ona ho může zapsat a on pak na základě toho může podat tu žádost o přezkoumání otcovství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.10.19 09:21
@unuděná píše:
Holky, už jsem se na to ptala v jiné diskuzi, jak je to v reálu s tím zapsáním do RL. Matka tam asi nemůže napsat, koho chce, ne? U nesezdaných párů musí být ten souhlas biologického otce někde na matrice? Nebo ona ho může zapsat a on pak na základě toho může podat tu žádost o přezkoumání otcovství?

Na matrice musí oba podepsat souhlasné prohlášení. Pokud to jeden z nich podepsat nechce, tak jedině soudní cestou. Zapsat bez souhlasu nejde.

• Citovat
  • Upravit
16186
2.10.19 09:23

@unuděná běžně se to dělá tak, že dva nesezdaní přijdou na matriku a sepíšou Prohlášení o uznání otcovství. Papír se pak odevzdává v porodnici a na základě něj je udělán zápis do RL po narození potomka. Pokud bio nesouhlasí, má matka možnost uvést ho na základě žaloby o určení otcovství, ale to trvá. U sezdaných párů je automaticky uváděný manžel.

Příspěvek upraven 02.10.19 v 09:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.10.19 09:25
@Tomkins píše:
Zkušenost je taková, že zaplatí každý, aby nešel do vězení. A jestli si ty peníze půjčí u lichváře, nebo u rodičů, to nikoho nezajímá.

no a prax je spíš taková, že tito zmetci pošlou občas něco (ani zdaleka ne tolik, kolik by měli a už vůbec ne pravidelně), aby je nemohli zavřít a v podstatě jsou z obliga…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.10.19 09:26
@neila píše:
@unuděná běžně se to dělá tak, že dva nesezdaní přijdou na matriku a sepíšou Prohlášení o uznání otcovství. Papír se pak odevzdává v porodnici a na základě něj je udělán zápis do RL po narození potomka. Pokud bio nesouhlasí, má matka možnost uvést ho i tak na základě „domněnky otcovství“ (tak nějak tomu říkají), ale to se pak zkoumá. Přesný postup nevím jaký je v tomhle případě. U sezdaných párů je automaticky uváděný manžel.

No, čili tohle by byla cesta ne? Ona by ho uvedla na základě té „domněnky otcovství“ a pak by nejspíš nemusela platit ty náklady na přezkoumání? Pokud by se samožřejmě ukázalo, že on je otcem. Mi to přijde logická ochrana matek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.10.19 09:27
@neila píše:
@unuděná běžně se to dělá tak, že dva nesezdaní přijdou na matriku a sepíšou Prohlášení o uznání otcovství. Papír se pak odevzdává v porodnici a na základě něj je udělán zápis do RL po narození potomka. Pokud bio nesouhlasí, má matka možnost uvést ho i tak na základě „domněnky otcovství“ (tak nějak tomu říkají), ale to se pak zkoumá. Přesný postup nevím jaký je v tomhle případě. U sezdaných párů je automaticky uváděný manžel.

Pokud bio otec nepodepíše souhlasné prohlášení, tak ho bez soudu nikdo do rodného listu nezapíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.10.19 09:28
@Lendeš píše:
Pokud bio otec nepodepíše souhlasné prohlášení, tak ho bez soudu nikdo do rodného listu nezapíše.

Tak teď je jen otázkou, zda náklady na testy otcovství musí v tomto případě hradit matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.10.19 09:30
@unuděná píše:
No, čili tohle by byla cesta ne? Ona by ho uvedla na základě té „domněnky otcovství“ a pak by nejspíš nemusela platit ty náklady na přezkoumání? Pokud by se samožřejmě ukázalo, že on je otcem. Mi to přijde logická ochrana matek :think:

já jsem to upravila, nějaký takový „institu“ byl kdysi, když jsem to řešila já, ale koukala jsem na současnou právní úpravu a už tato možnost není. Nicméně, i kdyby se testům vyhýbal, soud mu stanoví opatrovníka a o otcovství může rozhodnout bez jeho přítomnosti. Taktéž u následné žaloby o zanedbání povinné výživy (po stanovení alíků). I když se bude vyhýbat soud mu to napálí. Ovšem je tady samozřejmě otázka, jestli reálně matka nějaké alimenty uvidí, žejo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.10.19 09:30
@Lendeš píše:

ano, už jsem to upravila. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.10.19 09:33

@neila No jasně, ale tady jde hlavně o to, že náklady na testy otcovství jsou vysoké a pro ženskou s pár tisíci rodičáku až likvidační. A zda tedy existuje cesta, jak to nehradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.10.19 09:36
@unuděná píše:
Tak teď je jen otázkou, zda náklady na testy otcovství musí v tomto případě hradit matka.

co jsem se dočetla, tak všude se píše, že pokud testy otcovství prokáží, že žaloba byla opodstatněná, tak náklady jdou za otcem… Resp. všeobecně platí, že náklady jsou za tím, kdo soud prohraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.10.19 09:37

@unuděná ale je to zajímavá otázka, zeptám se manžela, když přijde. Je advokát, sice tohle právo nedělá, ale vědět to určitě bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
2.10.19 09:38
@unuděná píše:
@neila No jasně, ale tady jde hlavně o to, že náklady na testy otcovství jsou vysoké a pro ženskou s pár tisíci rodičáku až likvidační. A zda tedy existuje cesta, jak to nehradit.

Podat žalobu na určení otcovství. Soud si vyžádá znalce sám a k úhradě dá tomu, kdo spor prohraje, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí