Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak to by mě taky švihlo, kdyby ještě nebyl doma..Ale zkus se nad to povznýst(i když to jde hooodně těžko)..Až třeba přijde domů, dělej jakoby nic, zkus se ho na nic neptat, kde byl, proč tam byl, proč přišel tak dlouho a pokud by to šlo, hned jak přijde domu, zkus zmizet i s mimčem..Ať vidí, jaký to je být doma sám..Vím, že je to strašně těžký a lehko se mi to radí - sama tak pevnou vůli nemám - ale snažím se. Hlavně mu nedávej najevo, že ti to vadí. Třeba ho to trkne.. ![]()
Tak my vyrazíme pomalu na procházku a uvidíme…dáme vědět jak to u nás vypadá. Budu se snažit nehysterčit, ale nevím nevím.
![]()
Nejlepší věc, co můžeš udělat, je protiůder. Dělej to samé co on!!! Chápu, že nemůžeš chodit s dítětem po clubech, ale jetu i jiná možnost. Internet, spousta seznamek, kde si můžeš prozatím jen psát a klidně , ať to vidí. Buď začne žárlit a změní se, nebo to bude ještě horší. Pak už opravdu musíš mu připravit ty kufry!!!
Děkuju moc všem.
Budulínku, takže donutit ho žárlit říkáš? No tak to nebude tak jednoduché, nejsem ta co se ráda seznamuje, flirtuje a tak. A ještě s cizíma chlapa na seznamkách. I když účel světí prostředky, tak by to možná stálo za pokus.
No skoro bych se přidal k Budulínkovi… V každém vztahu platí, že jak si je někdo něčím moc jistý, tak to začne zneužívat… ![]()
Jenže aby se to pak nezvrtlo v boj kdo z koho, to potom asi také k ničemu nevede. ![]()
Nesmí se to jako boj prožívat… Ale souhlasím, to nebezpečí tu je. Zkus si třeba někde pohledat starší film s názvem „Válka Roseových“… To už je úplný extrém…
taky bych nedělala extra naschvály,nakonec se to obrátí a špatná bude ona.
No já teda nevím..oplácet tím samým..ale každopádně nechci,aby to vyznělo,že je to špatně. Jen já jsem asi jiná povaha…Mě by to spíš od rozhodnutí setrvat ve vztahu odradilo…co když by pak nastala situace, že manžel Lucky se umoudří,ale ona se mezitím"zamiluje" někde jinde??A pak bude řešit, jak z toho ven…Nevím, možná nad tím jen jinak uvažuju… ![]()
Navíc nemá jistotu, že ji podvádí, co když je v tom něco jinýho? třeba vážný pracovní problémy, který jí prostě nechce sdělit..
Stěma pracovním problémama mě to nenapadlo… ale faktem je, že se firmy - a teda i banky - snaží tlačit náklady dolů, kde to jen jde… Někoho propustí a jeho práci rozhodí mezi zbývající zaměstnance…
No mě teda nepřipadá vůbec normální, aby chlap vztal o víkendu ráno v 5 a šel někam do klubu… ![]()
To mi spíš připadá že šel hrát automaty, protože to ani nevidím na ranní rande, jedině, že by dotyčná zrovna končila v práci. ![]()
Mně se teda dělání naschválů neosvědčilo, naopak jsme se ještě více odcizili ![]()
Normální tvá situace samozřejmě není ![]()
Jak staré máte dítě? A fungoval vztah před dítětem? A dítě jste oba chtěli?
No možná „dělání naschválů“ není ten přesný výraz. Zkusil bych to popsat stylem „jestliže ty máš svůj individuální život, potom já jako dospělý svéprávný člověk mám na něj taky nárok. A to i přesto, že jsem na mateřské a pečuju o dítě“. S touto formulací by myslím šlo souhasit…
Adekvátní množství peněz domů donese, ale využíváme asi dvětřetiny, kde končí na třetí, to nevím. A nechci se ho ptát, protože jsou to vlastně " jeho " peníze.
Nejlepší asi opravdu bude co nejdříve se zbalit a zmizet na delší dobu. Ať si vyzkouší jaké je to být zase sám. A buď se mu to bude líbit nebo ne, kdo ví. Já si každopádně odpočinu od všeho toho stresu. Už si ani nepřipadám, že jsem to já. Když kouknu do zrcadla a vidím ty kruhy pod očima a ztrhaný obličej, nemůžu tam tu šťastnou a veselou holku najít. A to mám to nejúžasnější miminko na světě.
Andrejko, děkuji za podporo, je to blbý, ale člověka potěší, že „v tom“ není sám. I když jde o tak delikátní situaci.
Už bude jedenáct a pořád není doma. To je vážně šílený.