Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ve všem a přitom v ničem![]()
![]()
A mě už z toho praská hlava
Já ji na jednu stranu chápu, protože ji znám, vím co si prožila, jak žije, po čem už dlouho touží, ale na druhou stranu bych od učitelky očekávala víc profesionality, přeci jen je to pro děti vzor, ale taky je „jen člověk“
podívej profesní stránka a soukromí jde velmi snadno oddělit - nikdo není 24 hodin denně lékařem, sestrou, prodavačem - učitelem …to že v soukromí ta paní sklouzává (a zase podle čí morálky a normy) to neznamená že není skvělá učitelka, že nedá dětem co potřebují …však ve školce to není o morálce a vzoru pro vztahy ale o tom - pohladit, pomoct, naučit sebeobsluhu, naučit režim, hrát si … já v tom prostě rozpor nevidím …
Tohle je skutečně neprofesionální, hlavně když se to zjistí, tak první co ta maminka udělá, že bude požadovat její vyhození, bude to vědět celý učitelský sbor, bude mít navždycky cejch. A je jedno, že měli v manželství problémy, i tak z toho jeho žena skákat 2 metry vysoko nebude. Raději bych to ukončila, tohle je fakt tenký led.
@Sisulík píše:
a co ten chlap ??? Hm ? On má ženu a dítě - učitelka je free - kdyby nechtěl neměla by šanci ..
Navíc na rozdíl od té druhé diskuze je tu několik věcí které nejdou pominout … ten muž je kamarád jejího manžela, toto zde také odpadá ..a navíc tamta z vedlejší diskuze se s tou podváděnou paní kamarádí X tady toto není ........vážně v těchto dvou situacích nevidíš rozdíl?Příspěvek upraven 18.04.12 v 15:27
Tohle je fakt zvláštní způsob uvažování, který upřímně nechápu. Ano, rozdíl v některých okolnostech tam je. Ale tyto nejsou až tak zásadní. V obou případech je podstata stejná = nevěra, podvádění, vztah se ženatým, faleš, nemorálnost… ![]()
@Wiolla
víš ono je to tak, že všechno má svý okolnosti a ty je potřeba zvážit …
děje se tak i u soudu - proč dva lidé za stejný čin- třeba vraždu nejsou stejně potrestaní ? Kvůli okolnostem …motivům … atd
A morálka ? Je to jen věc osobního zvnitřnění - nedá se naprogramovat - jen je potřeba přijmout, že lidé jsou různé a že každej to má jinak.
P.S. já nevěru neuznávám, protože mi to přijde jako zbabělý řešení, únik a hodně ubližuje těm kdo za nic nemůže
nicméně přesto dokážu odlišit ty okolnosti …protože třeba já upřímně nechápu, že někdo nevidí mezi těmi dvěma situacemi ani trochu rozdíl …
@Sisulík píše: …však ve školce to není o morálce …
Ve školce to není o morálce?
Tam se nepomáhá vytvářet žebříček hodnot? Že se má zdravit, pomáhat druhému, že se nemá krást, ubližovat slabšímu atd.?
Safra, možná mám nějaké zkreslené představy o našem školství. Jako jistě, je to především záležitost rodiny, toto dětem předat, vštípit, ale tak nějak jsem žila v tom, že vzdělávací zařízení by o tom také měla být… ![]()
@Lonette píše:
Tohle je skutečně neprofesionální, hlavně když se to zjistí, tak první co ta maminka udělá, že bude požadovat její vyhození, bude to vědět celý učitelský sbor, bude mít navždycky cejch. A je jedno, že měli v manželství problémy, i tak z toho jeho žena skákat 2 metry vysoko nebude. Raději bych to ukončila, tohle je fakt tenký led.
ehm pokud s ním paní nesouloží v pracovní době tak si myslím, že jí bude zaměstnavatelem maximálně cosi doporučeno, ale na vyhazov - pochybuju
@Sisulík píše:
@Wiolla
víš ono je to tak, že všechno má svý okolnosti a ty je potřeba zvážit …
děje se tak i u soudu - proč dva lidé za stejný čin- třeba vraždu nejsou stejně potrestaní ? Kvůli okolnostem …motivům … atd
A morálka ? Je to jen věc osobního zvnitřnění - nedá se naprogramovat - jen je potřeba přijmout, že lidé jsou různé a že každej to má jinak.
P.S. já nevěru neuznávám, protože mi to přijde jako zbabělý řešení, únik a hodně ubližuje těm kdo za nic nemůže
nicméně přesto dokážu odlišit ty okolnosti …protože třeba já upřímně nechápu, že někdo nevidí mezi těmi dvěma situacemi ani trochu rozdíl …
No já myslím, že většina v tom rozdíl pochopitelně vidí. Ale podstata zůstává pořád stejně odsouzeníhodná… ![]()
@Wiolla píše:
Ve školce to není o morálce?Tam se nepomáhá vytvářet žebříček hodnot? Že se má zdravit, pomáhat druhému, že se nemá krást, ubližovat slabšímu atd.?Safra, možná mám nějaké zkreslené představy o našem školství. Jako jistě, je to především záležitost rodiny, toto dětem předat, vštípit, ale tak nějak jsem žila v tom, že vzdělávací zařízení by o tom také měla být…
Tak děti to snad řešit nebudou, takže je to neohrozí..A rodiče? Většina má máslo na hlavě, nikdo není bez vroubku..
Mě by na učitelce v Mš rozhodně nevadilo, že je lehkých mravu, pokud nesouloží ve šmajchlkabinetu školky ,ale to, že na děti ječí nebo před nimi kouří..
@Wiolla píše:
Ve školce to není o morálce?Tam se nepomáhá vytvářet žebříček hodnot? Že se má zdravit, pomáhat druhému, že se nemá krást, ubližovat slabšímu atd.?Safra, možná mám nějaké zkreslené představy o našem školství. Jako jistě, je to především záležitost rodiny, toto dětem předat, vštípit, ale tak nějak jsem žila v tom, že vzdělávací zařízení by o tom také měla být…
ale myslela jsem morálku - věrnost nevěra ..toto se opravdu v mateřské škole neučí nebo jo ? a kde ? ráda nahlédnu do švp plánů kde je tato tematika pro předškoláky zpracovaná…
Jo kdyby paní učila rodinnou výchovu na základce nebo na střední - tam by se asi určitě dal rozpor najít ..
ehm rozčílilo by tě to stejně kdyby to nebyla učitelka ale prodávala boty ?
@Lizbeth píše:
Tak děti to snad řešit nebudou, takže je to neohrozí..A rodiče? Většina má máslo na hlavě, nikdo není bez vroubku..
Mě by na učitelce v Mš rozhodně nevadilo, že je lehkých mravu, pokud nesouloží ve šmajchlkabinetu školky ,ale to, že na děti ječí nebo před nimi kouří..
tak tak .. takhle jsem to myslela…
@Wiolla píše:
No já myslím, že většina v tom rozdíl pochopitelně vidí. Ale podstata zůstává pořád stejně odsouzeníhodná…
víš ono odsoudit to tu můžem třeba stokrát ..ale co z toho ? Ono podle toho jak to čtu tak různě - jsou fáze v tom milenectví, kdy těm lidem je nějakej odsudek stejně buřt ..jediný co může člověk udělat - nastavit sám sebe a svý hodnoty …když to udělá každej - bude líp.
@Sisulík píše: …
ehm rozčílilo by tě to stejně kdyby to nebyla učitelka ale prodávala boty ?
Přiznávám, že by mě to rozčílilo míň.
Jako ano, stálo to není správná věc, ale aspoň by to byla osoba, která by neměla výchovný vliv na mé dítě. Morálka je totiž jen jedna. Nejde ji oddělit na to, jak se někdo chová v práci (slušně, mile, obětavě) a jak v soukromí (že je lehkých mravů nebo rovnou grázl). Takto to podle mě prostě nefunguje. Zvlášť ne u lidí, kteří by měli být morální autoritou. ![]()
To co mě na tom rozčiluje nejvíc je to dítě, které je mezi podváděnou matkou a učitelkou. Až to rupne, dovedete si představit, že ta učitelka bude stále v kontaktu s tím dítěte?! Pro mě je to nepředstavitelné. Ti dva musí od sebe. Buď odejde ona (což spíš ne) nebo se dá jinam dítě (takže to nejvíce poškodí právě jeho). Nedovedu si představit, že jako matka dávám do školky dítě milence svého muže! To bych nerozdýchala…
Já jen napsala možnou reakci, vím, co dělají zhrzené páry ( z pracovní zkušenosti). Paní jinak neodsuzuju, to bych si nedovolila, život je složitý.
@Lizbeth píše:
Tak děti to snad řešit nebudou, takže je to neohrozí..
To si právě nejsem jistá. Až to praskne, tak toho jednoho zainteresovaného se to podle mě dotne. Těch ostatních asi ne, to je pravda…
Já třeba se synem o p.učitekách poměrně často mluvím. Ptám se co dělali, on říká že zpívali, já na to, zda p.uč.hrála na klavír, on že ano, já na to, že p.uč je šikovná atd. (nebo hodná, unavená, aby je nezlobil atd.) Tak si nějak neumím představit, jak bych se synem o ní mluvila, kdyby mi souložila s manželem… ![]()
@Wiolla děkuju za upřímnost - ![]()
ono víš učitelé jsou stejní lidi jako ti co prodávají boty …to by musela jít polovina učitelek na pracák si myslím -
to je nereálný
jinak hele … toto je opravdu tenkej led a o děti a jejich poškození jde v každé nevěře ..
samozřejmě, že by se to mělo utnout… ale zase furt mi tam prostě kromě učitelky naskakuje ten lví podíl otce dítka … to se prostě nedá minout - bráno z opačné strany - jak jen on mohl svýmu vlastnímu dítěti udělat to, že podvádí jeho matku s učitelkou v MŠ jak on může dopustit že jeho žena denně vyzvedává dítě u jeho milenky ? Toto bych nerozdýchala já tohohle dárečka. Od něj by mě toto bolelo stokrát víc než od učitelky … jemu jsem věřila s ním budovala a plánovala ..
Těch úhlů pohledu je moc.