Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:Dice píše:Dovolím si nesouhlasit. Nebo tedy spíš si dovolím věřit, že někdo podvede, upřímně toho lituje a už to neudělá. Mluvím z vlastní zkušenosti. Podvedla jsem já a pravda, ještě nejsem na smrtelné posteli, takže neumím říct s jistotou, ale jsem opravdu přesvědčená, že toto už nikdy.
Já k tomu mám jen jedno: chlap kterej jednou podvede, podvede znovu. A u ženských je to úplně to samý. Pokud je teďka ženatej a podvedl ji s Tebou, ikdyby ta pohádka vyšla a on si vzal tebe udělá to znovu…
Být Tebou ukončím s ním veškerý styky, on je prostě ženatej a toco cítil nebo necítil předtím je jedno. jen chudák jeho žena s prominutím je to pěknej vůl…
Taky úplně nesouhlasím. Ano, většina nejspíš znovu podvede. Jsou ale i výjimky. Taky jsem podvedla. A troufám si říct, že právě proto, že jsem nemilovala.
Ahoj, myslim si, že pokud, jak pises, te k tomu muzi neco pritahuje a mate mezi sebou urcite pouto, bud se s nim nesmis stykat-protoze je zenaty a ty zadana, nebo se rozejdi s pritelem......po sedmi mesicich by te snad nemel pritahovat jiny muz nez ten tvuj:) a pokud ano, mozna bych se opravdu zamyslela nad tim, zda ti ve vztahu neco nechybi. Radeji to zjistit ted, nez po dvou letech…zamysli se, jestli s nim nejsi jen proto, ze nechces byt sama, predstav si byt cely zivot jen s nim.....jsi z toho odvazana a nebo te to trosju desi?
to muze byt odpoved:) Preji ti prijemne rozhodnuti, at se rozhodnes jak chces Za chyby se platí, ale nektere chyby ti muzou pomoci.....hodne stesti
(pravda te nejdriv nastve, ale pak te posili
)
peklíčko si opravdu prožívám..a nevěru neschvaluju-naopak. Bývalému příteli jsem nikdy nebyla nevěrná, bylo to pro mne něco nepředstavitelného..také je ale fakt, že s člověkem, se kterým jsem nevěru spáchala jsem nebyla v kontaktu. Bývalý přítel mne opravdu hodně hlídal-a také hrozně žárlil..někdy mám pocit, že tím jak jsem se takovou dobu izolovala od všech mužských přátel díky bývalému a jeho žárlivost tak ted když něco popiju jsem jak urvaná z řetězu..ovšem nevěra to byla v mém životě poprvé a je mi samotné ze sebe na ![]()
Dice, to jsou ostrá slova. Ty jsi opravdu nikdy nikomu ani trochu neublížila? Vím, nevěra je závažná věc, ale trestat někoho nebo sám sebe ničemu nepomáhá. Tady v příspěvcích jsem četla „už ses sama potrestala dost těma výčitkama svědomí…“. Ano, výčitky jsou dost blbé, ale je to známka toho, že člověk ví, že udělal něco blbě (tzn. není úplně zkaženej a může se/to dát do pořádku). Nemusí sám sebe trestat a ještě míň potřebuje slyšet, že on nebo někdo je vůl. To nepomůže. Není vůl, jen udělal chybu a neměl by za to být zatracen do horoucích pekel. Člověk se může splést, ale věřím, že v zásadě je dobrý…
Můžu Ti říct, že my jsme byli s přítelem spolu cca 6 měsíců a já jsme se taky - opila a vyváděla jsem. S nikým jsem se nevyspala, ale proběhla tam nějaká pusa s jedním klukem, po jednom jsem se tam, ne plazila, ale byla jsem přítulná. Nijaká extrémní ostuda , ale mě bylo stejně zle a řekla jsem si, že se to už nesmí stát a že se tu můj mužskej nesmí dozvědět. A ne¨dozvěděl ani nedozvíí. Nebyl to sice sex, tedy nevěra v pravém slova smyslu, ale já bych vylítla z kůže, kdybych ho při něčem podobném načapala nebo se o tom dozvěděla. Nesmíš mu to říct! Ničeho nedosáhneš, jen se budeš trápit, sebe i jeho a pokazíš si vztah. Polkni to, drž to v sobě jako svoje pokání, s přiznáním nepříjde úleva, jen trápení pro něj! S přítelem jsme spolu už 6 let, i když bna to nejsem vůbec pyšná, vztah to nepoznamenalo jen proto, že už se to nikdy nezopakovalo a já jsem držela pusu.
Anonymní píše:
peklíčko si opravdu prožívám..a nevěru neschvaluju-naopak. Bývalému příteli jsem nikdy nebyla nevěrná, bylo to pro mne něco nepředstavitelného..také je ale fakt, že s člověkem, se kterým jsem nevěru spáchala jsem nebyla v kontaktu. Bývalý přítel mne opravdu hodně hlídal-a také hrozně žárlil..někdy mám pocit, že tím jak jsem se takovou dobu izolovala od všech mužských přátel díky bývalému a jeho žárlivost tak ted když něco popiju jsem jak urvaná z řetězu..ovšem nevěra to byla v mém životě poprvé a je mi samotné ze sebe na
Být na tvém místě, tak to do budoucnosti řeším preventivně. Když bych šla do chlapské společnosti bez přítele, tak bych se raději vyvarovala alkoholu. On sice chlast neomlouvá, ale vykládej to svému tělu a mozku, když jsi pod parou že ![]()
PetiteFillette píše:Anonymní píše:Být na tvém místě, tak to do budoucnosti řeším preventivně. Když bych šla do chlapské společnosti bez přítele, tak bych se raději vyvarovala alkoholu. On sice chlast neomlouvá, ale vykládej to svému tělu a mozku, když jsi pod parou že
peklíčko si opravdu prožívám..a nevěru neschvaluju-naopak. Bývalému příteli jsem nikdy nebyla nevěrná, bylo to pro mne něco nepředstavitelného..také je ale fakt, že s člověkem, se kterým jsem nevěru spáchala jsem nebyla v kontaktu. Bývalý přítel mne opravdu hodně hlídal-a také hrozně žárlil..někdy mám pocit, že tím jak jsem se takovou dobu izolovala od všech mužských přátel díky bývalému a jeho žárlivost tak ted když něco popiju jsem jak urvaná z řetězu..ovšem nevěra to byla v mém životě poprvé a je mi samotné ze sebe na
A hlavně je důležité (pokud jdi se rozhodla, že to byl jen úlet a že už to nezopakuješ) si s tím ženatým kamarádem promluvit a vyříkat si, že to bylo jen jednou a naposledy. Jinak se může stát, že se dostanete do podobné situace a on to zas bude zkoušet (ve stylu „však už jsme spolu jednou spali, tak co, poď si to zopakovat“). Musí vědět, že na toto už nepřistoupíš, a budete mít mezi sebou jasno.
michaela1808 píše:
polož si otázky
chci se rozejít s přítelem?
chci rozbít rodinu tomu ženatému kamarádovi? nebo chci mu dělat milenku?
miluju přítele?
co cítím k tomu ženatému kamarádovi?
nebylo to jen zpestření? dokázat si něco? dokázat si, že jsem dosáhla něčeho zakázaného, co nemůžu mít?
až si odpovíš sama, můžeš si nechat radit co dál…
Pod to se podepíšu, to udělej, případně seznam pro a proti v otázkách, co Tě trápí. V určitých případech má po rnevěře smysl a cenu vztah zachovat a nemusí to být jeho konec, otázka je, jestli je tohle Váš případ.
PeťulkaC píše:PetiteFillette píše:A hlavně je důležité (pokud jdi se rozhodla, že to byl jen úlet a že už to nezopakuješ) si s tím ženatým kamarádem promluvit a vyříkat si, že to bylo jen jednou a naposledy. Jinak se může stát, že se dostanete do podobné situace a on to zas bude zkoušet (ve stylu „však už jsme spolu jednou spali, tak co, poď si to zopakovat“). Musí vědět, že na toto už nepřistoupíš, a budete mít mezi sebou jasno.Anonymní píše:Být na tvém místě, tak to do budoucnosti řeším preventivně. Když bych šla do chlapské společnosti bez přítele, tak bych se raději vyvarovala alkoholu. On sice chlast neomlouvá, ale vykládej to svému tělu a mozku, když jsi pod parou že
Máte pravdu..ovšem bojím se ho nějak kontaktovat-nechci mu způsobit nějaký další problém. Myslím si, že i on s tím bojuje..není to typ klasického nevěrníka, který by měl nějaké tajné úlety. Byla mezi námi vždy přitažlivost, která se bohužel zvrtla pod vlivem alkoholu v nevěru..za něj rozhodně ruku dávat do ohně nechci, ale za střízliva si myslím, že by to neudělal..je to spíš tichší člověk, který je zásadový a podle mě jej to bolí také..
Dice píše:
Já k tomu mám jen jedno: chlap kterej jednou podvede, podvede znovu. A u ženských je to úplně to samý. Pokud je teďka ženatej a podvedl ji s Tebou, ikdyby ta pohádka vyšla a on si vzal tebe udělá to znovu…
Být Tebou ukončím s ním veškerý styky, on je prostě ženatej a toco cítil nebo necítil předtím je jedno. jen chudák jeho žena s prominutím je to pěknej vůl…
Omluva předem, nečetla jsem celou diskusi, ale tohle mě nutí reagovat, a to slovy: BLBOST! Každý zobecnění je BLBOST! Život není černobílej, nemá jednotnej scénář, každej jsme unikátní a tohle klišé nemá vůbec žádnou hodnotu, ani pro anonymku ![]()
Anonymní píše:
všechny máte svým způsobem pravdu..ulítla je asi opravdu blbé pojmenování. Citově mne to akorát rozhodilo, ničeho jsem tím nedosáhla, byla to chyba..každopádně je také fakt, že určité city k tomu druhému chovám, proto tady jsou na místě obavy..co bude, až se opět setkáme. Nevím zda to dokážu zvládnout a rozhodně mu nechci rozbít rodinu. Je tady také jedna podstatná věc-on se mi svěřil, že kdybych mu dala nějaký náznak dřív, tak do toho manželství nevstoupí..vlastně se přiznal, že ke mne vždy také určité city choval-takže je to z obou stran.
Tak to je pekelný, to Ti nezávidím, Bophužel jediné řešení už tu psala jedna anonymní, nestýkat se přerušit kontakt, Bohuřžel o něj příjdeš, budeš smutná, pobrečíš si ale po pár letech zbyde jen sladkohořká vzpomínka a ne průseser jako mraky s rozvodem, výčitkami z rozvodü. Ty s přítelem zůstávat nemusíš, ale on už je ženatý a rozbíjela bys rodinu. To ste si měli říct dřív
. ber to jako románek a zapomeň na to. Jde to, věř mi.
No osobně si myslím, že pokud si ho dloho neviděla, tak ho vidět znovu nemusíš ne?? Asi se nepotkáváte denně…
Já zase si myslím, že by ses k tomu vracet neměla a něco s ním řešit.. Ono ty to bereš přes emoce, ale většina chlapů by si teď asi!! řekla, ku.. co to včera bylo,hlavně at se to nikdo nedozví.. a pokud má vztah dobrý s manželkou, tak bude rád, když to rozebírat nebudeš…prostě si myslím, i když to vyzní asi blbě, že to pro něho bylo jenom jako šup, sem , tak..Ne nic emočního..
Pokud by se sám ozval, žeby se chtěl sejít tak,. tak bych nešla.. Narovinu bych mu řekla, že to byl omyl, že jste byli opilí.. takové scházení a řešení někde bokem..
A pokud současného přitele miluješ, tak budeš muset zatloukat a časem možná na to tak myslet nebudeš.
Nečetla jsme ostatní reakce
Ale zažila jsme si uplně to samé…strašná přitažlivost a pak se to stalo…
A dokonce jsem myslela že od přítele odejdu…ale nakonec jsme vzala rozum do hrsti a uvědomila jsme si že lepšího chlapa prostě nenajdu a že ho miluju a dokážu si s ním představit rodinu.(s tím druhým ne - šlo je pouze o tu přitažlivost)
Přítel něco tušil protože na malém městě se to roznáší rychle…ale do dneška prostě zatloukám a zatloukám protže vím že to byla strašná chyba a žere mě svědomí ale nechci stratiti to co jsme si za ty léta vybudovaly.....
Takže pokud přítele miluješ tak zapírej a zapomeň an to co se stalo…
Není to jednoduché ale jde to - potalčit vzpomínky jde!
Přeju hodně štěstí ![]()
jo a s dotyčným se raději nestýkej, vyhýbej se mu jak to pujde - je to opravdu debilní pocit když se vidíte.
![]()