Nevěřící

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1837
30.7.09 20:20

Věruš a víš co?
Někdy si říkám, pokud bůh je, tak jestli se takovýmhle lidem třeba nesměje… kteří jeho existenci (nebo Luciferovu 8) ) prosazují tímto způsobem.

Je třeba zajímavý pročíst a prokousat se vícero náboženstvími - náboženství samo (myslím skutečné náboženství, ne sektářský fanatismus) snad není nikdy špatné - špatné je ale to, jak ho lidé (= tedy ne tedy ten jejich bůh, v kterého zrovna věří) prosazují -to je fakt smutný- od tadytěch menších maniaků až po války…
Prostě všeho s mírou.

Mimochodem - moje prateta mě nechávala vyhrát v žolíkách (!!!) aby prý přišla do nebíčka. NEMUSIM TO KOMENTOVAT, ŽEJO. Budiž jí země lehká, doufam že je tam, kam se chtěla dostat (otázka je, jestli jí k tomu pomohly ty karty), já jsem zatím svými myšlenkovými pochody dospěla tam, že po smrti není nic. Prostě tělo se přemění (v něco…) a je tady dál v přírodě v jiné formě, ale dle mého názoru se smrtí mozku končí i náš duch…
třeba se ještě názorově posunu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.7.09 20:57

Pudlo, jó, slovu fanatik jsem se chtěla vyhnout :lol: Ale ti jsou fakt nejhorší - poznají se podle takového zvláštního lesku v očích :lol: :lol: :lol:

Též mám ráda lidi, kteří si věří, čemu si věří a nikomu to necpou.

Já věřím různým věcem, z různých náboženství si beru co se mi hodí :lol: a jsem otevřená ledasčemu :lol: Líbí se mi teorie v knížkách od Pratchetta, že čemu věříš, to tě po smrti čeká… a taky o bozích - když někdo uvěří v nějakého boha, tak vznikne a čím víc lidí v něho věří, tím je silnější a mocnější (a naopak samozřejmě). To mi přijde dobré :lol:

Takže teda nemůžu o sobě říct, že jsem nevěřící, to by znamenalo, že nevěřím v nic a to není pravda, ale rozhodně nejsem křesťan :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.09 21:23

Já taky proti věřícím nic nemám,jen nechci,aby mi nutili jejich víru a hrozili peklem,když věřit nebudu:-(.A hlavně,ač mě vážně nakrkla,tak prostě jsem vychovaná tak,že ke starším lidem mám úctu,takže jsem se vážně jak kvůli úctě,tak kvůli „babi“,přemohla a mlčela.Snad jí pak domluvila:-)Díky všem za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.7.09 21:29

Věruš-
však jo.
Vnímám to stejně jako Ty.
Nutit bezvěrci víru je nejlepší způsob, jak od ní odradit :lol:
a mně se to konrkétně nestalo, ale kámoška měla dvě věřící kamarádky, který jí právě za všechno posílaly do pekla, uplně ji tim strašily, že jí její mamka jedním časem dokonce musela zakázat chodit s nima na chvíli ven… Dokud s tim peklem nepřestanou. A nejlepší teda bylo, že jsme si zkoušely vykládat karty (tarotky), a kámoška se pak podřekla před tamtěma dvěma - no mělas vidět tu smršť!!!!!

Jináč - je úžasný sledovat náboženství - ty myšlenkové proudy, řadu představ a mýtů - ale neřadím se k žádnému a nikdy nebudu.
To by mě moc spoutalo.
U svých příbuzných, kteří už tu nejsou, mám pocit, že už nejsou… Byli, ale už nejsou, zkrátka zanikli a žijou už jen v mé mysli… je to ale jen můj pocit a nikomu to opět nenutím.
Vnucování je šílená věc - ve všech směrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.09 21:54

Jejda,to jsi mi připomněla,že jsem kdysi babi řekla o tom,že bych si karty nechala vyložit,že nevím,jestli tomu věřit budu,ale že mě to zajímá.Asi se před touhle paní zmínila a taky mi to dneska předhodila.Nevěřím v boha,věřím,že něco někde možná je,ale dneska jsem sama doma a trochu vystrašená.Je to na psychiku.Ale ani dnešní strach mě prostě nedonutí.Nesnášim slovo MUSÍŠ a hrozby.Ale fakt mám dneska divný pocit.Ještě se z toho zbláznim,ne?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.7.09 22:02

Věruš - mně se k tomu váže jeden zážitek…
JEHOVISTI. K těmto lidem opravdu nejsem tolerantní - a nebudu.
V šestnácti na mě zazvonili - já otevřela, slušně vychovaná, nedokázala jsem je odbýt, a začali:
jestli jsem přemýšlela o tom a o tom… a jestli jsem přemýšlela o tom… má postpubertální vratká mysl dostala ránu: CO KDYŽ MAJ PRAVDU? co se mnou PAK bude, když teda nevěřím??
Navalili na mě ty jejich matroše, já to pak četla (přesně to vidim: sedim v pokoji na koberci u šuplíků, čtu ty bláboly - vpodstatě uplně normální vyhorožování, a nakonec - hele - celej den jsem z toho byla hotová.
Než jsem zase vychladla.
Naštěstí mi v hlavě vyběhla ta „kontrolka“.
A šup - začli tam zvonit pravidelně. To už mě skutečně začlo obtěžovat. Jak na mě někdo začne vyvíjet nátlak, vyvolá ve mně až přímo pra-odpor!!
Jednoho dne je mamka poslala do pr… a od tý doby nezazvonili.
Hnus velebnosti.

Lidi rozděluju na:
a) dobré
b) špatné

• a nikterak to nekoresponduje s jejich vírou nebo nevírou.
    A pokud věřící začne vyhrožovat peklem - pak má u mě automaticky smůlu.
    Ale nebylo to tak vždy. Byly doby, kdy jsem se toho bála - teď už ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.09 22:16

Jehovisti,to je taky věc.Ale už vim,jak se jich zbavit.Poslat do pr…,to mi jich je zase líto,poslouchat to nechci,tak jim vždycky povim,že se scházim s paní X a tak už mi to vysvětlovat nemusí.Zabralo to vždycky.Je fakt,že tu paní X znám,takže vim,že u nich je,ale znám jí z práce.Ale je jich tolik,že i kdyby paní X neexistovala,tak mi uvěří:-)Ja vim,lhát se nemá,ale tohle je sebeobrana a to doslova:-):-)A taky znám jednu od Mormoňů-zlatí Jehovisté:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.7.09 22:21

Věruš -
teda musim říct, že jehovisti u nás od té doby hodně polevili, už nejsou tak invazivní - ale v době, kdy byli, jsem se naučila taky jedné lži: argument „jsem katolička“ - nejen že jsem lhala, ale ještě jsem lhala o tomhle, ale bylo to prostě nejrychlejší…
Ale teď už aspoň přestali zvonit na lidi a přestali tady přepadávat nebohé neozbrojené spoluobčany na ulici.

Mormoni? Šmarjá ty mě minuli. Co si mam pod nima představit??
(mně tyhle sekty vháněj husí kůži na záda přímo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.7.09 22:24

hele a já ti říkám „Věruš“, ale nevím, jestli nejsi vlastně „Veruš“… co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.09 22:42

Jojo,Veronika:-),ale to neva,v práci je i Věra a tak když si to holky zkracujou,tak jsme obě Verči i Věrči:-).Mormoni-tak a teď mi to slovo naprosto vypadlo,tak to nazvu česky-mnohomužství,mnohoženství?Já mám fakt okno.Každopádně se nesmí rozvádět,takže nevěra je tolerována,nazývají to otevřený vztah,odvádí tomu hlavnímu desátky(10% z platu),nesmí snad ani pít teplé nápoje.Koukni na net,určitě o nich něco najdeš.Znám jednu osobně a stačí.Nevim jestli je to jen sektou nebo je to prostě v ní nebo oboje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.09 22:47

To je asi taky důležitý,kdo tu víru nosí a hlásá.Když nejakej vlezlej de… nebo někdo příjemnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.7.09 22:52

JO počkej.
už se mi rozblesklo… to jsou ti úchyláci co měli tu o:,–(u v Americe, jak tam provdávali nezletilý… ŽEJO!!!
Tak zlatý „naši“ věřící.
to je potom silná káva toto..
fakt neštěstí, když se toho někdo chytne.

No hele - Verčo (už to píšu správně) - do pekla nepůjdeš :wink: tam choděj jenom víš kdo - KŘESŤANI! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.09 23:01

To zase nevim já,to o tý Americe:-(Ale možný to je.Akorát tak před rokem jim měl ten nejhlavnější zemřít.Myslim(teď nevim která z vás to psala-se omlouvám,mám net jen na mobilu,tak během psaní nemůžu mrknout zpět),že každý půjde tam,v co věří,že existuje,tudíž křesťané do nebe a pekla a já asi jen do hrobu:-(:-(Tak mi ten ustrašený večer pěkně utekl,moc díky,jdu na kutě,brzy vstávám.DĚKUJU!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
31.7.09 02:03

Já jsem věřící a rozhodně s onou paní nesouhlasím. Je to tvá jedinečná cesta a každý nemá dar víry. A to, že nevěřící skončí v pekle je pěknej nesmysl :evil: . Důležitý je žít podle svého svědomí, ne podle nějakejch keců. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
31.7.09 10:08

Díky za názor věřící. To mně taky uklidnilo. Asi to měl být jen přesvědčovací manévr. Ale dost nevhodnýjavascript:emoticon(‚:?‘).Díky, ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová