(Ne)vhodný kamarád

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
5.11.12 10:40

A mimochodem, na strach z tmy je dobrá pohádková knížka „Franklin a tma“. Želvička Franklin, jak jsem tak zjistil, se už i u nás stává kamarádem pro další generaci dětí… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
5.11.12 10:43

Rodiče známe, jsou hodní a já osobně se s nima moc ráda vídám. Proč je ale jejich syn takový, to nevím, vůbec mi k sobě nepasujou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
5.11.12 10:44

Obojí máme a známe. Tam asi úplně nejde o strašidla jako taková, ale spíš o to, že kamarád našeho kluka někdy ošklivě slovně straší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
5.11.12 11:16

Synek si našel jediného kamaráda a vy mu ho chcete vzít. Pokud nedochází z jeho strany k šikanování, ubližování nebo ponižování, tak bych to nechala úplně být. Ať se kluci vyblbnou :think: :nevim: :nevim: Spíš než zakazovat bych se snažila kamaráda naučit i jiným hrám. Todle učitelka nenásilně může zvládnout, než to řešit tímto způsobem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.11.12 11:34
@Jura007 píše:
Učitelky to nezvládnou, pokud by byla chyba ve výchově v rodině toho kamaráda - moje osobní zkušenost. A navíc nemají na starosti jen tyto dva kluky.

ja si myslim ze ucitelka je tam od toho aby motivovala deti ke spravnym hram a chovani…netvrdim ze se musi venovat kazdemu zvlast..ale toto je dl eme prace ucitelek..k cemu by tam jinak byly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.11.12 11:39

Neberte mu jediného kamaráda. Děti si hrají i dost „drsně“.Spíš mu pomoz, aby měl větší sebevědomí. když kamaráda odrazí „příšera mamince nic neudělá, maminku hlídá skřítek“, přestane nad ním kamarád tak dominovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.11.12 11:41

@mikitaa Taky jsem míval na krku patnáct malých ďáblíků… Takže se do jejich situace dokážu dobře vžít. A sorry, tržní mechanismy do školky radši netahejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
5.11.12 11:52
@Bábrdl píše:
Neberte mu jediného kamaráda. Děti si hrají i dost „drsně“.Spíš mu pomoz, aby měl větší sebevědomí. když kamaráda odrazí „příšera mamince nic neudělá, maminku hlídá skřítek“, přestane nad ním kamarád tak dominovat.

Souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.11.12 11:54
@Jura007 píše:
@mikitaa Taky jsem míval na krku patnáct malých ďáblíků… Takže se do jejich situace dokážu dobře vžít. A sorry, tržní mechanismy do školky radši netahejme.

nevim jake trzni mechanismy mas na mysli…ale taky jsem mela tu cest s kolektivem deti..a to i ve skolce…tady je ve skolce 27 deti..a i tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
5.11.12 11:55

@Jura007, ale když si kluk hraje na příšery, tak to nemusí znamenat, že je něco v rodině špatně. Učitelka by je mohla jen navést na jinou hru, pokud má pocit, že je mezi nimi něco špatně. Našeho kluka naštěstí pistolky, bitky a války moc nelákají, ale sousedovic kloučci bez klacku, meče nebo pitole nevytáhnou paty z domu. Jejich máma je taky proti těmto hračkám, ale když jim nepovolí pistolku, najdou klacík, který je pro ně nebezpečnější. :nevim: Zakázaného ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
5.11.12 12:05

Ahoj, nejlepší bude, zeptat se malého, jestli se mu ve školce líbí a jestli je spokojený a jestli se mu líbí hrát si s kamarádem právě na příšerky a tak. Protože pokud to malému vadí a kvůli tomu brečí, taky bych to řešila. Ale jestli se mu tyhle hry líbí, tak to neřeš. Třeba to oba přejde a za chvíli si budou hrát na něco jiného. Uvidíš, co ti na to on sám řekne. Protože zvykat si zase jinde ve školce a na jinou paní učiteku a na jiné děti, to by mohlo být možná ještě horší :-/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13769
5.11.12 14:20

Mně teda nepřipadají hry na příšery jako něco hrozného, kvůli čemu by bylo třeba měnit školku. Zvlášť když je syn takový ostýchavý a těžko si hledá kamarády. Asi bych se spíš synovi snažila vysvětlit, že příšery nejsou zlé, že se bát nemusí. Prostě celkově zvednout sebevědomí, jak tu už zaznělo.
A to že mu „příšera zabije maminku“ to mi připadá jako klasické chování chlapečků ve školce, prostě jsou to kluci… to začnou nosit ze školky ještě horší věci, sprostý slova, básničky atd.

Taky si myslím, že pokud nedochází k šikaně, agresivitě… tak to není potřeba takhle radikálně řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
6.12.12 11:18

Zdravím všechny maminky. Museli jste už někdy řešit situaci kdy vám přišlo dítě ze školky s tím, že si nesmí hrát s některým ze spolužáků ( řekli to tomu spolužákovi rodiče)? Včera mi s tím přišla domů dcera. Téměř každý den se před školkou na hřišti scházíme 4 maminky, děti si hrají a maminky kecaj. Jenže minulý týden jsme se téměř nesetkali, jedné onemocnělo dítě, druhá chodila později a třetí každý den někam spěchala. Většinou jsme na hřišti druhé, ale teď jsme byly první tak sem nevěděla zda mám na ty ostatní čekat. Když mi ta třetí dala najevo, že spěchají řekla jsem dceři, která už si chtěla s holčičkou hrát, že dnes ne když spěchají a když se málem začala vztekat, řekla jsem ať ji neobtěžuje. Naštvalo by vás kdyby jste zaslechli že někdo toto pronesl na vaši adresu? Já zrovna nevěděla co jiného mám dceři říct, protože jinak by za holčičkou běžela a chtěla by s ní jít celou cestu až k domu. A to bych se možná víc styděla že dcera takhle zlobí než když ji jen okřiknu ať za nimi nechodí. Jinak na tom hřišti se semnou ta maminka bavila vždy normálně. Teď tento týden je v práci na odpolední a holčičku vyzvedává tatínek. No a včera mi dcera říkala, že ta holičička přišla s tím že jí maminka řekla že si spolu nesmí hrát. Tak nevím, na nic jiného čím bych tu maminku naštvala sem nepřišla. Ale možná je to jak říkal manžel, že holčička to myslela tak, že si spolu nesmí hrát jen když spěchají.
Ještě bych mohla napsat, že do toho rozhodně nechci holkám nějak zasahovat a hned to řešit. Třeba kolikrát mi dcera říká, že nějaký kluk zlobí, ale přece jen jsou to děti. Počkám, jestli mi sama ta maminka něco neřekne, nebo ta jedna přes kterou jsme se vlastně seznámili jestli něco nebude vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
6.12.12 11:22

Není možné, že si to ta holčička vymyslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
6.12.12 11:24
@Kallistó píše:
Není možné, že si to ta holčička vymyslela?

Třeba taky jo, právě si taky myslím že děti všechno všelijak překroutí a začátku se nedobereš. Včera mi to dost leželo v hlavě, různé varianty co jí mohla říct. A to že jsem mohla maminku naštvat jedním slovem mě napadlo jako poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí