Nevím, co dál se svou prací

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.5.14 09:32

Nevím, co dál se svou prací

Ahoj holky,

už nevím co dál… Pracuju jako recepční v jedný stavební firmě, jenže problém je, že tu za celý den nedělám nic jiného, než že zapíšu poštu a to je práce tak na půl hodiny a když přijde návštěva tak jim uvařím kafčo. Sem tam zvednu telefon, pošlu nějaké materiály, nebo jdu provést návštěvu do vzorového domu, což je tak jednou dnakrát za měsíc.. Jinak tu celý den jen sedím na prdeli a NIC NEDĚLÁM.. Už mi z toho hrabe, hrozně se nudím, nevím co bych si zajímavého přečetla, prostě mě to tu vůbec nebaví, připadám si tu naprosto zbytečná, nepotřebná, což taky jsem… Navíc za tou prací každý den dojíždím, takže za benzím dávám 6500 za měsíc.. Můj čistý příjem je 15500 + stravenky a co 3 měsíce 10 000 premie. Takže když si odečtu benzín, tak mám jen jakoby 9000 korun, což se vůbec nevyplatí.. Jako jo, kdo dostane 15000 za nic nedělání? Někdo by to bral všemi deseti, ale mě už to vážně leze na mozek.. Jsem tu už skoro 2 roky… Problém je, že si nemůžu sehnat práci blíž k domovu.. Už půl roku si ji aktivně hledám a pořád nic.. už dokonce přemýšlí, že půjdu dělat i prodavačku do nějakýho obchodu, kdyby to bylo jen dočasně… Co byste dělali vy? Dali byste výpověď a začli hledat novou práci? Nebo by ste si prvně tu práci našli a až pak dali výpoveď? Jenže problém je, že mám výpověďní lhůtu 2 měsíce a nikdo na Vás dva měsíce čekat nebude… Už vážně nevím co dál, hodně mě to stresuje a pak je ze mě přítel na prášky, jak mě nic nebaví.. On říká že mám ještě vydržet, ale ať si to zkusí sám, každý den 8 hodin sedět na prdeli u počítače a nic nedělat… Jinak mám Obchodní akademii, vždycky jsem chtěla dělat účetnictví, ale nemám praxi ani žádnou možnost.. a vzdělávat se v práci nejde, pořád tudy někdo prochází a kdyby mě někdo načapal že se „učím“ tak bych mohla mít problémy, i když je všem jasný že tu nemám nic moc na práci…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2730
14.5.14 09:37

Určitě bych si našla způsob jak se v té práci vzdělávat, jestli tam sedíš 8 hodin na zadku, tak bych se taky nudila a lezlo mi to na nervy. Určitě bych ale nedávala výpověď, když bych neměla jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tortuga

Co rekvalifikační kurzy a pak hurá rozeslat životopisy. vyzkoušej se mrknout - naregistrovat na linkedin, pracovní portály atp. určo něco seženeš. Jinak chápu, že tě nicnedělání ubíjí. Nevím, z jakého jsi města, ale v Brně se teď různé asistentky z přesahem do projektového managementu hledají celkem dosti.

• Citovat
  • Upravit
8996

Nejdřív si najdi práci a pak dej výpověď. Na dvouměsíční výpovědní lhůtu se vykašleš a dáš výpověď dohodou. Řekneš, že se třeba musíš starat o nemocnou neteř a nemůžeš chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.5.14 09:39
@Lynette píše:
Nejdřív si najdi práci a pak dej výpověď. Na dvouměsíční výpovědní lhůtu se vykašleš a dáš výpověď dohodou. Řekneš, že se třeba musíš starat o nemocnou neteř a nemůžeš chodit do práce.

Nelze dát výpověď dohodou, lze se jen dohdnout na ukončení pracovního poměru k určitému datu - ale na tu dohodu musí být dva - zaměstnanec a zaměstnavatel (výpovědní lhůta chrání oba)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 09:41

Vzdělávat, v čem? Já nemám ani chuť se vzďalávat, jak já byla ráda že mám po škole, že už se nemusím učit.. navíc jak už jsem napsala, každou chvíli tudy někdo prochází a kdyby mě někdo viděl že se učím, tak z toho můžu mít probém..

• Citovat
  • Upravit
35718
14.5.14 09:41

Cim to prosimte dojizdis ze to stoji takovy ranec? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
14.5.14 09:43

Co by za to jiní dali asi slyšet nechceč, vid.No jestli tak chceš do supermarketu tak bych nejdříve nějaký našla a prošla zákonnou výpovědní lhůtou, když o tebe bude budoucí zaměstnavatel stát tak ti vyhoví. Jinak se prostě musíš zaměstnat, co jezdit třeba do práce na kole? nebo vlakem víš jen aby jsi měla změnu, vyšla ze stereotypu a pak najít nějakou zálibu po práci, na co by jsi se těšila-cvičení, plavání, zahrádka,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 09:43

Ty kurzy mě taky napadli, bavilo by mě dělat třeba nehty, nebo kosmetiku, ale to všechno stojí moc peněz a nemůžu si to dovolit, když skoro polovinu platu dávám za ten blbej benzín.. autobusem bych mohla dojíždět, ale z domu bych vyrážela v 5 a přijíždela skoro v 7.. :( Já myslím, že na tý dohodě by jsme se s ředitelem dohodli, ale jen tu práci si najít.. každý den chodím na stránky s nabídkama, posílám tak 3 životopisy za týden (tam kde bych chtěla pracovat) a furt nic…

• Citovat
  • Upravit
19131
14.5.14 09:45
@ady01 píše:
Co by za to jiní dali asi slyšet nechceč, vid.No jestli tak chceš do supermarketu tak bych nejdříve nějaký našla a prošla zákonnou výpovědní lhůtou, když o tebe bude budoucí zaměstnavatel stát tak ti vyhoví. Jinak se prostě musíš zaměstnat, co jezdit třeba do práce na kole? nebo vlakem víš jen aby jsi měla změnu, vyšla ze stereotypu a pak najít nějakou zálibu po práci, na co by jsi se těšila-cvičení, plavání, zahrádka,…

no nejsem si jistá, že by někdo měnil…mně stačí, když výjimečně v práci nemám co dělat třeba dva dny za sebou (občas se to stane, když čekám na nějaké výsledky a nemůžu začít další práci), ta nuda je ubíjející a demotivující. Radši se od rána do večera nezastavit, fakt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
14.5.14 09:45

Co by za to dali jiní, lepší se nudit, než se někde ve fabrice strhat, proč si toho ty lidí vůbec neváží??? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 09:46
@ady01 píše:

Já vím že by za to jiní dali, ale vydrřelo by jim to max. rok a už by jim z toho taky hrabali, nebo je takhle práce vhodná pro starší lidi… No na kole to by nešlo :D dostanu se sem jedině buď přes celou Prahu nebo po dálnici, cesta tam je 50 kilometrů a to bych asi neujela :D a chodím plavat, chodím sportovat, na zahrádce doma taky pracuju, takže na to se vždycky těším, jen to přežít v té práci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.14 09:47
@alenka84 píše:
no nejsem si jistá, že by někdo měnil…mně stačí, když výjimečně v práci nemám co dělat třeba dva dny za sebou (občas se to stane, když čekám na nějaké výsledky a nemůžu začít další práci), ta nuda je ubíjející a demotivující. Radši se od rána do večera nezastavit, fakt :)

Přesně tak, kdo to prostě nezažije jak je ta nuda vyčerpávající a demotivující, tak bude furt říkat co by za to dal. Já bych zas dala všechno za to, abych se v práci nezastavila, koukla na hodinky bylo půl 8 a pak si říct ju za 5 minut končím.. TAkhle mi přijde že je minuta jak celá hodina… :?

• Citovat
  • Upravit
19131
14.5.14 09:49
@MambaJ píše:
Co by za to dali jiní, lepší se nudit, než se někde ve fabrice strhat, proč si toho ty lidí vůbec neváží??? :cert:

no je rozdíl klídek a pohodička v práci a fakt nuda, kdy se nedá dělat nic…na nudě fakt nic dobrého není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
14.5.14 09:52

Podle se se máš královsky, když ještě vezmu ty prémie každé 3 měsíce. Na tvém místě bych si našla diskuzi, kde se baví holky prodavačky, přečti si kolik času tráví v práci, za kolik dělají a jak se nadřou. Na tvém místě bych byla ráda za to co mám. Zkus navrhnout šéfovi aby ti nějakou práci přidal, jestli se tolik nudíš. Ve stavební firmě určitě někdo účetnictví dělá, tak bys mohla pomáhat, když jsi taky z oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat