Nevím, co dál se svou prací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
417
14.5.14 12:59

No když nic neumíš, tak kam se chceš hlásit? jak u blbých fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
14.5.14 13:00

Ale vždyť jsme Ti tady radily a řekla bych, že nemálo.

To, že jsi nepřišla na řadu před 3 měsíci neznamená, že to nemůže jít teď. Na tu recepci si klidně může jít dočasně (než se zlepší situace ve stavebnictví) sednout i účetní nebo projektantka. Recepci přeci máte uzpůsobenou jako samostatnou kancelář s pc a tam člověk s vyšší kvalifikací může dělat svou práci+zařídit poštu nebo ohlásit návštěvu. A v této době to udělá právě proto, aby neztratil práci a pro firmu je větším přínosem než Ty. V současnosti i do budoucna.

A ne, podle toho co píšeš, nevíš, co si můžeš dovolit na trhu práce, aniž by nad Tebou někdo držel ochrannou ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 13:05
@WTFF píše:
No když nic neumíš, tak kam se chceš hlásit? jak u blbých fakt

Přesně tak jak u blbých.. :pocitac: to že tady jen sedím a nemám žádnou práci neznamená že nic neumím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.14 13:09
@demian píše:
Ale vždyť jsme Ti tady radily a řekla bych, že nemálo.

To, že jsi nepřišla na řadu před 3 měsíci neznamená, že to nemůže jít teď. Na tu recepci si klidně může jít dočasně (než se zlepší situace ve stavebnictví) sednout i účetní nebo projektantka. Recepci přeci máte uzpůsobenou jako samostatnou kancelář s pc a tam člověk s vyšší kvalifikací může dělat svou práci+zařídit poštu nebo ohlásit návštěvu. A v této době to udělá právě proto, aby neztratil práci a pro firmu je větším přínosem než Ty. V současnosti i do budoucna.

A ne, podle toho co píšeš, nevíš, co si můžeš dovolit na trhu práce, aniž by nad Tebou někdo držel ochrannou ruku.

Ano poradili mi najít si jinou práci a pak dát výpověď… :palec:

• Citovat
  • Upravit
6244
14.5.14 13:14

No záleží kam budeš chtít nastoupit. Ale dost firem si „praxi“ uvedenou v životopise ověřuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
14.5.14 13:15
@Anonymní píše:
Ano poradili mi najít si jinou práci a pak dát výpověď… :palec:

Pokud sis z celé diskuse vzala k srdci jen tuto radu, pak už není co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
14.5.14 13:53

Anonymní pročetla jsem celou diskusi. No, je to tak půl na půl. Na jednu stranu, holky mají pravdu, že by tvá snaha mohla být větší, na druhou stranu tak nějak tě chápu. Jsem typ člověka, který ze sebe nejvíce vydá v časovém presu. Když toho mám hodně, tak jsem zkrátka jak motorová myš, což je naštěstí často. Pokud na mě občas dolehne nuda a otevře se přede mnou vidina volnějšího dne, nejsem najednou schopná ničeho se chopit a tento vzácný čas hodně často proflákám. Jsem otrávená jak špaček, takže představa, že v této době se budu třeba sebevzdělávat je pro mě na hony vzdálená. To si raději (a opravdu to tak dělám) nasáčkuju učení mezi dalších 20 aktivit. Takhle mě to baví a funguje to. Jediné, co mě napadá, kdybych byla na tvém místě - udělej si časový rozvrh. Vymysli si nějaké aktivity, které je možné na pracovišti dělat - od toho luštění křížovek, přes čtení, co já vím úklid kanceláře, až po samostudium a třeba po hodině si je naplánuj. Když ti do toho vleze trochu práce, jenom dobře ;) Pokud tohle dokážeš dodržet, bude ti to úplně jinak utíkat. Nesoustřeď se jen na jednu věc, vymysli jich víc. Držím palce :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 14:59
@Paoloska píše:
Anonymní pročetla jsem celou diskusi. No, je to tak půl na půl. Na jednu stranu, holky mají pravdu, že by tvá snaha mohla být větší, na druhou stranu tak nějak tě chápu. Jsem typ člověka, který ze sebe nejvíce vydá v časovém presu. Když toho mám hodně, tak jsem zkrátka jak motorová myš, což je naštěstí často. Pokud na mě občas dolehne nuda a otevře se přede mnou vidina volnějšího dne, nejsem najednou schopná ničeho se chopit a tento vzácný čas hodně často proflákám. Jsem otrávená jak špaček, takže představa, že v této době se budu třeba sebevzdělávat je pro mě na hony vzdálená. To si raději (a opravdu to tak dělám) nasáčkuju učení mezi dalších 20 aktivit. Takhle mě to baví a funguje to. Jediné, co mě napadá, kdybych byla na tvém místě - udělej si časový rozvrh. Vymysli si nějaké aktivity, které je možné na pracovišti dělat - od toho luštění křížovek, přes čtení, co já vím úklid kanceláře, až po samostudium a třeba po hodině si je naplánuj. Když ti do toho vleze trochu práce, jenom dobře ;) Pokud tohle dokážeš dodržet, bude ti to úplně jinak utíkat. Nesoustřeď se jen na jednu věc, vymysli jich víc. Držím palce :hug: :mavam:

Děkuji za rady, to co si napsala dává smysl a zní to dobře… určitě si zkusím něco vymyslet, ale jak je člověk z toho už tak otrávený že nejsou pomalu žádné nápady… :( Tu práci si budu nadále hledat a když se něco najde (na obdobné pozici) tak to vezmu všemi deseti. Navíc teď s přítelem hodně mluvíme o miminku, tak kdo ví co bude třeba za půl roku :) Třeba nastoupím na mateřskou a svůj problém si oddálím o pár let… to je taky jedna z možností, co se může stát..

• Citovat
  • Upravit
30928
14.5.14 15:07
@Anonymní píše:
Děkuji za rady, to co si napsala dává smysl a zní to dobře… určitě si zkusím něco vymyslet, ale jak je člověk z toho už tak otrávený že nejsou pomalu žádné nápady… :( Tu práci si budu nadále hledat a když se něco najde (na obdobné pozici) tak to vezmu všemi deseti. Navíc teď s přítelem hodně mluvíme o miminku, tak kdo ví co bude třeba za půl roku :) Třeba nastoupím na mateřskou a svůj problém si oddálím o pár let… to je taky jedna z možností, co se může stát..

A po materske budes za klid a nudu v praci jeste rada:-) Jinak bych souhlasila s temi, co psali, ze se napln prace overuje. Opravdu se to overuje a zkuseny personalista pozna, kdy mluvis pravdu a kdy ne. Samozrejme, pokud by jsi sla do male firmicky, kde vyber pracovniku nema na starost personalni oddeleni, tak by to bylo jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
18.5.14 12:16

Ahoj,

taky jsem si přečetla celou diskuzi. Nelíbilo se mi, jak jsi tady, zakladatelko, vyjela a byla sprostá. Přišlo mi, že se obhajuješ, že něco děláš a že máš vzdělání. Ale to ti tady nikdo nevymlouvá.. Já pracuju někde úplně jinde, mám VŠ a dělám servírku. I proto jsem „na hony“ vzdálená tomu, co tě trápí. Myslím, že dokud si nevyzkoušíš, jaký to je, celý den si dojít tak 3× na záchod a večer necítit nohy, nebudeš vědět, jaký to je. Takže zrovna teď bych brala tvoji práci všema deseti já. O tvý mzdě ani nemluvím, to je jako sen. A obchodní akademii mám mimochodem taky : ) Ale jak tady holky už psaly - přijde mi rozumný najít si víc činností a rozvrhnout si je časově. To tě pak donutí se rozhýbat. Ale jinak bych se snažila vzdělávát se (ano, opakuju ostatní) a čas v práci nějak zabít a vykompenzovat si „to“ doma. Abys z těch dnů něco měla. Protože tvoje místo je zlatý, tak mi přijde, ač je určitě na hlavu nemít co dělat. Ale pořád lepší než lítat a vyloženě se udřít (ony ty klouby jdou pak taky do háje..) za málo peněz. A s podivnou praxí (ta na recepci mi přijde ještě celkem dobrá). TAk hodně štěstí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
20.5.14 08:42

Zakladatelko o necem bych vedela, pokud jsi z Prahy, zrovna hledame nekoho s obchodni akademii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 08:36

Ahojky, tak sem dostala nabídku na administrativní pracovnici v jedný firmě u Prahy, zítra jdu na pracovní pohovor tak držte palce :) pokud to zvládnu a přijmou mě, budou tu hledat někoho nového, tak se sem klidně můžete hlásit ;) Dám vědět jak jsem dopadla…

• Citovat
  • Upravit
9994
21.5.14 15:16
@Anonymní píše:
Ahojky, tak sem dostala nabídku na administrativní pracovnici v jedný firmě u Prahy, zítra jdu na pracovní pohovor tak držte palce :) pokud to zvládnu a přijmou mě, budou tu hledat někoho nového, tak se sem klidně můžete hlásit ;) Dám vědět jak jsem dopadla…

Tak super :palec: Držím pěsti :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat