Co dělat - přišel o práci :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.12.11 17:50

a holky pokud pracuje na zivnost pro firmu a praci maji mit udaje az v dubnu, tak je mozne jit mezitim na pracak, aby dostaval aspon neco a nemusel platit zdravotni a socialni????Nebo je to blbost????Moc se v tom nevyznam..:-((((

• Citovat
  • Upravit
31594
21.12.11 17:54

A pokud by měla finanční krize trvat i po narození prcka, tak bych třeba přes mmb koupila klasické čtvercové plíny, tak dvoje gatě svrchní a aspoň na doma používala látku, z dlouhodobého hlediska je to ušetření určitě pětistovka měsíčně, ne-li víc, zrovna ten novorozenec kadí co chvíli, a nepotřebuje nic extra savého, když se přebaluje stejně furt. Kdyby bylo mimi na UM, tak můžeš minimálně zkusit babylove z dm, stojí to půlku co jiná UM, ale tam pak už záleží na tom, jak to dítěti sedne.
Hlavně bych fakt nakoupila jen úplný holý základ a spíš si dala nějaké peníze stranou a pak dle potřeby dokoupila, co chybí, protože takové ty seznamy, kolik dítě potřebuje bodýček a jiných serepetiček, tak většinou mi přijdou předimenzované :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 18:00
Gladys píše:
A pokud by měla finanční krize trvat i po narození prcka, tak bych třeba přes mmb koupila klasické čtvercové plíny, tak dvoje gatě svrchní a aspoň na doma používala látku, z dlouhodobého hlediska je to ušetření určitě pětistovka měsíčně, ne-li víc, zrovna ten novorozenec kadí co chvíli, a nepotřebuje nic extra savého, když se přebaluje stejně furt. Kdyby bylo mimi na UM, tak můžeš minimálně zkusit babylove z dm, stojí to půlku co jiná UM, ale tam pak už záleží na tom, jak to dítěti sedne.
Hlavně bych fakt nakoupila jen úplný holý základ a spíš si dala nějaké peníze stranou a pak dle potřeby dokoupila, co chybí, protože takové ty seznamy, kolik dítě potřebuje bodýček a jiných serepetiček, tak většinou mi přijdou předimenzované :nevim:

A kolik tak ceho mam teda nakoupit????…Aby mi to stacilo…Prcka mam mit v kvetnu…a nevim, co vsechno je zaklad a ani nevim velikosti

• Citovat
  • Upravit
14535
21.12.11 18:33

Tím lépe, že ho máš mít až k létu. Ušetříš zatím na fusaku a hodně teplých věcech. A hlavně do května je daleko, ještě se vše může změnit ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
21.12.11 18:46

Je to nepříjemná situace, ale určitě to zvládnete! Koukem hodně na netu na bazárky. Např. bazos.cz. Někdy maminky i oblečky na mimčo darují. To oblečení je stejně skoro jako nové. A to co neseženeš z druhé ruky už nějak se zvládnout dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.12.11 18:49

Vždyť jsi teprv ve čtvrtém měsíci a už plašíš :lol: Já teda začala nakupovat až v sedmém a moc jsem se s tím necrcala, nakoupeno bylo za týden. Tak buď v klidu, ještě je dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 19:00

a holky pokud pracuje na zivnost pro firmu a praci maji mit udaje az v dubnu, tak je mozne jit mezitim na pracak, aby dostaval aspon neco a nemusel platit zdravotni a socialni????Nebo je to blbost????Moc se v tom nevyznam..:-((((

• Citovat
  • Upravit
14535
21.12.11 19:02

To neporadím, ale nakupovala bych taky až později. Teď jedině hodně výhodné věci. Například pokud chceš něco nového, tak v Tescu ve slevách a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
21.12.11 19:20

Ahoj, ať ihned přeruší živnost, živnostenský list rušit nemusí, ale musí přerušení všude nahlásit - tuším živnostenský úřad a pojišťovny. Pak se může ihned přihlásit na ÚP. Podporu dostane zřejmě mizernou, vypočítává se podle daňovýho přiznání. Plus ale je, že si nebude muset platit soc. a zdrav. pojištění. Netuším, jak bydlíte, ještě by bylo možné si v dubnu zažádat o příspěvek na bydlení. Ten se vypočítává zpětně z příjmu za poslední čtvr roku, tedy leden - březen. To budete mít příjem jen tvou nemocenskou a podporu, možná byste na něj mohli dosáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
21.12.11 19:22

Pracoval v tom zatraceným švarcsystému, viď. Je to blbý. Na co má zřízenou živnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.12.11 19:32
Na pracáku asi nic nedostane, co se týče podpory, má smůlu. Každopádně postup: Zajít na živnostenský úřad a přerušit živnost,čím dřív , tím líp, dá se třeba na 6 měsíců, dostane papír, s tím na finančák oznámit, a hned s tím na úřad práce a zaregistrovat se, budou za něj platit sociální a zdravotní, až bude v dubnu práce, zajde se zase na živnostenský úřad a zruší se přerušení, jde to ze dne na den, ukončí působnost na ÚP, nahlásí finančáku a jede se dál. Pokud to neudělá, finančáku, sociálce i zdraviotní p. je jedno, že je bez výdělku, bude platit poviné zálohy což je přes 3500,– měsíčně.
Jinak si mě ulož, já rodím teď někdy, doufám až po štědrém dnu, budu mít sice holku, ale mám tu nějaké overálky na spinkání, bodýčka, dupačky v univerzální barvě, tak když by fakt bylo zle a neměla jsi peníze a práce nebyla, tak ti nějaké ty věco v dubnu můžu věnovat, to předpokládám z toho malá vyroste, budou to ty velikosti na 0-3 měsíce, co budeš potřebovat do začátku. Tak se klidně potom ozvi, ráda pomůžu. A nestresuj se, ničím tím nepomůžeš :hug:
Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.12.11 19:33

Zakladatelko, rady ti píšou holky, já nabízím věcičky po malém, co jsem ještě neprodala. Sice toho moc není, ale věcička k věcičce a něco se ti nastřádá, a miminko toho moc nepotřebuje.
Mě tady holky moc pomohli, když jsem potřebovala. Takže písni SZ a domluvíme se :hug: Hlavu vzhůru, bude líp a přítel o nějakou práci zakopne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.12.11 19:47
Anonymní píše:

Tohle by měl vědět především on ne?
A pokud bude mít již v dubnu práci a rodíš až v květnu, budete mít již fin. jistotu. Přeju klidné těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.12.11 19:51

Ahoj já se s výbavičkou vlezla do 10000 určitě. Kočárek mám kombinaci použitý z mmb za 3500 a je jako nový.
postýlka z aukra - 500
vanička - asi 200
matrace - 500
deku a povlečení dostal, vajíčko jsme měli půjčené
balík oblečení z aukra vel. 56-68 byl za 500
teploměr, nůžky, hřebínek, líh - 350
mám zimní takže jsem ještě musela koupit asi za 300 kombinézu
látkové pleny- 20 kusů - asi za 250
tetra osušky - 150
hračky a dudlíky dostal od návštěv.

A začala jsem nakupovat v 7. měsíci.

• Citovat
  • Upravit
18305
21.12.11 19:55

S tím hledáním práce bych třeba tvému příteli mohl trochu pomoct. Pět měsíců je dost dlouhá doba na nalezení práce a vydělání peněz - takže to zkusme společně. Když mně napíšeš soukromou zprávu, tak se domluvíme..... (já ti ji bohužel napsat nemůžu, protože jsi anonym).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová