Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A pokud by měla finanční krize trvat i po narození prcka, tak bych třeba přes mmb koupila klasické čtvercové plíny, tak dvoje gatě svrchní a aspoň na doma používala látku, z dlouhodobého hlediska je to ušetření určitě pětistovka měsíčně, ne-li víc, zrovna ten novorozenec kadí co chvíli, a nepotřebuje nic extra savého, když se přebaluje stejně furt. Kdyby bylo mimi na UM, tak můžeš minimálně zkusit babylove z dm, stojí to půlku co jiná UM, ale tam pak už záleží na tom, jak to dítěti sedne.
Hlavně bych fakt nakoupila jen úplný holý základ a spíš si dala nějaké peníze stranou a pak dle potřeby dokoupila, co chybí, protože takové ty seznamy, kolik dítě potřebuje bodýček a jiných serepetiček, tak většinou mi přijdou předimenzované ![]()
Gladys píše:
A pokud by měla finanční krize trvat i po narození prcka, tak bych třeba přes mmb koupila klasické čtvercové plíny, tak dvoje gatě svrchní a aspoň na doma používala látku, z dlouhodobého hlediska je to ušetření určitě pětistovka měsíčně, ne-li víc, zrovna ten novorozenec kadí co chvíli, a nepotřebuje nic extra savého, když se přebaluje stejně furt. Kdyby bylo mimi na UM, tak můžeš minimálně zkusit babylove z dm, stojí to půlku co jiná UM, ale tam pak už záleží na tom, jak to dítěti sedne.
Hlavně bych fakt nakoupila jen úplný holý základ a spíš si dala nějaké peníze stranou a pak dle potřeby dokoupila, co chybí, protože takové ty seznamy, kolik dítě potřebuje bodýček a jiných serepetiček, tak většinou mi přijdou předimenzované
A kolik tak ceho mam teda nakoupit????…Aby mi to stacilo…Prcka mam mit v kvetnu…a nevim, co vsechno je zaklad a ani nevim velikosti
Tím lépe, že ho máš mít až k létu. Ušetříš zatím na fusaku a hodně teplých věcech. A hlavně do května je daleko, ještě se vše může změnit
.
Je to nepříjemná situace, ale určitě to zvládnete! Koukem hodně na netu na bazárky. Např. bazos.cz. Někdy maminky i oblečky na mimčo darují. To oblečení je stejně skoro jako nové. A to co neseženeš z druhé ruky už nějak se zvládnout dá.
Vždyť jsi teprv ve čtvrtém měsíci a už plašíš
Já teda začala nakupovat až v sedmém a moc jsem se s tím necrcala, nakoupeno bylo za týden. Tak buď v klidu, ještě je dost času.
a holky pokud pracuje na zivnost pro firmu a praci maji mit udaje az v dubnu, tak je mozne jit mezitim na pracak, aby dostaval aspon neco a nemusel platit zdravotni a socialni????Nebo je to blbost????Moc se v tom nevyznam..:-((((
To neporadím, ale nakupovala bych taky až později. Teď jedině hodně výhodné věci. Například pokud chceš něco nového, tak v Tescu ve slevách a tak.
Ahoj, ať ihned přeruší živnost, živnostenský list rušit nemusí, ale musí přerušení všude nahlásit - tuším živnostenský úřad a pojišťovny. Pak se může ihned přihlásit na ÚP. Podporu dostane zřejmě mizernou, vypočítává se podle daňovýho přiznání. Plus ale je, že si nebude muset platit soc. a zdrav. pojištění. Netuším, jak bydlíte, ještě by bylo možné si v dubnu zažádat o příspěvek na bydlení. Ten se vypočítává zpětně z příjmu za poslední čtvr roku, tedy leden - březen. To budete mít příjem jen tvou nemocenskou a podporu, možná byste na něj mohli dosáhnout.
Pracoval v tom zatraceným švarcsystému, viď. Je to blbý. Na co má zřízenou živnost?
Anonymní píše:
a holky pokud pracuje na zivnost pro firmu a praci maji mit udaje az v dubnu, tak je mozne jit mezitim na pracak, aby dostaval aspon neco a nemusel platit zdravotni a socialni????Nebo je to blbost????Moc se v tom nevyznam..:-((((
Zakladatelko, rady ti píšou holky, já nabízím věcičky po malém, co jsem ještě neprodala. Sice toho moc není, ale věcička k věcičce a něco se ti nastřádá, a miminko toho moc nepotřebuje.
Mě tady holky moc pomohli, když jsem potřebovala. Takže písni SZ a domluvíme se
Hlavu vzhůru, bude líp a přítel o nějakou práci zakopne
Anonymní píše:
Tohle by měl vědět především on ne?
A pokud bude mít již v dubnu práci a rodíš až v květnu, budete mít již fin. jistotu. Přeju klidné těhotenství.
Ahoj já se s výbavičkou vlezla do 10000 určitě. Kočárek mám kombinaci použitý z mmb za 3500 a je jako nový.
postýlka z aukra - 500
vanička - asi 200
matrace - 500
deku a povlečení dostal, vajíčko jsme měli půjčené
balík oblečení z aukra vel. 56-68 byl za 500
teploměr, nůžky, hřebínek, líh - 350
mám zimní takže jsem ještě musela koupit asi za 300 kombinézu
látkové pleny- 20 kusů - asi za 250
tetra osušky - 150
hračky a dudlíky dostal od návštěv.
A začala jsem nakupovat v 7. měsíci.
S tím hledáním práce bych třeba tvému příteli mohl trochu pomoct. Pět měsíců je dost dlouhá doba na nalezení práce a vydělání peněz - takže to zkusme společně. Když mně napíšeš soukromou zprávu, tak se domluvíme..... (já ti ji bohužel napsat nemůžu, protože jsi anonym).