Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží na tom v jakým oboru dělá, ale chlap to s hledáním práce má vždycky jednodušší než ženská. Nám se stalo to samé. Měla jsem dva měsíce před porodem a manželovi neprodloužili smlouvu. Nakonec našel práci v místě bydliště, takže ušetříme za dojíždění a navíc i za lepší peníze. Já říkám, že všechno špatný je k něčemu dobrý, u nás to tak alespoň zatím vždycky bylo. Bude líp, uvidíš, jen tomu věř
.
@catherine100 píše:
@kajmi měl by dostat odstupné ne a jak píše Sára, na pracáku dostane 60% a teď začne sezóna, i když je to s prací blbý, minimálně brigád bude dost, teda manuálních…jde o to v jakém dělá oboru…neboj jednou je hůř a pak zas líp
Když je na pracáku nemůže si přivydělávat, to jde až přestane pobírat hmotnou nouzi tam je to myslím až od 5.měsíce že si může přivydělat max.do 4 tisíc. Jedině na černo a to je risk.
@-Sára stačí udělat dohodu o práci, nevím kolik je tam maximum, ale vše se dá dohodnout…a hlavně je to jen provizorní, určitě nějakou práci brzo najde ![]()
Právě že ta dohoda o práci platí až přestane pobírat hmotnou nouzi a tam je to že si může přivydělat max 4.000,– zase proběhli změny, dřív to tak bylo, že pobíral hmotnou nouzi a zárověn si přivydělal ted už je to takhkle zrušené.
@-Sára aha takt o jsem netušila, už jsem skoro dva roky mimo pracovní proces ![]()
@-Sára píše:
Právě že ta dohoda o práci platí až přestane pobírat hmotnou nouzi a tam je to že si může přivydělat max 4.000,– zase proběhli změny, dřív to tak bylo, že pobíral hmotnou nouzi a zárověn si přivydělal ted už je to takhkle zrušené.
hmotna nouze je neco jineho. opravim te az prestane pobirat podporu.
Holky, moc dekuji za podporu a povzbuzeni.
Cely zivot delal automechanika. Bojim se toho, ze dostaval jen minimalni plat a zbytek na ruku. Nelibylo se nam to, ale byli sme radi i za to. Takze ted na pracaku moc penez nedostane
Ja z neschopenky tak tak zaplatim uver a inkaso. Z ceho zaplatime zbytek nevim, z podpory urcite ne.
Jeste nevim na jakem podkladu ho vyhodili, jeste asi nedostal odvahu prijit domu ![]()
Vybavicku nastesti uz mam celkem pokupe, chybi mi jen kosmetika apod. Jen jeste nevim z ceho zaplatit kocarek ktery mam objednany. Nemuzu vetsinu usetrenych penez utratit za kocar ![]()
@kajmi tak nekupuj nový, taky mám použitý a moje dítko nijak neutrpělo ![]()
a automechanik podle mě najde práci vždycky, pokud je šikovný a nebojí se práce ![]()
@kajmi píše:
Cely zivot delal automechanika. Bojim se toho, ze dostaval jen minimalni plat a zbytek na ruku. Nelibylo se nam to, ale byli sme radi i za to. Takze ted na pracaku moc penez nedostaneJa z neschopenky tak tak zaplatim uver a inkaso. Z ceho zaplatime zbytek nevim, z podpory urcite ne.
Jeste nevim na jakem podkladu ho vyhodili, jeste asi nedostal odvahu prijit domuVybavicku nastesti uz mam celkem pokupe, chybi mi jen kosmetika apod. Jen jeste nevim z ceho zaplatit kocarek ktery mam objednany. Nemuzu vetsinu usetrenych penez utratit za kocar
Tak jako mechanik praci najde.
.Hloupe je ze dostaval minimum.
@kajmi píše:
Cely zivot delal automechanika. Bojim se toho, ze dostaval jen minimalni plat a zbytek na ruku. Nelibylo se nam to, ale byli sme radi i za to. Takze ted na pracaku moc penez nedostaneJa z neschopenky tak tak zaplatim uver a inkaso. Z ceho zaplatime zbytek nevim, z podpory urcite ne.
Jeste nevim na jakem podkladu ho vyhodili, jeste asi nedostal odvahu prijit domuVybavicku nastesti uz mam celkem pokupe, chybi mi jen kosmetika apod. Jen jeste nevim z ceho zaplatit kocarek ktery mam objednany. Nemuzu vetsinu usetrenych penez utratit za kocar
Neměl odvahu přijít domů? Myslíš jako, že ho vyhodili, kvůli hrubého porušení pracovní kázně? To by bylo blbé no.
Objednávku na kočár zruš dříve než ho odešlou. Pokud už ho odeslali, tak ho nepřebereš - bylo by ale fajn, vyrovnat se nimi alespoň za poštovné.
Jetý kočár seženeš za pár kaček i v super stavu.
Až budeš vědět více - zda bude mít odstupné atd. může se uvažovat, co dále.
@Kallkapa Za hrube poruseni urcite ne, spis bych rekla ze se stydi podivat se mi do oci.
Prave ze po mechanicich moc poptavka neni, alespon ne u nas.
@kattkka S tim minimem je to hloupe, ale byli sme radi, ze ma praci a jeste k tomu dobre placenou. Ikdyz za takovych podminek.
Mam kocarek za 12000, ale je slozeny na zakazku. Musim to zkusit zitra nejak ukecat bez storno poplatku, ale moc tomu neverim
@kajmi píše:
@Kallkapa Za hrube poruseni urcite ne, spis bych rekla ze se stydi podivat se mi do oci.
Prave ze po mechanicich moc poptavka neni, alespon ne u nas.
@kattkka S tim minimem je to hloupe, ale byli sme radi, ze ma praci a jeste k tomu dobre placenou. Ikdyz za takovych podminek.Mam kocarek za 12000, ale je slozeny na zakazku. Musim to zkusit zitra nejak ukecat bez storno poplatku, ale moc tomu neverim
A stim kocarkem ti neporadim. v provni rade dostal treba pritel odstupne??
Jak velkou mate rezervu?? Kdyz koupis ten kocarek da se z ni jeste pul roku vyjit treba??
@kattkka píše:
A stim kocarkem ti neporadim. v provni rade dostal treba pritel odstupne??
Jak velkou mate rezervu?? Kdyz koupis ten kocarek da se z ni jeste pul roku vyjit treba??
No když píše, že nemůže většinu ušetřených peněz utratit za kočárek tak asi nemají tu rezervu takhle velkou.
Kajmi, je to jen počáteční šok. Až chlop přijde, tak to proberte možnosti - čili jestli bude odstupné, podpora atd. Potom Ti můžeme poradit, co by se dalo vyřídit. Myslím, že práci mechanika by i mohl někdo pomoci najít.
@Kallkapa píše:
No když píše, že nemůže většinu ušetřených peněz utratit za kočárek tak asi nemají tu rezervu takhle velkou.Kajmi, je to jen počáteční šok. Až chlop přijde, tak to proberte možnosti - čili jestli bude odstupné, podpora atd. Potom Ti můžeme poradit, co by se dalo vyřídit. Myslím, že práci mechanika by i mohl někdo pomoci najít.
No nekdy si clovek neuvedomi ze z te rezervy vyjde pul roku treba vis proto se ptam.
Tak uz prisel domu. Pry dostal jest dovolenou a cas do pondeli, aby se rozmyslel jestli podepise dohodu a dostane odstupny z toho minimalniho platu, nebo vypoved a neplacene volno aby mu to odstupne nemuseli davat. To se muze?