Co dělat - přišel o práci :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
21.12.11 19:55

S tím hledáním práce bych třeba tvému příteli mohl trochu pomoct. Pět měsíců je dost dlouhá doba na nalezení práce a vydělání peněz - takže to zkusme společně. Když mně napíšeš soukromou zprávu, tak se domluvíme..... (já ti ji bohužel napsat nemůžu, protože jsi anonym).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.12.11 19:57

A kočárek bych ti teoretiky mohla nabídnou v zelenkavé barvě - 3kombinaci za 1tis - jen by přítel musel některé šroubky vyměnit a některé přitáhnout. MAmka má po malém ve sklepě a uvažuje o prodeji. Je to http://www.top-bazar.cz/…bave-117803/ ale inzerát je od někoho jiného! Vzala jsem to náhodně, aby souhlasila barva - ty kola nevím, jakou mají výplň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 21:46
aprazanda píše:
Pracoval v tom zatraceným švarcsystému, viď. Je to blbý. Na co má zřízenou živnost?

Je zednik na zivnost,.....

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
21.12.11 22:09

Holky ti tady dobre radi, ja mam doma taky nejake veci po synovi, vanicku a lehatko do vanicky, nuzky na nechtiky, najde se i nejake obleceni, poslala bych ti to vse zdarma. Tak jestli budes mit zajem, napis mi SZ, jo?
A co se tyce obleceni, kdyz se narodi v kvetnu, tak bych si poridila par body s dlouhym rukavem 62, 68 (v tescu maji ted vyprodej az 70% na vse obleceni, ale mozna je jeste brzo na to), bavlnenou cepicku, par dupacek (taky 62,68), teplejsi svetrik a kalhotky (to ti taky muzu poslat), ponozky, deku (Ikea ma deku Irmu za 29 Kc, ta by mela stacit).
Taky doporucuji latkove pleny, na uplne maly mimco staci obycejne ctvercovky a kvalitnejsi svrchni kalhotky, jestli budes potrebovat poradit, klidne napis.
Hlavu vzhuru, neni vsechno tak spatne, jak to vypada :hug:

• Citovat
  • Upravit
970
21.12.11 22:24

Hm, to je blbý, zedníci mají přes zimu dost útlum a když navíc pracuje na ŽL pro nějakou firmu a nemá vybudovaný svoje jméno, tak je to o to ještě horší, že nemá žádný svoje kšefty. Manžel dělá obklady a několikrát do roka udělá nějaký akce pro jednu firmu, jinak má svoje menší kšefty. Manžel má taky ŽL na zednické práce, zatím se drží, ale je to věčný strach. Neměl by po to období alespoŇ nějaký menší akce po známých a příbuzných, ty zase doporučí dál… ? Dejte si vizitku na Seznam a podobný stránky, je to zdarma a hned. Dejte si inzerát do místního plátku. Je to o náhodě, třeba by z toho mohlo něco být. Má manžel známý mezi ostatními řemeslníky? I instalatéři, elektrikáři nebo malíři mohou doporučit někoho dalšího na zednický práce, je to docela běžný. Bylo by dobrý, kdyby manžel měl nějaký akce i mimo toho svýho „zaměstnavatele“, bylo by to dobrý jak v tu chvíli, kdy on pro něj nebude mít práci, tak i pro papírování pro FÚ, protože on potřebuje faktury od více zadavatelů zakázek, jinak by po něm mohli jít a příští rok to má být ještě přísnější. Držím palce, není to lehká doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 06:42
aprazanda píše:
Hm, to je blbý, zedníci mají přes zimu dost útlum a když navíc pracuje na ŽL pro nějakou firmu a nemá vybudovaný svoje jméno, tak je to o to ještě horší, že nemá žádný svoje kšefty. Manžel dělá obklady a několikrát do roka udělá nějaký akce pro jednu firmu, jinak má svoje menší kšefty. Manžel má taky ŽL na zednické práce, zatím se drží, ale je to věčný strach. Neměl by po to období alespoŇ nějaký menší akce po známých a příbuzných, ty zase doporučí dál… ? Dejte si vizitku na Seznam a podobný stránky, je to zdarma a hned. Dejte si inzerát do místního plátku. Je to o náhodě, třeba by z toho mohlo něco být. Má manžel známý mezi ostatními řemeslníky? I instalatéři, elektrikáři nebo malíři mohou doporučit někoho dalšího na zednický práce, je to docela běžný. Bylo by dobrý, kdyby manžel měl nějaký akce i mimo toho svýho „zaměstnavatele“, bylo by to dobrý jak v tu chvíli, kdy on pro něj nebude mít práci, tak i pro papírování pro FÚ, protože on potřebuje faktury od více zadavatelů zakázek, jinak by po něm mohli jít a příští rok to má být ještě přísnější. Držím palce, není to lehká doba.

Dekuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.11 06:46

Jste vsichni moc hodny, jak mi chcete pomoci…moc si toho vazim :hug: :hug: :hug: a jeste vic dekuju :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.11 07:51

A chtela jsem se jeste zeptat, kdyz ma pritel nejakou nesmyslnou pojistku k hypotece, nejake IŽP, myslite, ze to pujde zrusit, nebo aspon nejak snizit????Pripojisteni k hypotece za 1700KC mesicne me prijde hrozne drahy…

• Citovat
  • Upravit
23847
22.12.11 16:43
Anonymní píše:
A chtela jsem se jeste zeptat, kdyz ma pritel nejakou nesmyslnou pojistku k hypotece, nejake IŽP, myslite, ze to pujde zrusit, nebo aspon nejak snizit????Pripojisteni k hypotece za 1700KC mesicne me prijde hrozne drahy…

To je drahý jak prase, ale pokud žádal o hypo sám, tak to pojištění být muselo. Možná ale ne tak vysoké :nevim: Určo bych se s někým poradila, co tu hypošku refinancovat, ale pozor, aby to nebylo moc drahé a neplatili jste moc. Pokud si zavoláš do banky, kde je hypoška, tak vám třeba poradí, nebo zkus fin. poradce, ale ten ti bude cpát to refinancování, aby měl provizi. Dobrý fin. poradce je prý hyposervis.cz, už ho tu chválili, tak za zavolání nic nedáte, pokud to nebude na číslo začínající 9 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.12.11 16:47

Ižp je asi investiční životní pojištění, že? To bude něco se spořící složkou a to je vždycky na hov.no. Vždycky je lepší se pojistit na život a jestli chcete spořit, tak jedině extra, aby to bylo přehledné. Ať si poradci melou co chtěj, v tomhle mám pravdu já :jazyk: . ;) Závěrem - pojištění na život bude určitě levnější než investiční, bance by mělo stačit to na život kvůli hypu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
3.4.13 07:59

Mam 2 mesice do porodu a pritel mi prave poslal sms, ze ho vyhodili. Zatim jsem se zmohla jen na plac a napsat sem. Vubec nevim co bude dal. Na jeho prijmu sme zavisl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
3.4.13 08:05

A co všechno platíte? Kolik vám zbyde? pokud se zaregistruje na pracák dostane 60% platu co měl pak se to snižuje. Bohužel všude na uřadech berou platy 3 měsíce zpětně aby ste si mohli zažádat o příspěvek na bydlení. Mohla bys mít nárok na porodné 13,000 nebo přídavek na dítě 500,– ale jak říkám berou to zpětně 3 měsíce a posuzují se všichni dohromady na trvalém bydlišti. Neboj bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
3.4.13 08:26

@kajmi měl by dostat odstupné ne a jak píše Sára, na pracáku dostane 60% a teď začne sezóna, i když je to s prací blbý, minimálně brigád bude dost, teda manuálních…jde o to v jakém dělá oboru…neboj jednou je hůř a pak zas líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
3.4.13 08:31

Pokud se ničím neprovinil a „jen“ ho už nepotřebují, tak hlavně aby ho nepřesvědčili podepsat výpověď dohodou. Když ho vyhodí oni dostane 3 platy odstupného. Firmy se to ale často snaží s lidmi skoulet tak že jim zaměstnanci podepíšou skončení pracovního poměru dohodou, aby jim nemuseli dávat nic, tak bacha na to! A neboj, bude líp - můj přítel byl bez práce když jsem otěhotněla a teď má práci mnohem lepší než byla ta poslední!!

• Citovat
  • Upravit
9219
3.4.13 08:41

A nemuze jit jeste marodit??neni tam nejaka lhuta jeste? i kdyz ho vyhodi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová