Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj,byla sem ve stejné situaci..je to hodně těžké,ještě když máš bát v klidu kůli mimču..mě taky hodně pomohli naši..Výbavičku sme kupovala přes net na bazárcích…Co čekáš???
Hele my jestli dali za výbavičku 5 tisíc?
Postýlka, vanička, hromady hadříků, hraček od známých, kočárek taktéž od známých za litr. Defakto jsem kupovala jen kosmetiku, lahvičky a jiné drobnosti, pár oblečků, kterým jsem neodolala. Takže počáteční náklady velice nízké
Ono se to dá, dneska jsou bazárky plné hezkých věcí a mnohdy najdeš i oblečky ještě s visačkami.
Čekáme druhé mimi a mám radost, že v podstatě jediná investice bude kočárek, jinak věe máme ![]()
monicskaa píše:
ahoj,byla sem ve stejné situaci..je to hodně těžké,ještě když máš bát v klidu kůli mimču..mě taky hodně pomohli naši..Výbavičku sme kupovala přes net na bazárcích…Co čekáš???
Cekam kluka…akorat jsem se s pritelem pohadala, on zacal, ze s brekem mu moc nepomuzu, to vim taky, ale jsem fakt zoufala a ted navic jeste ty tehotensky hormony, bojim se, ze skoncime na ulici i s ditetem…:-(
Ahoj,a to by přítel nesehnal ani nějakou brigádu do té doby? Jinak se dá sehnat hodně věciček z bazárků,od známých atd. Určitě to nějak půjde.
no tak asi neztratil práci navždy, ne? Takže nepropadat panice a rychle hledat novou práci.
Maia22 píše:
Ahoj,a to by přítel nesehnal ani nějakou brigádu do té doby? Jinak se dá sehnat hodně věciček z bazárků,od známých atd. Určitě to nějak půjde.
On s tim prisel dneska z prace…a uz jsme volali asi na deset inzeratu a uz nekoho maji…
Ale jestli ho propustili protože pro něj nemají práci,to znamená jako nadbytečný,tak by měl dostat 3 odstupné platy,určitě brzy něco najde.
Ahoj, my jsme v podobné situaci nebyli, přesto si myslím, že se to nějak dá zvládnout. Podívej se na bazárky, aukro, do sekáčků. Ty první věci na miminko jsou prakticky nepoškozené, protože z toho rychle vyrostou, takže není znát nošení. Pokud budeš kojit, tak zase ušetříš. I plenky, ubrousky se dají koupit v akci. Neboj, hlavu vzhůru a rodiče vám v nejhorším určitě pomůžou, když jsou ochotní kupovat kočárek.
pikola píše:
no tak asi neztratil práci navždy, ne? Takže nepropadat panice a rychle hledat novou práci.
To je hezky, rada bych… ![]()
Nevim v jakém oboru by mohl pracovat, ale doporučuju se pokusit (pokud to jen jde) chodit spíše obobně se zeptat na práci než volat. Kamarádky sháněly cca 3-9měsíců práci, já byla zaměstnaná, jen né úplně spokojená a našla jsem takřka hned. První práci jsem sehnala na první optání se a to až tak úplně nebyl ani šéf rozhodnutý, zda by někoho chtěl.
Přišel o práci ze dne na den bez odstupného? Nešil a uklidni se, dneska je potřeba obvolat desítky až stovky inzerátů, tak neblázni, když zavoláte na pár a nic.
Dneska je úplně normální přijít o práci, nervozita je na místě, ale hlavně přestaň brečet, přítel z toho určitě není šťastný, bude mít ještě větší vztek, že selhal. Promluvte si a připravte alternativy.
V bazarech kloupíš výbavičku za pár korun, spousta věcí, které jste plánovali koupit, možná ani není potřeba.
Máš sourozence a přítele, kteří se přijdou podívat na miminko a budou chtít přinést dárek? Tak je instruuj, co budeš potřebovat. Balík plenek, kosmetika.
Poptej se, jestli někdo nebude třeba vyhazovat starou postýlku po miminku, i kdyby byla už opotřebovaná, dokud je funkční, tak se na vzhled zas tak hledět nemusí.
Já vím, že nakupovat některé věcičky je radost, ale když nastane horší finanční situace, tak si to člověk musí odpustit.
Za kolik chcou rodiče koupit kočárek? Pokud by to byl nějaký dražší, tak můžou vybrat jiný a koupit ještě něco…
Sany80s píše:
Přišel o práci ze dne na den bez odstupného? Nešil a uklidni se, dneska je potřeba obvolat desítky až stovky inzerátů, tak neblázni, když zavoláte na pár a nic.
Dneska je úplně normální přijít o práci, nervozita je na místě, ale hlavně přestaň brečet, přítel z toho určitě není šťastný, bude mít ještě větší vztek, že selhal. Promluvte si a připravte alternativy.
V bazarech kloupíš výbavičku za pár korun, spousta věcí, které jste plánovali koupit, možná ani není potřeba.
Máš sourozence a přítele, kteří se přijdou podívat na miminko a budou chtít přinést dárek? Tak je instruuj, co budeš potřebovat. Balík plenek, kosmetika.
Poptej se, jestli někdo nebude třeba vyhazovat starou postýlku po miminku, i kdyby byla už opotřebovaná, dokud je funkční, tak se na vzhled zas tak hledět nemusí.
Já vím, že nakupovat některé věcičky je radost, ale když nastane horší finanční situace, tak si to člověk musí odpustit.
Za kolik chcou rodiče koupit kočárek? Pokud by to byl nějaký dražší, tak můžou vybrat jiný a koupit ještě něco…
To nevim za kolik, my si ho vybrali a oni nam pak rekli, ze nam ho koupi.....
ahoj, jsem na tom podobně.
manžel příšel o práci před třemi měsíci( ze dne na den bez odstupného). Ráda bych už šla na neschopenku, ale nemůžu. Práci si zatím nehledá, protože nám staví bydlení, ale… poslední dobou na to nějak kašle… nevím co to s ním je. Takhle nezodpovědného chlapa jsem si nebrala…
nemáme pořádné bydlení a on je bez práce. je to pro mě každodenní nerv!
Tak já jsem celkem rozhazovala, bylo za co, ale když si vezmu, za kolik teď věci používám, tak je to minimum, postýlku nevyužíváme, spí v posteli
Koupe se ve vaně na lehátku, tom klasickým, co měli maminky na nás za 120,–, oblečky za pár korun - většina z tesca, mají výhodná balení po víc kusech - bodýčka, overálky, ponožky, teď budou určitě zase slevy, bývají tam často. Kočárek seženeš přes mmb za hubičku, pokud nebudeš náročná, tak jde koupit i kočár v celkem dobrém stavu… Do kočáru jsem dávala od jara do podzimu fleecový deky z ikea, taky pár korun, nebo stačí v metráži koupit fleece a střihnout si dle potřeby.
A jsou tu bazárky, v těch koupíš věcí za pár kaček.
My teda teď ani ten kočár nevyužíváme, nosím prcka v šátku, kvalitní šátek se dá sehnat už od tisícovky, kočár třeba od 1500-2tis.
Ahoooj holky, jsem zoufala, prislo to, ceho jsem se silene bala
Pritel prisel o praci, splatky mame silene vysoky a ja na neschopence, protoze cekame dite, neco jsme meli nasetreny pro prcka, ale ted to budeme muset pouzit na splaceni splatek, pry pro ne bude prace az v dubnu.....Takze ani nevim, za co koupime veci na prcka, aspon, ze kocarek koupi nasi…ale co to ostatni.....Vubec nevim, co delat, chtela bych byt pro pritele opora, misto toho tady jen sedim a brecim.....Za kolik nejmin penez jste nakoupili vybavicku??????