Jsem v životě ztracená a nevím, co mám dělat..
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tohle mi radsi nerikej. Od 21, na tezky VŠ, se protloukam sama. Neco jako „není práce“ fakt neni. Není možná snova prace o kterou se lidi porvou, je to prace pro kterou je clovek překvalifikovany, ale pro zacatek je to nejaka práce. Rozhodne min ostudny nez pobírat davky.
Ve dvaceti je mega jednoduchy si najít práci, když ji chces. Pokud te nevezmou, protože nemáš praxi, tak proste cilis na praci o stupínek níž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak muze jit do předčasného v 55? Predpokladam, ze ji neni treba 63. To prece teta nemuze mit oddelani tech 40 let, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Také bych skončila ve zkušebce, začala zatím třeba brigádu v supermarketu (nevím ale, jak se to vyplatí co se týče pracáku) a hledala něco blíž.
Máš sociální fobii, ale práci s lidmi v bance jsi zvládla, tak se překonej na ten pohovor a najdi si něco, kde budeš pak mít klid.
Tohle dlouhodobě stejně nedáš, takže asi raději to rozseknout dřív, než později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč jsi nepokračovala ve studiu? Škoda, že nemáš chemii. Laboratoř by ti seděla. Učitelů je na Těšínsku hodně a stejně to není moc pro introverty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka mi připomíná mě samotnou. Taky mám osmiletý gympl, byla jsem tam hrozně nešťastná. Pak jsem zkusila VŠ, ale tam jsem šla spíše proto, že se to ode mě čekalo, nijak zvlášť jsem tam nechtěla. Nakonec jsem si tam nasla partnera, tak jsem tam zůstala, takže zase kvůli někomu. Těsně před bakalářem jsem to vzdala a šla makat. Dělala jsem asistentku v kanclu. Žádná wow práce, ale našla jsem si tam pozitiva a vlastně jsem tam chodila ráda. Byla jsem tam zaměstnaná 11 let. Pak se tam nějaký věci dost vyhrotily a já odešla a zjistila jsem, že chci lepší vyhlídky.
Nakonec si dodělávám tu VŠ teď, se 3 dětma.
Stejně jsem si po svých životních zkušenostech došla k tomu, že tu školu chci mít. Našla jsem si jednodušší obor, studuji kombinovaně.
Ty máš výhodu v tom, že jsi mladá a nejspíš bez závazků. Já bych to studium nezatracovala. Nechala bych si tuhle práci, ve které se nejspíš úplně nepředřeš a k tomu si dodělala studium dálkově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať tě živí přítel, než si najdeš něco pro tebe vhodnějšího. Případně k tomu brigádu, dostudovat. Jak už tu padlo, zapřemýšlet o pořízení auta. A pro příště takový věci rozmýšlet dřív
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsem hledat práci přes umělou inteligenci Al Bing. Což nebylo špatné. Našlo to zajímavé práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše: Více
Já myslím, že na Tesinsku by jí ani ta chemie nepomohla. Laboratorních pozic tu extra není.
Zakladatelka měla první prostě poresit sebe, ono je pěkné se přestěhovat za přítelem, ale člověk dlouhodobě neunese 4 hodiny dojíždění. Sama teď v hledám práci v MS kraji, která by souvisela s chemií a biologií (případně s administrativou) a vlastně tu nemám pořádně na co odpovídat.
- Citovat
- Upravit
Zakl.: děkuji všem za odpovědi
problém je v tom, že už předtím jsem byla skoro půl roku bez práce, prošla jsem si spoustou pohovorů ale buď se mi poté neozvali vůbec nebo jsem byla odmítnuta. Na všechny jsem se poctivě připravovala a hlásila jsem se vyloženě na pozice, kde splňuji všechny/většinu požadavků. Nechci riskovat dalšího půl roku bez práce, to si už nemohu dovolit. Proto jsem bezradná.. Nevím, jak jinak si už hledat práci, to je opravdu nemožné se někam dostat bez známostí? Teď bych ráda vybírala jen z oboru, co mám vystudovaný (případně i z oborů, co mu jsou blízké či z angličtiny) a bojím se, že s takovou budu hledat třeba další dva roky.. Tak dlouho to v bance psychicky nezvládnu.. ale nikde jinde mě nechtěli.
- Citovat
- Upravit
Máte můj obdiv, práce v bance se SF.
To na tom nejste tak špatně ![]()
K tomu jste mladá, máte přítele s dobrou prací ![]()
Jen Vás chci povzbudit.. jsem na tom podobně, nemohu sehnat práci, ale jsem 50+, po rozvodu, vzdělání dřívější střední škola s maturitou..
To je teprve hard story.. a dnešní nabídky práce, které jsou k mání? Neustále se opakující problematická místa s min. mzdou okolo 100,– Kč/hod..
Jsem zoufalá.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Bych si moc nestěžoval a ani nevyskakoval. Lidé mají nějaké vize ale skutečnost je trochu jiná!
Manželka před první MD dělala kvalitářku za fajn peníze, pak se vracela do stejného zaměstnání ale flek ji vyžrala tatérka, která šéfa v pracovní době tetovala(oba už konečně dostali výpověď) a kvalitářky dneska dělaj Ukrajinky a pár holek našich,
a po druhé MD už na směny nechtěla, nabídka práce pro matky co můžou makat na hpp fakt bída a to jsme střední čechy. Maturita je jen papír.
nyní maká ve školce, doslova za minimální mzdu. Naštěstí hlady neumíráme a to protože vydělávám já a to je asi možná něco podobného v případě tazatelky.
Takže hledat cokoliv co je blíž i když to nebude v oboru. Jsou práce co se dají naučit, když člověk chce i když je vyučen a nebo má školu na něco úplně jinýho. Je třeba to brát s optimismem. Je třeba nabrat praxi mezi lidmi ať už je to jakákoliv práce, jinak to nelze, jinak se nikam neposunou.
Pak je skupina lidí, co si furt na něco stěžuje a vybírá až přebere. Pak je tu skupina tragédů a badatelů.
Jak říkám, kdo chce tak se dokáže chytit alespoň na rok, dva, pak najít něco jiného. Z počátku pracovního života je to normální. Člověk, zkouší, zároveň nabírá životní zkušenosti a i pracovní a zjistí že ho baví úplně něco jinýho!
No a ti co makali a už nemakají, postupně ztratí pracovní návyky a pak už se těžko něco dá dělat.
Takže hlavu vzůru a trochu optimismu, poptat se známých a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na vašem místě bych dala výpověď, zapsala se na pracák a začala intenzivně řešit sociální fóbii. Pokud je pro vás každý den kvůli tomu utrpení, tak je to momentálně priorita číslo jedna. Větší, než je práce. Je-li přítelova práce tak skvělá, že se vyplatilo kvůli ní stěhovat, určitě má i takový plat, aby jste alespoň chvíli zvládli bez vašeho plnohodnotného příjmu… To, že se vám přihodila věc, která vám způsobila tak těžkou sociální fóbii, je nešťastné. Ale neznamená to, že jste už navždy odsouzená k tomu cítit se takhle. Dejte teď přednost sobě… Partner by to měl pochopit. I jemu by mělo záležet na tom, abyste nežila v módu „jeden krůček od zhroucení“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si vem kolik lidí pobírá dávky.
Macecha přes rok scháním práci. Nikde ji nevzali protoze ji je přes padesát. Nakonec našla brigádu. Je to ale jenom brigáda
Známí vysel školu před rokem. Nikde ho nechtějí, nemá praxi.
Teta šla na pracák když zrušili firmu. Bylo jí přes 55. Nakonec zůstala na pracáku napsala si na sebe babičku o kterou se stará a šla do předčasného. Přitom má praxi v několika odděleních firmy.
Někdy je potřeba štěstí než snaha.