Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soucitim.Znam podobne chování od jede bližšího rodinného příslušníka. Prerusila jsem kontakty a je mi líp. U nás bylo stykani provázené ještě nadavanim a vyhrozovanim/ponižováním. Tohle nemám zapotřebí.
Uz jednou jsem si dovolila rict, ze nechci delat cukrovi u nich, ze porad krici. Pritel to rekl jak mu huba narostla a ona se urazila. Zahrala jsem to pak do autu, nepotrebuju se hadat. Na predchozi oslave zas trikrat jela do pritele písničku, jak chceme stredniho okrast, ze mu chceme prodat naseho Nissana, ze se s tim vrakem nekde vyseka. Pravdou ale je, ze si ho zacal pujcovat sam, chce se o nej starat, obcas nam chybi, ma jedine kouli a my mame rozestaveno, ale vem to cert. Diky priteli ma i levnejsi pojistku a bratri zacali spolu delat na zakazkach. Pritel koukal stale skrz ni a solidne ji ignoroval. Treti sloku jsem nevydrzela, rekla ji, ze uz to od ni nechci slyset, ze si stredni uziva auto sam, nikdo mu ho nenuti a penize jsme s nim vubec neresili. Pak uz dala pokoj a pritel se probudil a usmal na me. Nechapu a asi i nenavidim tyhle lidi. Mozna fakt posilat jen pritele a darek. ![]()
Promiň, ale z tvého popisu absolutně nechápu o co jde. Jo, urejpaná tchyně, ale to je tolik věcí smotaných dohromady, že kromě toho, že jí sníte chlebíčky, které řekla, ať si nabídněte nechápu absolutně nic… Prosím trošku konkrétněji
No jo, ale beru to jako slusnost, dat darek a oslavit.. I na to se vykaslat?
Jsou tri bratri, nejmladsi, stredni a nejstarsi je pritel. Nejmladsi s pritelovo matkou jeste zije.
Na takové lidi bych se vykašlala a na oslavy bych posílala jen přítele a dárek, přesně takové typy znám a ničím se jim nezavděčíš a pořád bude něco špatně a pokud jí nehodláš říct něco hodně od plic, tak se na to vykašli, protože takový člověk pokoj nedá.
Já to jen čtu a jsem z toho nervózní
Ja osobně bych to nedala
Myslím, že by synovi nedovolila ani telefonáty semnou, natož semnou žít po tom, co by mi ruply nervy
![]()
Promiň ale to je nejhorší text jaký jsem v poslední době četla..
@Peruz píše:
Promiň ale to je nejhorší text jaký jsem v poslední době četla..
Mě by to i zajímalo ale v půli jsem to vzdala…
No teda, tak nesrozumitelny text jsem dlouho necetla… Tchyni bych rekla, ze jseou na nas jeji oslavy moc hekticke a ze se u ni stavime s darkem sami. pokud i tam by byla neprijemna nalada, tak bych posilala muze samotneho.
Neda se to cist. Bohuzel. Ale urcite bych se nenervovala kvuli podobnym oslavam narozenin v rodine. Bud s nekym chci travit cas nebo ne. My narozeniny dospelych moc neslavime, nevim proc z toho delat estradu na ktere se nucene sejde 10 lidi, kteri se do par minut vsichni rozhadaji a pritom se sesli jen proto, aby se nektery z nich neurazil.
Za text se omlouvam, kdybych mela popisovat kazdou situaci zvlast, nikdo by to necetl kvuli delce. Snazila jsem se to zkratit
asi priste poslu chlapa a darek. Nelibi se mi ani, ze mi vetsinou pritel vola do prace, ze oslava je za dve hodiny. Minule, kdyz ji pritel dal vonavku z Yves Rocher, kterou chtela (pracoval tam) tak strasne dlouho resila, jestli neni prosla. Mela jsem sto chuti ji to sebrat. Nebyla stara ani rok. Mela jsem ji za tech 2500 radeji prodat. Jedny Vanoce zas nejmladsi bracha propalil 2 mm tecku prskavkou do kuchynske linky, nebo se mama hadala proč dostala horsi mobil nez nejmladsi bratr, nebo servala manzela, ze koupil televizi s neestetickym podstavcem. Pokazde se oslava kona kolem seste a kolem osme vzdy mama rekne, ze je strasne unavena, a ze jsme meli prijit driv. A my prisli podle ni a jeste nam to rekla na posledni chvili. Kdyz to tak ctu, vlastne nevim, proc se na to nevykaslu. Asi to bude nejlepsi. ![]()
Tchyne je sobecek na urovni. Velmi casto slycham slovo „vznesene“. Specialne kolem darku nebo kdyz se ji neco libi na nekom. Doslo na dalsi oslavu. Zadna se nikdy neobesla bez scen. Ani Vanoce. Pokazde hystericke sceny proc sedis, kdyz si stoupne clovek, proc stoji. Ted slo o oslavu jejiho manzela narozenin a jejiho svatku. Nejprve mi pritel rekl, ze se ji u nás minule libilo, tak bude u nas poradat oslavu ve ctvrtek. Me se nikdo nezeptal. Kdyz na oslavu doslo, zase to zmenil muj pritel, ze se po hokeji pojede k nam na zahradu. Akorat jeji syn nejmladsi mel 39 den predtim. Takze sobci oba. Takze po hokeji s nami nechtela jet, i kdyz si to odsouhlasila, chvili to bylo vemte si chlebicky, neberte si chlebicky, kvuli vam jsem to delala, vemte si dort, neberte si dort, nic mi nezbyde. 20 minut jekotu. Je mi blbe, nemuzu jet, vemte si vse, neberte si nic. Vsichni jsme utekli a jeji manzel zlomil pri uteku pametovou kartu. Kdyz jsme dorazili k nam, kde cekal posledni z bratru, volala, ze se pro ni mame vratit a privezla dort. Kdyz ji privezl stredni syn, dorazila a rikala, ze ji boli zub, ze pojede zpátky autobusem. Pak zase ze zustane. Potom se udelalo nejmladsimu spatne, bohuzel na prujem mu dava jen přírodní veci, vzit endiaron jednou, mel by pokoj. Tak je bratr odvezl, mamu privezl. Ta zas zacala rypat, proc nejim jeji maso. Jednak uz me unavuji jeji slova ber si/snis mi to a jednak chci zhubnout. Kdyz me rozebirala potreti, ze jsem nafoukla, i kdyz jsem se normalne bavila s jejim muzem. Tak jsem ji uz rekla, ze si myslim, ze me dnes trumfla ona, ale, ze to nebudu rozebirat. Po tretim varovani, aby rozebirala spis sebe uz jsem to proste nevydrzela. Od te doby uz mi dala pokoj. Ale celou oslavu porad jen rozebirala.. Nerozbijte mi sklenenou misu, kdo to maso sni, co s nim budeme delat, date si ho k obedu? Date si bramburky, nejmladsi je ma rad, vezmu mu je domu. A porad dokola, obcas je to vyslech ohledne penez, prace. Nekdy je fajn. Jeji manzel by byl davno pryc, boji se, ze bude bez zazemi, ale je to fajn chlap. Pritel na me uz pak vyjel, kdyz jsem se zeptala, jestli si nechce jit prevlect jedine dziny, pak byl spokojenej s ohnem a jidlem, lide ho nezajimaly, donutil je k ohni. A stredni syn pak mamu i jejiho pritele vzal domu. Byly to hlavně jejiho manzele narozeniny, pral si zazit oslavu v klidu. To je nesplnitelne prani v tehle casti rodiny. Kdyby to byly jeji, tak bych tam snad uz ani nesla. Jsem po vsech tech oslavach vzdy tak zklamana, nastvana na sobce. Obcas se tak zachova pritel, jeho mama vzdy a nejmladsi vubec neposloucha a jen jede s tabletem. Mohla bych ty oslavy vypustit? Nevim co delat. Hrozne me navstevy u pritelovo mamy ubiji
nebo se nad to da nejak povznest? Jsem zaujata? Z domova takove oslavy neznam. Uz se tomu ani tak neda rikat. Jen krik, stres, i kvuli chlebickum. Uz dopredu nam mama oznamuje, ze nic delat nebude. Vlastne za cely vecer nerekla jedinou pozitivní vetu snad. Omlouvam se za roman. Tezko popsat, je mi z toho obcas zle nebo jsem minimalne nesva. Ostatni ji uz ignoruji.