Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja myslim, ze jestli jsi bez praxe, tak 3r nebo 6r bude uplne fuk. Slozite to bude tak jako tak.
Souhlas s Bibi-bez praxe, pouze s maturitou, to je jedno, jestli dalsi tri roky doma…neuvazovala jsi doplnit si na MD/RD vzdelani?
Podle toho jaka stredni s maturitou… s gymplem je to tezke, ale s druhym ditem pri rodicaku by se treba dala dalkove nejake skola kurz ci co dodelat :]
Já před prvním dítětem pracovala rok a půl v dělnické sféře. PO 6,5 letech na rodičáku (navazovala jsem na první rodičák s druhým dítětem), jsem si našla mnohem lepší práci, v kanceláři a jsem spokojená.
Píšeš, že finance máte, takže já osobně bych šla do druhýho dítka. Měla rodičáky hned za sebou a pak už makala až do důchodu ![]()
Je jedno, jestli budeš doma tři roky nebo šest, ono i tak to bude drsný, až nastoupíš zpátky.
A nevím jak ostatní, ale mě teda mozek na dvou rodičácích strašně zlenivěl a návrat do zaměstnání, navíc jiného a mnohem náročnějšího, bylo dost drsný, ale zajela jsem se.
Tak peníze máme tak nějak akorát. Prostě na vyžití. Máme barák, ale jde mi o to že syn je docela raubíř tak mám strach, abych to vše zvládala. Sice by mu už bylo ke 3rokum, ale i tak si řikám aby pořád nebyl takový tvrdohlavec a vteklý beran. Hrozně se kvůli všemu vzteká, nechce chodit za ruku apod. Další věc je že máme na hlídání jen jednu babičku, ale tím že je mladá, tak si ještě užívá také svůj život a hlídá spíš tak jen jeden den a noc. Né zatím nic na delší dobu. Druhá babička děti nemusí žádné tak ta nehlídá vůbec. Bojím se abych prostě pak nebyla nějakým otrokem, pořád jen doma s dětma(děsím se že by pak obě byli vteklé).Chlap druhé chce i nechce. Řekl mi že by mu klidně stačil jedináček, ale že když já chci druhé, tak že tedy jo.Ale předpokládám, že co budou děti malé budu se nejvíc starat já hlavně o naše vzteklé dítě na to pak chlap dlouho nemá nervy. I já jsem koikrát vytočená a unavemá. Je to těžší s dvěma dětma nebo jaké to je?
@Anonymní píše:
Tak peníze máme tak nějak akorát. Prostě na vyžití. Máme barák, ale jde mi o to že syn je docela raubíř tak mám strach, abych to vše zvládala. Sice by mu už bylo ke 3rokum, ale i tak si řikám aby pořád nebyl takový tvrdohlavec a vteklý beran. Hrozně se kvůli všemu vzteká, nechce chodit za ruku apod. Další věc je že máme na hlídání jen jednu babičku, ale tím že je mladá, tak si ještě užívá také svůj život a hlídá spíš tak jen jeden den a noc. Né zatím nic na delší dobu. Druhá babička děti nemusí žádné tak ta nehlídá vůbec. Bojím se abych prostě pak nebyla nějakým otrokem, pořád jen doma s dětma(děsím se že by pak obě byli vteklé).Chlap druhé chce i nechce. Řekl mi že by mu klidně stačil jedináček, ale že když já chci druhé, tak že tedy jo.Ale předpokládám, že co budou děti malé budu se nejvíc starat já hlavně o naše vzteklé dítě na to pak chlap dlouho nemá nervy. I já jsem koikrát vytočená a unavemá. Je to těžší s dvěma dětma nebo jaké to je?
Rwknu Ti za par mesicu
Mam syna v lednu dvouleteho a cekam na konci kvetna druheho.No,popravde, takze se bojis, ze ty zvladat nebudes, nejde o praxi…to jsi mela napsat hned.
E priznavam, jak pises, pusobi to na me, ze se potrebujes presvedcit, ze je spravny Tvuj vnitrni pocit, ze druhe pozdeji…pak ho poslechni ![]()
Btw, my mame jednu babicku 2hodiny cesty, druhou 8hodin cesty a do rovnice zda druhe dite jsem je fakt nedavala. ![]()
@Anonymní píše:
Jo, se dvěma je to náročnější, teď teprve jsem pochopila že je pravdou - jedno dítě, žádné dítě…
ale tak kydž si to odkroutíš najednou, pak už budeš mít ruce volné…
@ptacak no jako je pravda že prostě nějak nevím co chci. Mám totiž chlapa o dost staršího a i mě překvapilo, že druhé dítě už mít prostě nemusí(že jako jo i ne),takže mám strach že by pak za pár let už vůbec nechtěl. Protože teď mi řekl, že do toho jdeme. A když couvnu a řeknu ne, tak já fakt nevím…Mám strach že prostě zá pár let už to bude horší že nebude mít tolik nálady na ubrečené miminko a bude víc nervní. Mám i strah, že pak budu pořád sama s dvouma dětma. Už i teď si přijdu dost sama.Jsem hodně závislácký typ, jsem hrozně nerada sama.
Já jsem teda za možnost jít do práce a pak teprve si pořídit druhé. nemyslím, že je rozdíl být doma 3 nebo 6 let. byla jsem 3 roky a myslím, že po 6 letech bych mohla dělat max. prodavačku, i když mám dvě VŠ, protože moje schopnosti a sebevědomí by bylo na nule. syn ti podroste, bude to s ním lepší, ty budeš mezi lidmi, něco si našetříš, zajedete se v systému školka - práce a pak až budeš mít druhé, tak budeš možná víc v pohodě.
píšu vlastní zkušenost.
@Optima to je další věc co si řikám, že teď budu mít dvě děti které odrostou a pak bude pohoda. mám nízký věk takže já bycj teoreticky mohla fakt nějaký ten rok na další počkat, ale u chlapa už to prostě není nic moc.tam už i teď je dle mě pozdě na druhé.
Ona je jeste otazka, za jak dlouho ses schopna si praci najit a jakou mas predstavu, co mas za skolu, co muzes delat, nabidnout, jakou mas jazykovou vybavenost. Kdybych vedela, ze hledani prace budemartyrium na dlouho, protoze nemam co nabidnout, tak pak bych sla do druheho ditete a doplnila vzdelani.To pro zamestnavatele i znaci, ze jsi na sobe pracovala i ores MD/RD. Pokud bych mela nabidku prace ted, tak bych sla do prace.
@kvetinka56 jo další věc je že si řikám, že u chlapa třeba extra věk nehraje roli. hlavně vím že fakt na to malé dítě než bude mít pořádně rozum budu víc sama. ještě mu tedy není 40 ale pak třeba za ty 3roky už by mu bylo. že pak hlavně budu mít i rozumnějšího toho vzteklého syna a nebudu mít trápení s umrečeným miminkem a vzteklým tříleťákem.
Nešla bych do toho. Našla bych si práci, šla mezi lidi, vydělala nějakou korunu. Mezitím syn trochu povyroste, zvykne si ve školce a ty si druhé mnohem víc užiješ. Proč do toho jít teď, kdy má syn složité období, ty jsi z toho unavená a ani muž o tom není 100% přesvědčený. Pokud to dítě opravdu chce, tak bude pro i za pár let a jestli ho nechce, tak je snad lepší zůstat při jednom.
Pokud by šlo jen o práci, tak v tvém případě je to vážně fuk, nemáš na co navazat, neztratíš kontakt, protože jsi žádný neměla… šla bych do druhého a přitom si začala buzď dodělávat kurzy, řešit jazyky, nebo alespo%n brigády v tvém oboru, abys měla nějaké to malé bezvýznamné plus ![]()
dlouho jsem přemýšlela jestli jít do druhého, ale nechtělo se mi zas znovu rozjíždět firmu a za dva roky to zas utlumit, raději to nějak zmáknu za s sebou a pak se tomu už budu věnovat a nepřerušovat ![]()
Já se bála, že kdybych zas zajela do své práce, která mě moc bavila, už by se mi po druhé na rodičák nechtělo, protože mě ty plenky moc nebaví ![]()
Nevím zda jit ted do druheho ditete.syn bude mit ted 2roky.ja jsem mlada bez prace, jen par dnu praxe.mam chlapa i bydleni, penize by nam vysli.ale jak pak bude tezke sehnat praci po 6letech na materske bez praxe? je to tezke.mam tedy maturitu, tak alespon neco.nebo je lepsi dat syna ve 3letech do skolky, zkusit najit praci a pracovat, treba 2roky. a az bude synovi 5-6let jit do miminka?