Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že sis odpověděla sama. Proč vynakládáte poslední finance na ivf, když si další dítě nemůžete dovolit??? Měla bys jít do práce a třeba se vaše situace zlepší. Jestli ti vezmou dceru nebo ne, to ti nikdo nepoví. Nevím jaká je vaše situace se školkami.
Já nechápu, proč chcete za každou cenu další dítě, když jste na tom finančně tak špatně..radši bych nastoupila někam do práce, našetřila se peníze a nechala tomu volný průběh. 6200 mi příjde, že je málo i pro 3 lidi natož aby přibyl ještě prcek.
A to sis chtela poridit jeste druhe dite, kdyz nic nemate? Mam jedno dite, plat celkem ok, ale nic neusetrim z vlastni blbosti a chtela bych moc druhe dite, ale vim, ze ho neuzivim, i kdyz mame vic… zijeme tedy v Praze, ale nechapu, ze jste sli do pokusu o druhe dite. ![]()
Druhe dite by to jenom zhorsilo, jdi to prace, at se trochu zmuzete.
Ahoj,
Ja bych to videla take tak. Proc se snazite o dalsi dite? Tehotenstvi je prece I o psychickem stavu a nelze se divit, ze to nevyslo. Pokud jsi v pr…. Jak jsi sama zminila.
Je tezke radit, ale kazdy si prochazi nejakou krizi. Nekdo resi penize, jiny vztahy, zdravi…
Urcite musis zapracovat na svoji psychice, videt pozitivne a ‘naucit se prat’. Dnes jsem si rano precetla clanek na JJ, ze ktereho sala pozitivum. Ono kdyz se na svet diva takto, pak to jde lip.
http://www.jimejinak.cz/…ni-vysledky/
No nevíme, kolik Polokoule vydělávala v práci. Jestli si přinesla 10 čistého, moc se asi nezmůžou, i kdyby pracovala od rána do večera. Já osobně tyhle řeči o tom, že si člověk nemá pořizovat dítě, když na něj nemá, moc nemusím. Ještě nikdy v minulosti se lidé neměli lépe než teď - ani ten nejchudší člověk u nás neumírá hlady - dnešní doba je pouze o prioritách.
U nás je to hodně podobné s tím rozdílem, že manžel vydělává měsíčně 20. Jenže máme hypotéku, takže rodina žije z mého příjmu - rodičáku (4 lidé) a nemám pocit, že bychom nějak strádali. A zároveň si myslím, že by pro nás bylo i reálné ještě utáhnout i třetí dítě.
@polokoule Taky nechápu proč se snažíte o druhé dítě a ještě za to zaplatíte peníze, které nemáte
@Anonymní píše:
No nevíme, kolik Polokoule vydělávala v práci. Jestli si přinesla 10 čistého, moc se asi nezmůžou, i kdyby pracovala od rána do večera. Já osobně tyhle řeči o tom, že si člověk nemá pořizovat dítě, když na něj nemá, moc nemusím. Ještě nikdy v minulosti se lidé neměli lépe než teď - ani ten nejchudší člověk u nás neumírá hlady - dnešní doba je pouze o prioritách.
U nás je to hodně podobné s tím rozdílem, že manžel vydělává měsíčně 20. Jenže máme hypotéku, takže rodina žije z mého příjmu - rodičáku (4 lidé) a nemám pocit, že bychom nějak strádali. A zároveň si myslím, že by pro nás bylo i reálné ještě utáhnout i třetí dítě.
Jenze zakladatelka to jako problem vnima.
@Anonymní píše:
Ale tady zakladatelka si myslí, že ho neuživí, v tom je podstatný rozdíl. Nehledě na to, že každý má hranice toho co zvládne a nezvládne jinde. Když jsem viděla ty díly výměny manželek, kde měli x dětí v malém bytě, a jogurty mohli kupovat jen dvou nejmladším, tak si bohužel totéž co ty nemyslím. Pokud chybí peníze, je v rodině dusno. Do toho ještě přivézt další dítě. Nevím co zakladatelka čeká za odpovědi, ale já bych v její situaci se snažila najít práci, třeba i na pár dní v týdnu, poptat školku, někde berou i od 2,5let. A dát se psychicky dokupy. ![]()
@polokoule ach jo, hele nevim, kde žijete, ale tady u nás jsou platy dost podobné a dá se to (spousta holek dělá bokem třeba dorty nebo šije)…tj. těch co nesehnali práci za kopečkama, ty se maj dobře
…ono je to totiž hodně o tom, jak kdo umí neboi neumí hospodařit s penězma…
avšak z toho co píšeš a už to tu zaznělo několikrát, tak zkus splašit školku (březen/duben jsou zápisy) běž do práce - finančně se zvednete, ty na tom psychicky taky budeš jinak a nakonec se třeba zadaří i bez ivf…ono totiž pokud tam nejsou závažné zdravotní problémy, je to hlavně o té psychice. hodně štěstí ![]()
Holka, co na to říct, do práce musíš tak či tak, protože ti končí rodičák a malou buď vezmou nebo nevezmou, záleží, kde bydlíte a kolik dětí přijímají.. Naší malou třeba ve třech letech nevzali (taky je prosincová). Holt jsme 10 měsíců platili soukromou školku… (krásných 60tisíc
), ale do práce jsem musela a i chtěla
. Nicméně dnes je situace lepší, co se týká školek, jsou už zase levnější.
Upřímně, taky nechápu, že to, že chce tolik druhé dítě, tak se vydáte ze všech peněz, to třeba já bych v životě neudělala, člověk musí mít rezervu…
Moje kamarádka taky nutně musela mít druhé dítě (tedy bez IVF), ale do práce se jí tak trochu nechtělo.., peníze věčně nemají a upřímně, řešit práci po 6 letech doma, nic moc noooo
, já bych tohle nikdy nedopustila ![]()
Ale každý - kdo chce kam, pomožme mu tam
![]()
Nezlob se, ale když tě tak čtu, tak vidím pořádá jen já já já. Už teď přemýšlíš o tom, že dítě do školky nevezmou. Nevím, jaké máš možnosti, ale přijde mi, že tvé myšlení je o tom, jak nic nejde a to tě nikam dopředu neposune. Musíš mít nutně dítě teď hned? Nemůžete počkat, až se postavíte finančně na nohy? Jednou třeba budete na tyhle roky a láskou vzpomínat. Možná ti to teď přijde jako scifi, ale je to jen životní období. Za pár let může být všechno jinak. Přijde mi, že jsi potkala nějakou bohatou kamarádku a všechno na tebe padlo. Uvidíš, že jednou bude líp.
Na televizi kašli, nová ti život nezlepší.
@polokoule proč jste šli do ivf když už ted brečíš že nemáš, s dalšim miminem jsou to další tisíce navíc. Najdi si práci at máš nárok na mateřskou a zkus něco našetřit bokem. chápu touhu po dítěti ale jestli za bydlení dáváte 10 000 tak to chce vyšší příjem a slepicema nevydělá
, to by msusel mít farmu. Jo pro vaší potřebu ok ale že by na tom zbohatnul to fakt ne ![]()
Ahoj. Posledni dobou se me nejak drzi depky. Tento rok je od zacatku na prd.Byly jsme v jednom kuse nemocni, i dcerka.Bylo toho vic, no a jako bonus nam ted nevyslo IVF.To byla ta posledni kapka.Od te doby jsem bez nalady a zacinam byt protivna i na pritele.Ono totiz nasim dalsim problemem jsou finance.Ja jsem na rodicaku.Mam 6200.Pritel ma plat 14000 cisteho a to dava 10000 na byt + pujcka.Ja z rodicaku platim jidlo a vse na dceru.Je u nas vecne poloprazdna lednicka. Nebojte, dcerka ma vse co ma mit, nic ji neschazi. Pritel se rozhodl chovat slepice, ze bude prodavat vajicka. Jenze ty mu nenosi podle jeho predstav. Mysli si, ze na tom vydela. Takze to vypada tak, ze pritel je bud v praci nebo u slepic a ja jsem a malou porad sama.To by mi ani nevadilo, i kdyz obcas me stve ze mi s nicim nepomuze. Jenze financne na tom jaksi nevydela a nemuze to pochopit! Rekne, ze ho ty slepice bavi. Opravdu zavidim vam, ktere jste zabezpecene a manzel vas v pohode uzivi. Muzete jezdit na vylety, kupovat co potrebujete.My uz snad jedini v nasem meste mame starou televizi.Tu klasickou bednu, stareho strepa.Ted jsme vlastne dali penize na to ivf, ktere nevyslo. Penize jsme tedy vyhodili oknem.No ale s tim se musi pocitat, ze to nevyjde. Posledni penize mi prijdou v srpnu, pak mi konci rodicak.Co kdyz mi dceru nevezmou do skolky, kdyz je prosincova? to pry deti neberou. Jinak musim rict, ze pritel je moc hodny a dric, ale opravdu nas financne nezabezpeci, trebaze pracuje. A ja bych strasne moc chtela dalsi miminko, ale pri nasi situaci? jsem z toho uz v pr… Lepe placenou praci pritel nemuze sehnat. Vsude tady vam daji kolem tech13 tisic. Zkuzte mi prosim vas poradit. Mozna jsem to zvelicila, zatim zijeme celkem v pohode, ale vim, ze se blizi krize. Pripada mi, ze z toho neni vychodisko.