Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, já bych si určitě nekupovala kočár, který se nevejde ani do 90cm širokých dveří. Naše vchodové dveře u bytovky mají 90cm, musela bych tedy parkovat před barákem.
Pokud máš malý výtah, tak si určitě kup kočár, který má odjímatelné korbičky nebo tašky, jak už tu někdo psal.
Babička má malý, starý výtah a vždy jsem nechala podvozek ve sklepě nebo v kočárkárně a v korbičkách děti krásně přenesla do výtahu.
Mám taky EW, není dokonalý, ale zase z toho co je na trhu, je myslím mezi těmi lepšími, hlavně není těžký a jezdí se s tím super. Korbičky nejsou velké, já jsem dala holky v 5m do sporťáku, ještě neseděly. Prostě ležely místo v korbičkách ve sporťáku, neposazovala jsem je. Bylo to pro ně vzdušnější hlavně v létě a v zimě se tam zase krásně vešly fusaky.
K doktorce jezdíme ve dvou většinou autem, přenášeli jsme je ve vajíčku. Adaptéry na autosedačku ke kočáru jsme taky měli, ale popravdě využili jsme jenom 2×, záleží jak budeš často jezdit autem.
Ještě k Dorjan Danny SportTwin Max : musíte mít větší auto, jinak je problém ho dát do kufru, vešel se nam do octavia combi tak, tak. A nakupovat můžu jen do penny. Na úřady se taky moc nedostanu, pokud není bezbarierový vstup. Je pravda, že je moc široky a přináší značná omezení, ale já bych ho neměnila
Ale do 4.patra s tímto kočárem bude problém, to bych raději volila nějaký s vložnými taškami nebo nebo něco podobného.
No děti jezdily v Patron Fenix F4 Duplexu do 2,5 let a vešli by se ještě dýl. Kočár se vešel do dveří 80 cm, ale také jsme řešili výtah, do toho se sotva vešel jednočecí kočár. Nechávali jsme tedy kočárek v kočárkárně. Nemyslím si, že děti vyrostou z kočárku cca 79 cm širokého. Těch 93 cm mi přijde hrozně moc, nejen do dveří, ale nevejde se určitě i na nějaké chodníky, já už měla na ulici problémy s těmi 79 cm
.