Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Taciras Manžel botanik říká že by to mohla být euphorbia leuconeura. ![]()
Holky ja tuhle kytku taky resila a kamoska rikala, ze to je Juka a ja, ze to urcite neni juka, ze juka je pokojova rostlina neco jako palma
Jojo, pak mi neco verte ![]()
Juk je spousta druhů…ta z první fotky je venkovní Yucca filamentosa, jako pokojová se nejčastěji pěstuje Yucca elephantipes ![]()
Dostala jsem ji před 3 týdny, už odkvetla. Květy byly růžové, různé odstíny, některé s takovým kouřovým nádechem. Bohužel jsem ji kvetoucí nevyfotila… Proto alespoň takhle
nevíte, co je zač?
Nejsem si bez kvetu jista, ale tvarem listu mi to pripomina osteospermum. Zkus zaguglit a dej vedet, jestli jsem se trefila
Existuje jich plno kultivaru ruznych barev. To jsem zvedava ![]()
@Čajíček1980 podle květů je hodně hodně moc podobná, ale podle lístků to není ona
tahle je má takové ohryzané ![]()
Podle květů to tak ale opravdu vypadá… Tohle je osteospermum a moje byla podobná, ne-li stejná ![]()
@Taka Zahada rozlustena
Ja mela o. prave s timto tvarem listu.
@Čajíček1980 no senzace, tak že by to vážně bylo ono?
to by bylo fajn. Už aspoň vím, co mi divně voní na parapetu ![]()
Děkuji a já jdu zkoumat, jak ji nezahubit ![]()
@Taka Neni zac
Ja ji mela i volne v zahone, kde se krasne rozrostla oproti kvetinaci. Ale pozor, vydrzi jen do mrazu. Prezimovat jsem ji nezkousela, ale pry to jde. Tak hodne pestitelskych uspechu preji ![]()
@Čajíček1980 No vlastně právě proto jsem začala pátrat, co to mám doma - přijde mi, že se jí na parapetu moc nelíbí. Za okno ven ji dát nemůžu, chodí nám sem holubi a ničí, na co přijdou
Tak mě napadlo dát ji na zahradu, ale nevěděla jsem kam, abych jí neublížila ![]()
Takže mám teď jasno - někam ne do tmy a ne na přímé slunce. A zkusíme přezimovat ![]()