Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry vecer, nevim jak zacit, ale zkusim to.....Mate nekdy pocit, ze nevite jak dal se svym zivotem? Mam 1,5 rocniho syna, vdana skoro 5 let a je to vsechno tak nejak naprd… kluk je uzasnej,ale s manzelem je to tak nejak nikam. Momentalne jsme ve fazi, ze spolu nespime, jinak si moc dobre rozumime jako kamaradi, mame spolecne konicky, spolecny pohled na zivot, jen spolu zijeme jak kdyz je nam 50let a jak rika on, jako bratr a sestra. Jak dokazat znovu zapalit jiskru ve vztahu, jak byt pro nej pritazliva a zajimava? Budu rada za kazdou radu, za kazdou povzbudivou pripominku. DIKY MOC!!!
Ahoj,koukam,ze ti jeste nikdo nenasal a bohuzel ani ja asi neprijdu s radou.Jen jsem te chtela povzbudit,zda mas manzela rada a chces o nej zas bojovat,tak pro to udelej vse.Nevim,jak zijete ted,ale co jsem vycetla,tak mate spolecne konicky a tak asi travite cas spolu.
Mozna by to chtelo popohnat trochu v tom sexu.Mozna nejake prekvapeni pro neho,neco co jsi nikdy v sexu neudelala a on by o to stal.Je to tezke radit,kdyz jsem nic takoveho jeste resit nemusela.Promin,jestli jsem obtezovala svou odpovedi,moc jsem ti neporadila.
ahoj saro, diky za tvou odpoved! ja asi tusim co by bylo dobre udelat, ale jak se k tomu odhodlat, je to tezky, nikdy jsem neverila tomu, ze manzelstvi je tak tezka vec a jak moc slozite se musi budovat… holky mozna pletu pate pres devate, ale je toho tolik co bych nekomu chtela rict, mozna to nekdo znate, chapete, pochopite…
Ahoj clovicku. Tak ja ti taky asi dvakrat neporadim, ale presto pisu. Podle me zalezi asi i na tom jak dlouho tyto pocity „osameni“ mas/mate. Jestli je to momentalni krize nebo jestli se to tahne uz mesice/roky. Kazdopadne bych nehazela flintu do zita. Zadny vztah neni idealni, VSUDE JE NECO. Zadny vztah neni po x letech krasny jako na uplnem zacatku, vetsinou ta jiskra uz tam neni, ovsem plaminek by se urcite udrzovat mel. Jestlize manzela milujes a on tebe, tak by byla asi hloupost vseho nechat a rozejit se. Mate nekdy hlidani? Chodite obcas s manzelem nekam jen sami dva - bez maleho? Urcite by bylo fajn zajit si do kina nebo jeste lepe na veceri, v klidu s promluvit, zasmat se… proste jako za starych casu, kdy jste byli jeste bez maleho. Me vzdycky takove chvilky nabiji na dlouhou dobu, prestoze jich je strasne malo. Drzim palce at se vse brzy urovna a citis se zase stastna.
K.
Ahoooj človíčku…
V tomhle je vcelku těžké radit… Každopádně mě mrzí do jaké fáze jste došli… Já si ted „užila“ ve vztahu víc než dost :/ .. už někdy na jaře se začal náš vztah kazit, na jednou jak kdybych ho neznala a říkala si, že to neni ten člověk se kterým jsem chtěla žít a mít dítě a on si nejspíš říkal to samé… Bylo to horší a horší a to v tom, že jsme přestali komunikovat, říkat si co nám vadí, kde je chyba, co nás mrzí a tak… Vyvrcholilo to rozchodem… odstěhovala jsem se, někoho měla (strašně fajn člověka, uspěšného, kterého hledá určitě spousty žen) ale já nebyla ani za nic štastná, chyběl mi přítel (otec malého) jeho chyby vše… Na štěstí jsme to před 14ti dny urovnali a jsme s malým zpátky… Ted spolu hrozně moc komunikujeme a řekli jsme si i věci co jsme si za celé čtyři roky neřekli (co nám vadilo, kdo co provedl) … Myslím, že byste měli hodně mluvit a jakoby začít od začátku, pokud to jde, tak si spolu vyrazit, jestli sportujete, tak sportovat, hodně si povídat a hlavně najít nějakou tu vášen v tom sexu …
Já Ti přeji moc moc štěstí at to dobře dopadne ![]()
holky dekuji moc za vase reakce, uz jen to, ze jsem se odvazila o tom napsat mi moc pomohlo. verim tomu, ze s manzelem oba chceme rodinu udrzet a zkusit nas vztah nastartovat, ozivit, lidsky si opravdu moc rozumime, verim mu jako cloveku a myslim, ze je to muj nejlepsi kamarad, jen se nam tak nejak vytratilo takove to cosi…snad tam dokazeme spolecne aspon neco vratit. ja vim, ze vsude je neco, ze vztahy jsou slozite a cloveku dlouho trva nez si pripusti, ze neco nefunguje zrovna v jeho vztahu, ze by bylo treba na nem zacit pracovat.
marcelko moc ti preju, aby vam to doma vyslo a bylo vse v poradku!!!!
Ahoj, naprosto ti rozumím.. řeším to samé… myslím, že je dobré si uvědomit, že do této fáze se dostane prakticky každý vztah.. někdy dříve, někdy později.. Člověk by měl opustit vzpomínky, jaké to bylo, když jste se poznali apod.. a začít pracovat na tom, jak fungujete oba dva nyní… člověk se vyvíjí i sexuálně… takže to, co ti fungovalo v 18 ti nemusí fungovat ve 30… to samé u partnera… takže je dobré si o pocitech promluvit.. vždyť oba jste z toho frustrovaní… oba jste spolu rádi.. a oba by jste to zas nějak v tom sexíku a vzájemné intimitě nakopli.. (možná jen jeden a druhému to takto vyhovuje…). Je nutné si o tom promluvit… protože jestli ani jeden z vás není asexuální, tak je jasné, že s novým partnerem byste byli oba plni vášně… ale spolu to najednou nějak nejde.. jster rodiče… něco se změnilo.. změnily se role.. aj e to přirozené… Určitý čas trvá, než to člověk přijme.. a určitý, než najde cestu ven… Nekdo to řeší nevěrou (nedoporučuji!), je lepší to řešit spíš oživením… jakýmsi posunem… Ale přijatelným pro oba… takže jestli partner po něčem touží a tobě se do toho nechce, tak tohle nic nevyřeší… je třeba najít cestu přijatelnou pro oba… Tak hodně štěstí při tom hledání.. promluvit si se sexuologem není od věci.. pomohl by ti třeba si přiznat i něco, co sama v sobě potlačuješ.. a tím osvobozením se by ti pomohl nakopnout se nějakým směřem.. o kterém tušíš… ale snažila jsi se fungovat bez něj…
Tak hodně štěstí… Kdybys měla zájem o psaní si přes SZ, tak je to možné… jen sem písni.. ozvala bych se…
Noname dekuji za tvou odpoved. Ja vim, ze podobne problemy resi hodne paru, ale tezko se o tom mluvi, teda je to aspon muj pripad, ze v podstate nikdo z mych blizkych netusi, ze mame nejake potize. Tak jsem to zkusila trochu vyventilovat tady, aspon trochu se mi ulevilo. Jestli chces tak mi napis, muzeme si treba vzajemne vic postezovat nebo pomoct.
Mas naprostou pravdu, ze se o tom tezko mluvi… protoze to nejde ani popsat jednoduse… tech variant, proc to najednou nefunguje, je prece tolik… A jelikoz o tom nikdo moc mluvit nechce, clovek nabyva pak snadno pocitu, ze to ostatni neresi… ze je vse v poradku.. a o to hur se citi…
Rada se pres SZ podelim o svuj boj s timto problemem
Treba se budeme pri reseni vzajemne inspirovat ![]()