Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mám na vás otázku, i když vím, že s tím budu muset spíš někde do servisu, ale říkám si, že za pokus nic nedám. Koupila jsem si notebook a když jsem nebyla doma syn s kamarádem si ho pustili, cosi tam namačkali pak ho vypli, no a výsledek je ten, že když jsem ho zapla chce po mě jméno a heslo.Syn samozřejmě neví nic, co mačkal a tak, no tak se chci zeptat jestli s tím nemá někdo z vás nějakou zkušenost a jestli mi to vůbec v nějakém servisem odblokují, s tím, že samozřejmě doklad a fakturu o koupi mám aby si nemysleli, že je kradeny.Moc děkuji za reakce. ![]()
@TomyTomy píše:
Ahoj, mám na vás otázku, i když vím, že s tím budu muset spíš někde do servisu, ale říkám si, že za pokus nic nedám. Koupila jsem si notebook a když jsem nebyla doma syn s kamarádem si ho pustili, cosi tam namačkali pak ho vypli, no a výsledek je ten, že když jsem ho zapla chce po mě jméno a heslo.Syn samozřejmě neví nic, co mačkal a tak, no tak se chci zeptat jestli s tím nemá někdo z vás nějakou zkušenost a jestli mi to vůbec v nějakém servisem odblokují, s tím, že samozřejmě doklad a fakturu o koupi mám aby si nemysleli, že je kradeny.Moc děkuji za reakce.
to umí každý trošku schopnější človíček, co pracuje s pc, trvá to chvilku, dělá se to v biosu. http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?…
Prý na to existují programy, říká přítel. Možná někdo trochu schopnější by si s tím poradil ![]()
A co na tom máš? Já měla loni nový notebook, Windows 8 a po vypnutí a zapnutí to po mně taky chtělo heslo, nic o hesle jsem nevěděla. Volám příteli a ten mi říkal různá hesla, co by to tak mohlo být, protože mi to instaloval on. No a nakonec se ukázalo, že on mi říkal správné heslo, ale já jsem to tam asi špatně psala a bylo to přihlášené na nějaký účet, který mi přítel nějak zaregistroval (nebo se to dělá automaticky?
) na Windowsu. Okamžitě jsem se odhlašovala. V každém případě držím palce, ať zase brzy v pořádku jede ![]()
@MarieOVMUC Děkuju,já tedy zrovna moc technický typ nejsem,no.Asi budu muset někoho najít, ale lehké to asi nebude. @Petule030 Mám tam tuším Windows 7 ale já vůbec nevím co s tím udělal, každopádně děkuji.
@TomyTomy hele, nic si tam nestahuj, žádný program!.. zkus se kouknout na stránky windows, jsou tam postupy jak na to.
@TomyTomy
A to opravdu se doklikali až k nastavení hesla? Nehledě na to, že to cosi, co tam namačkali museli podruhé zopakovat…
Není to jen tak, že stačí zmáčkout „enter“ (nic nezadávat) a přihlásíš se?
No první věc je jestli je heslo v biosu - předtím než začne najíždět windows
nebo až ve windows. podle toho se dál radit.
@Hanney píše:
@TomyTomy hele, nic si tam nestahuj, žádný program!.. zkus se kouknout na stránky windows, jsou tam postupy jak na to.
tak asi tam nic nestahne, kdyz to ma zaheslovane.. ![]()
Tak, všem děkuju moc moc za reakce, nakonec přišel kamarád a ukázalo se že tam žádné heslo nastavené nebylo, i když ho po mě chtělo, neptejte se jak to udělal, ale měl to asi za dvě minuty, takže ještě jednou všem děkuju.
![]()
@TomyTomy
Taky dobrý. A co k tomu vlastně řekl? Přece to nezapl a hned to samo nejelo?
@Petule030 Věř,že zapl a za dvě minuty bylo hotovo, prý zmáčkl jen nějaké jedno tlačítko, mám pocit, že říkal enter, no každopadmě to po mě chtělo heslo které tam syn ani nezadal, takže ví bůh proč se to stalo, no já počítače nesnáším ale bez nich už to dneska nejde.Tak snad už mě ten počítač ničím nena..re. ![]()
@Petule030 Věř,že zapl a za dvě minuty bylo hotovo, prý zmáčkl jen nějaké jedno tlačítko, mám pocit, že říkal enter, no každopadmě to po mě chtělo heslo které tam syn ani nezadal, takže ví bůh proč se to stalo, no já počítače nesnáším ale bez nich už to dneska nejde.Tak snad už mě ten počítač ničím nena..re. ![]()
@Petule030
Já bych řekla, že to bylo to, co jsem psala…
Asi se dám na sevisáka a 400,– jen za výjezd
![]()
@zvidavajanca No jo, to je fakt ty jsi to vlastně psala, ale já jsem byla tak naštvaná, že mě to ani nenapadlo.No dalo by se na tom vydělat, myslím radit a opravovat počítače, takovým technickým antitalentům jako jsem já. ![]()