Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj též si tím procházím, akorát já i nejím, takže hubnu.. nic mi nepomohlo, jedla jsem pravidelně po 2 hod., malé porce, jogurty, rohlíky, suché věci..
Kola občas zabrala, ale taky šla ven a je to zbytečnej kofein.
Prášky jsem dostala na předpis, ale nepoužila.
Musíš to vydržet ![]()
Mně občas pomohla zázvorová lízátka a potom mně v lékárně nabízeli nějaká homeopatika, ale jméno si nepamatuju.
Já občas vytáhnu zazvorové lízátka, ty mi chvilku pomůžou. Jinak chce to jist aspoň trochu, nenechat se úplně vyhladovět, s prázdným žaludkem je člověku hůř. Jsi 11tt takže počítej že by to za chvíli mělo skončit ![]()
Jsi těhotná a tohle je normální. Nezbývá než to vydržet. Někdo zvrací měsíc, někdo osm měsíců. Většinou to po prvním trimestru přestává.
Do sedmého měsíce mi nepomohlo nic. Přes den jakžtakž OK, večer jsem zvracela jak amina. Trochu fungovaly ledové mandarinky, ale většinou letěly i ty
Abych tě i uklidnila, teď jsem 15TT a už cítím (zaťukám to) že to přestává. Začínám víc jíst, nezvracím, jsem sice slabounká, ale to asi jak jsem moc nejedla.
Takže vydž ještě pár týdnů a mělo by to ustávat.
Ahoj holky,
jsem taky 11tt (první mimčo) a od cca 7tt zvracím jak ďas. Stihla jsem to i mezi psaním tohohle příspěvku ![]()
Jsem kvůli tomu i na neschopence, nedalo se to skloubit s prací a to hubnutí asi doktora taky neuklidnilo.
Mě už nezabírá snad nic ze všech věcí, které jsem se kdy kde dočetla. Největší jistota byly ty zázvorový lízátka z lékárny, ale párkrát už jsem zvracela i po nich. I po zázvorovým čaji. Coca cola někdy zabere a jindy po ní jdu taky. Největší jistota byla vždycky suchý pečivo nebo piškoty a banán, ale i to pečivo jde někdy ven
. Zjistila jsem, že nemůžu jablka, ani jablečný přesnídávky.
No a na nočním stolku mám permanentně BeBe sušenky, ale často si je po probuzení ani nestihnu dát, protože sotva otevřu oči, letím na prázdno
jen šťávy… Chudák žaludek…
No chce to dost trpělivosti teda ![]()
Já se chlácholím tím, že jsem ráda, že jsem neskončila na kapačkách, do nemocnice bych nerada, i když občas v zoufalství uvažuju, jaká by to byla asi úleva ![]()
Kdyby člověk jen zvracel, ale já jsem pak většinou po zbytek dne KO na gauči ![]()
Mějte se a co nejmíň zvracení přeji ![]()
@dandillita v prvním těhotenství jsem to měla úplně stejně, celé dny ležet na gauči, jakýkoliv pach mi obracel žaludek, z vracela jsem i z čisté vody. Během prvního trimestru několik kilo dole. Ve 4 měsíci to naštěstí přešlo
druhé těhotenství je úplně jiné.
@Kriss Tina
To se dobře čte, doufám, že to budu mít taky tak, akorát já se teda bála, že druhý těhu bude stejný, jsem ráda, že nemusí být ![]()
@dandillita já Teda doufam že je to ovlivněné trochu pohlavím, u prvního sem porad zvracela, ale jinak žádný příznak a mam kluka, u druhého nezvracím, bolí mě prsa, mám nižší tlak a hroznou pleť, tak doufám v holčičku ty prý berou krásu
kamarádka teď porodila holčičku a měla to úplně stejně u kluka nevolnost u holky hrozný vzhled ![]()
@Kriss Tina
Tak to je vtipný, já zatím vypozorovala, že kdo u nás v rodině zvracel, měl holčičku a kdo omdlíval, měl kluka ![]()
Já zvracím, na omdlení je mi často a pleť mám šílenou. A prsa bolí furt. Ale doufám v holčičku
No, hlavně ať je to zdravý! Moc vitamínů a minerálů tam teď mimču vůbec neposílám ![]()
Mě bylo zle do 22 tydne. Ted jsem 24 tyden a konečně jsem začala normálně jist. A první kilo nahoře
. Co mi od zacatku nevolnosti pomahalo ovoce z ledničky. Ujížděla jsem na nektarinkach,meloun, hrozny atd......ted zase mandarinky. Co nemusím, tak uzeniny..... ![]()