Nevolnost 7. týden těhotenství

Anonymní
28.12.24 18:04

Nevolnost 7. týden těhotenství

Ahojky. Jen jsem se chtěla zeptat, jsem těhotná poprvé, vše je pro mě úplně nové. Raději se zeptam tady, kdo ma zkušenosti než internetu, kde píšou pokaždé něco jiného a nebo vyděsí.
Vim ze nevolnosti k tehu patri.
Ale jak treba poznáte, ze nejaky bolesti ci nevolnosti atd nejsou k těhotenství?
Jak rozpoznat ze jde o něco jiného? 🤔

Včera mě bolel pupík a hrudník, trošičku stižené se mi občas dýchalo a začali me bolet prsa (tak jestli bolest hrudníku může souviset i od toho).
Dnes ted k večeru me začala dost bolet hlava (hlavně celo, nahoře a občas cítím spánky), občas cítím divne od žaludku a občas při chůzi se mi hlava zamotá. Mam takový trochu tlak na hrudníku, jak kdyby mě něco tlačilo. Ale zhluboka se nadechnout mohu.
Napadlo mě jestli to třeba nemůže být k něčemu jinému (třeba srdce nebo tak - ale před 4 mesici jsem mela Holter a ekg a bylo vše v pohode) nebo jsou i tohle příznaky těhotenství i v tomto týdnu.
To ze mi buší srdce nebo tak nejak divne bije ze občas cítím, tak to asi muže byt i k tem změnám hormonům a ze člověku není dobre že?
Nebo i to stižené dýchání jestli by mohlo byt k tomu. Připomíná mi to pocit jak kdybych mela furt zadržený dech.
A cítím se malinko unaveně.

Budu rada i kdyz mi napíšete co treba zarazilo vas, jaky příznak jste treba necekali.
A popřípadě co vam pomohlo?

Dekuji

Tehulkam držím palečky a všem ostatním předem dekuji za odpovedi :srdce:

Jinak připisuji: napadlo mě si na chytrých hodinkách změřit saturaci a tu mám ok (96-97%).
Jen nevim jak az moc zene muze byt zle, mozna budu i překvapena jak moc 😄 a co všechno muže žena cítit

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1322
28.12.24 18:20

A nemáš problémy s úzkostí? Nadměrný obavy apod. Nejen teď, i před těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3063
28.12.24 18:24

No moc to nepoznáš, jedině, že se k tomu rozjedou nějaké jiné příznaky. Já takhle panikarila, že potracim, měla jsem křeče a byla to alergická reakce. Stejně tak úplně normální virozu, prujem a milion dalsich veci jako netehotna. Řešila bych podle závažnosti- ale to, co popisuješ, úplně klidně s tehu souviset můžu. Ale když jsi měla Holtera, tak máš asi nějaké dlouhodobější problémy, máš k tomu nějaké instrukce?
Jinak zle ti muže být od vůbec po stavy, kdy skončíš v nemocnici na kapackach, ale většině žen je nějak mezi tím - žaludek jak na vodě až po zvladatelne blití. Únava může být taky, ta mě třeba překvapila u druhého tehu, protože v prvním jsem ji nějak extrémní neměla…v druhém jsem zvládla tak jeden den fungovat a druhý jsem byla úplně vyřízena a takhle dokola.
U většiny žen se tyhle extremnejsi projevy výrazně zlepší po 1.trimestru.

Příspěvek upraven 28.12.24 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.24 18:28
@Beruska999999 píše: Více

Holtera jsem mela kvůli vyššímu tepu ale Holter nic neukazal. Pry vše ok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.24 18:33
@MyselfAndMe píše: Více

Kdysi ano. Ale tohle je úplně jiná nevolnost než kterýma jsem trpěla když jsem nějakou lehčí úzkost, nebo psychiku měla 🫤
Jinak obavy jakoby mám stále 😄 ale spis tady ted nevim, abych něco nezanedbala kvůli těhotenství (jak vůči mě tak vůči mimi). Abych furt nerikala ze je to k tomu a pak to k tomu vubec nebylo. Tak jsem chtela vedet jaka všechna nevolnost me treba muze zarazit 😀
Treba jeste pred 4 hodinami bych snedla vsechno, strašný chutě na sladky a ted na jidlo nechci ani pomyslet 😩 jsem rada ze nezvracím, ze se žaludek zatim drží :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.24 19:17

Po aktuálních zkušenostech ti můžu napsat, že země může být zle opravdu hodně. Doma jsem nepoužitelná. :lol: První těhotenství bezproblémové, bez komplikací, vůbec nic mi nebylo, až na trošku větší přibírání a klasické bolesti při růstu dělohy… Teď při druhém od 6tt každodenní ranní zvracení, někdy i večerní. Rekord je zvracení ráno dvě hodiny skoro v kuse. Do toho nízký tlak, motání hlavy, klasické občasné bolesti v podbřišku, šílená bolest prsou (ta jako jediná opadla cca v 10tt), nehorázná únava a v podstatě celodenní nevolnost. Dokážu sníst tak dvě věci, pokud vůbec. Shodila jsem už cca 6kg, neustále je mi zima a dost často mě bolí hlava, takže nádhera. Pleť jak v patnácti, vlasy úplně „vysušené“. Teď jsem ve 12tt a nějak se to nelepší. Ale beru to sportovně :mrgreen:
Ještě k tomu můžu přidat špatný pocit na hrudi, většinou z toho vznikne zvracení. Ale jinak je vše ok, žádné „zdravotní“ problémy nemám a nikdy jsem neměla.

• Citovat
  • Upravit
903
28.12.24 19:59

Ja sem to třeba mela i stavy na omdleni. Jednou to se mnou i seklo …při vyšetření v sanitce nic nezjištěno proste dehydratace a nevolnost spojena se zvracením ale pak sem začala mít právě úzkosti při chození do nákupních center abych zase neupadla nebo něco a od té doby mám s tím lehčí problémy tak bych tu úzkost úplně nezahazovala.,,jinak stavy oteklé hlavy a malátných nohou jsem měla skoro celé těhotenství a miminko prospívalo krásně až z něho byl 4 kilový cvalík 😁 🙈 …a bušení srdce k tomu patří tep se v těhotenství zrychluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.24 19:59
@Anonymní píše: Více

No tak to je hezké, a vůbec ti to teda nezávidím😢
Taky mě už napadlo jestli ten hrudník atd neni k ty nevolnosti, taky mam občas jen špatný pocit a furt napnuty, jak rostou prsa. Proste cely tělo uplne takový divny 😀 zrovna včera jsem rikala, ze mam snad uměly prsa, ze vubec necítím jak kdyby byly moje 😂
Ja teda celkem naštěstí jíst mohu, ale nepřibírám. A to nejím uplne malo. Ale to asi přijde 😄

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.24 20:50
@Anonymní píše: Více

Do toho dítě, dům a práce, ale nějak se to zvládnout dá. Musí se to nějak zvládat. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky