Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
potřebovala bych radu. dnes začínám 31. týden. dobře jsem se po dlouhé době vyspala a ráno mi bylo dobře. po snídani se mi začalo dělat trochu blbě od žaludku a zhoršovalo se to a teď už se k tomu přidala i bolest v podbřišku ( jako při menstruaci). nejvíc to bolí na pravé straně. nevím jestli mám začít plašit nebo jsou to střeva nebo co by to mohlo být. mám strach aby to nebyl předčasný porod. můžete mi prosím poradit?
@Adduše Aby to nebyl slepak.. Dr. mi rikala, ze mam prijit pokazde, kdyz budu mit bolesti jako pri menses, to zkontrolovat.. Jestli ti je i spatne, sla bych radsi do nemocnice na pohotovost, stejne by te tam tvoje dr. asi poslala.. Radsi jit jednou vic, jak min a pak si to vycitat..
Jediná rada je jed do nemocnice! Raději být za hysterku než pak litovat. Tady to nikdo nepozná! Držím palce ![]()
@Adduše určitě si zajeď do nemocnice, není to dobré podceňovat, držím palce ![]()
@chris1 mám doktora dost daleko. ale nemocnici mám kousek, tak myslíš, že mám zajít na pohotovost? ![]()
@Adduše
Ahooj, může to být roztahování vazů.. jak se děloha napíná, nebo i obyčejné větry.
Každopádně, kdyby to nepřecházelo zašla bych raději k Dr.
@Adduše Ja bych sla co nejdriv na pohotovost. Tam se na tebe muze kouknout jak gyndar, tak chirurg a uvidis. At ti to dobre dopadne! ![]()
Do nemocnice. Většinou tam bývá gynekolog. ambulance.. Nebo rovnou do porodnice. Záleží co máš blíž, nevím odkud jsi. V nás je porodnice zároveň v nemocnici. Někde je jen porodnice.
@gabriela82 já mám porodnici i gynekologa v jiném městě než je tato nemocnice. tady ani porodnice není. nevím jestli je teda lepší jet raději tam kde někoho znám a oni znají mě nebo se tady svěřit do rukou cizích
ach jo… ![]()
@Adduše máš auto? Nebo někoho kdo té doveze? Asi bych zkusila jet tam kde mě znají. Záleží na situaci, pokud by ti bylo fakt blbě a nebyl odvoz, klidně sanitku, ale ta té taky odveze tam kde je to nejblíže.
@Adduše Tak pokud je u te porodnice i nemocnice, tak bych jela radsi tam, kde to znas, pokud to zvladnes..
Pokud jsi schopná nějak rozumně cestovat nebo máš nějaký odvoz, asi bych taky jela tam, kde tě znají.
Pokud bys sotva stála, tak bych neváhala a jela do té bližší.
@gabriela82 @chris1 @Lejaa @Marssyy tak jsem skončila v nemocnici na kapačkách. že se mi začíná zkracovat čípek. ale vůbec neřekla kolik nebo tak něco. jenom, že je to na kapačku a že hrozí předčasný porod. dneska zase říkali, že pokud půjde vše dobře, tak přejdeme na tablety a pak bych mohla domů…máte s tím některá zkušenost? budu už muset mít do konce těhotenství klidový režim? nebo jak to bude?
@Adduše no nakonec můžeš i přenášet,, to se fakt těžko soudí. Jinak kdyby to bylo fakt k porodu, tak by určitě už řešili miminko, myslím, že můžeš být v klidu. A s tím režimem neporadim, určitě chvíli jo, záleží jak moc se zkrátil. Někdy se zase zvětší. Neboj se se zeptat. Kam si nakonec jela?