Nevychovaná neteř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1310
3.12.18 23:34

@Kassy Ok. Je pravda, ze tady to bude o vztazich dospelych, ale nevidim duvod, proc by melo mit 8lete dite trauma z toho, ze ho napomene teta, navic ohledne docela legitimniho pozadavku nenicit veci, nehrabat se v osobnich vecech. Sveho stejne stareho synovce miluju jako vlastniho, i jeho 5letou sestricku, ale nedela mi problem urcit jim hranice, i kdyz v pritomnosti jejich rodičů to vetsinou neni třeba (uci slusnemu chovani sami). A trauma z toho nemaji. To, ze se nekteri neumi na navsteve chovat, prece neni moje chyba, ale stane se mou starostí, pokud zpusobuje diskomfort mne (me rodine). A holky mi lito neni, pokud ji teta vylozene nejak slovne neublizuje treba. To, ze se nehrabe v cizim spodnim pradle napr., se ji v zivote neztrati. :jazyk: A proc by jako mohla proboha za to, ze spolu teta s mamou nemluvi? A proc by nemluvily? Pokud by nedej boze nejaky rozkol nastal, je snad veci hlavne rodicu vysvetlit primerene veku diteti, ze ono za nic rozhodne nemuze. Ze si vzal strejda zenskou, se kterou si maminka nerozumi, jsou jine natury, snad dokaze casem pochopit, funguje-li jinak jeji rodina (rodice, prarodice) normalne. Nemyslim, ze by zrovna to dite melo byt chudak, pokud mu teta slusne vycini a nebude se po holce dal vozit. Spis bych si moc nedelala iluze, ze navsteva nebude vopruz po jine strance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.18 07:25

@Kassy ja ale nejsem zadna trapitelka deti. Chovam se k holce moc hezky a chovam se tak i k dospelim. Ano je problem ze se nemusime navzajem a udrzujeme dobre vztahy jen kvuli manzelovi a proto jsem chtela radu. Kdyby to bylo dite meho brachy, tak reknu nekde v ustrani bracho ty vole trochu si ji krotte. Tohle se prece nedela. Taky jsme se tak jako maly nechovali. Bracha by se neurazil. Bohuzel svagrove to asi prijde ok. A nedelejte z te holky nejakeho labila, kteremu kdyz se rekne nedelej to,tak se zhrouti. Myslite ze ve skole ji taky nenapomenou a volaji hned rodicum? Aby chudak mala nebyla ve stresu - asi blbost ne

• Citovat
  • Upravit
2427
5.12.18 17:25
@Anonymní píše:
@KimL to nen kdyby mi tchyne nebo svagrova lezlado kichyne se obslouzit tak to by mi uz vazne praskla cevka. :D

No, já to beru tak, že jsme rodina, ne nějací cizí na návštěvě anglické královny. Jako jo, čaj, kafe se udělá, ale abych jak puťka seděla u dveří do kuchyně a lítala, tak to tedy ne. Co je moje, to je tvoje, a stejně jako si dojdou sami na wc, tak si sami udělají kafe. Ale naše návštěvy teda probíhají na půl dne i víc, tam by to nešlo, aby nějaká „hospodyňka“ obsluhovala. Já to sama neměla ráda, když jsme jeli k babičce a ta obsluhovala. Velmi brzy jsem ji „naučila“, že si čaj nebo svačinu můžu nachystat sama a naopak ještě jí s něčím pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
5.12.18 19:00

Par postrehu - mame 4 deti a sem tam take nekoho navstevujeme. I kdyz neradi, a prave kvuli detem preferujeme, kdyz navstevy prijedou k nam. Dobre je, aby dite melo k dispozici hracky, adekvatni veku. Bud rict, aby si je privezli, nebo je mit doma (u nas babicky maji, jinam vozime). U mych kluku je to lego nebo duplo nebo auta, pripadne puzzle, ale kazde dite je jine. Druhy postreh, dite si proste nebude hrat 4 hodiny samo a nebude neviditelne, takze to lego, duplo nebo cokoliv jineho musi nejaky rodic/ prarodic skladat s ni. Normalne bych rekla navsteve, aby si s ni sedli a neco slozili, vyrobili - staci kdyz se obetuje jeden a vystridaji se. Zrovna u tech stavebnic se da pokecat s dospelymi a zaroven „na autopilota“ stavet a pit kafe. Omalovanky a knizky zivejsi dite nenadchnou. Klidne bych holcicku upozornila, kdyz bude delat neco co se nesmi - to je v poradku, kdyz to neudelaji rodice. Jo a posledni postreh, kdyz zacnou byt deti jako urvane z retezu a na navsteve proste zacnou (je to pro nenuda a za trest), je cas odejit domu. Klidne bych to navsteve rekla, ze uz se mala nudi, ze asi potrebuje na hriste a ze je zase rada priste uvidis. A hele, jen drobnost, dite citi, kdyz ho nekdo nema rad - podprahove - a podle toho se take chova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.9.21 11:37

Špatné chování neteře

Mám 9 ti letou neteř, a když přijde k nám na návštěvu, je sprostá, nadává mě a mým dětem, kterým i ubližuje a taky mi řekla, že mě zabije a rozřeže na kusy a tak…vím, že by to nikdy neudělala, ale proc to říká? Její máma je dost velikej nervák a táta taky. Jak se ale mám chovat, když mi tohle řekne? Bojím se jí něco říct, abych se nedotkla jejich rodičů, protože když tohle říká, oni na to vůbec nereagují..Co dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
5.9.21 11:59
@ruzicka77 píše:
Mám 9 ti letou neteř, a když přijde k nám na návštěvu, je sprostá, nadává mě a mým dětem, kterým i ubližuje a taky mi řekla, že mě zabije a rozřeže na kusy a tak…vím, že by to nikdy neudělala, ale proc to říká? Její máma je dost velikej nervák a táta taky. Jak se ale mám chovat, když mi tohle řekne? Bojím se jí něco říct, abych se nedotkla jejich rodičů, protože když tohle říká, oni na to vůbec nereagují..Co dělat?

Tak asi to nevyřešíš, a už vůbec ne, pokud rodiče nereagují. Ať k vám to dítě nechodí, pokud se takto chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová