Nevychovaná neteř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
3.12.18 16:12

Ale jo, jasně, já zakladatelku taky chápu. Ono je prostě jednodušší hodit to na osmileté dítě, než řešit problém tam, kde skutečně je. Ale fér to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.18 17:32
@Kassy píše:
Ale jo, jasně, já zakladatelku taky chápu. Ono je prostě jednodušší hodit to na osmileté dítě, než řešit problém tam, kde skutečně je. Ale fér to není.

Ale ja prece nic na nikoho nehazim. To ze je nevychovana je pravda. A samozrejme za to muzou jeji rodice,kdo taky jinej. Ale ja tu prave resim komu a jak to rict a neudelat zbytecne zle a ne jak ji vychovavat.

• Citovat
  • Upravit
80472
3.12.18 18:11
@Anonymní píše:
Vsem dekuju za nozory. Asi spis zkusim byt prisnejsi.ono je to slozite. Vetsinou prijdou s tchanovci, takze prijde 5 lidi,kecnou si a cekaji. ja musim varit kafe a obskakovat je a manzel na ruce nasi pul rocni. Takze jeste vymyslet program pro jejich dcerku to teda asi ne. 8o

Jak obskakovat. Uvaříš kafe, podáš buchtu a co dál? Vymýšlet program - vysvětlíš, co tii vadí a zeptáš se jí, co by chtěla dělat a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
3.12.18 18:12

No, asi bych pro začátek řekla malé slečně do očí (ale tak, aby to slyšeli i a především dospělí), že U NÁS se po sedačce neskáče, do šuplíků neleze - velmi mile, ale důrazně! Snad by to pro pochopení mohlo stačit?! :think: Je logické, že pokud to děcko nenaučili sami rodiče, těžko může vědět, jak se chovat. Pak záleží na sociální inteligenci jejích rodičů a ostatních příbuzných, jaký zvolit postup. Dokážu si představit, že musíš postupovat velmi obezřetně a zapřít samu sebe, protože rozházet si rodinu manžela, potažmo jeho samotného, není žádoucí, a co si budeme povídat, chlapi jsou v tomhle trochu benevolentnější, resp. nevšímaví, a pokud jde o JEHO rodinu, může to brát jako útok na sebe sama. Prostě to chce ještě vyšší dávku diplomacie a taktu, než-li u vlastních příbuzných. Ale zároveň si hájit svoje. Přece nebudeš každou jejich návštěvu trpět, bylo by fajn cítit se sama sebou v rámci možností. A propós, jak často vás navštěvují? Jak jsem psala, mám s tím sama nemalé zkušenosti a na spoustu věcí se s postupem času dívám jinak. U nás host do domu = Bůh do domu, ale taky Můj dům = můj hrad. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
3.12.18 18:19

Zakladatelko, ale to si děláš sama. Jo, když mi přijde „cizí“ návštěva, tak taky obskakuju, ale když je to rodina, tak obskakuju poprvé a podruhé řeknu „však víš, kde je kuchyň“. Pak se akorát děje to, co popisuješ. Nechodí za tebou si popovídat, ale chodí se nechat obskakovat. Děcko se logicky nudí a nemá roupama co dělat, možná to tak má i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.18 18:51

@KimL to nen kdyby mi tchyne nebo svagrova lezlado kichyne se obslouzit tak to by mi uz vazne praskla cevka. :D

• Citovat
  • Upravit
36504
3.12.18 19:03
@Janli píše:
Pokud dítě dělá něco, co se mi nelíbí a rodiče to neřeší, nemám problém mu to vysvětlit sama. Nevidím důvod, proč si od nevychovanýho smrada nechat ničit dům. Proč si proboha všichni myslíte, že cizí dítě je nedotknutelný :roll: . Můj dům, můj hrad, moje pravidla!
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
3.12.18 19:09

Haha, tak když si já představím manželovu rodinu, jak se u nás sama hostí, musím se smát. To je problém, i když návštěva probíhá obráceně. Kafe to i při plánované návštěvě (oslavě) jistí, max. kupované tyčinky. Pohodlí je pohodlí, no ne? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
3.12.18 19:31
@Kassy píše:
No, takže problém není v nevychované neteři, ale v nevychovaných tchánech a švagrové, že?
S těmi si zjednej pořádek, aby se k tobě chovali s respektem. Pérováním osmiletého děcka nic nevyřešíš, jen si zchladíš žáhu na nejslabším článku.
Jenže ozvat se proti dospělým chce víc odvahy než vynadat dítěti, že? :roll:

Proč jsi vůči zakladatelce útočná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
3.12.18 19:32

Neměla jsem problém se ozvat, nikdo mi nic v bytě ničit nebude a už vůbec mi nepoleze do skříní. A v 8 letech by to už mohla dávno vědět. Jestli se na návštěvě nudí, tak ať s ní rodiče nikam nechodí, já nehodlám vymýšlet ještě zábavu, aby mi někdo nedemoloval byt. Jestli se neumí zabavit chvíli sama a že tam k tomu věci měla, není můj problém. Budeš jí muset zkrotit sama, protože rodičům je to evidentně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
3.12.18 20:23

@Monchichik Tak nějak. Ale to už je místní kolorit, že jakmile má někdo problém s příbuznou drobotinou, je málo vstřícný a hledá se zádrhel u něj. Většinou se pak dotyčná obhajuje, že všechna opatření provedla, a stejně se jí nedostane rady. To, že se děti nudí, je jasné jak facka. Na to, že za ně zodpovídají rodiče, kteří by jim měli dát už vzhledem k dalšímu úspěšnému fungování ve společnosti základy slušného chování, se ale dnes často zapomíná. A bohužel, jsou mezi námi tací, kteří, i kdybyste se rozkrájeli, považují váš domov za gratis vývařovnu s bonusem - dětským koutkem. Zakladatelko, chápu, že neteř dokáže ve spojení s netečným příbuzenstvem pěkně na… Kolikrát bych taky ocenila, kdyby se mi aspoň někdo postaral o MOJE dítě, když se já komplet starám o jeho pohodlí, ne, že se sedí a čumí a dorost se pomalu houpe na lustru. Ale příbuzné si nevybereš. Nedej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.18 21:33

@Malaga @Monchichik @robinka holky dekuju za zastani. To je prave to. Neprisla jsem si sem pro nazory na to jak jsem spatna teta a pribuzna.

• Citovat
  • Upravit
4062
3.12.18 22:01
@Malaga píše:
Proč jsi vůči zakladatelce útočná? :think:

Protože mi přijde hodně nefér řešit problém, který má s dospělými příbuznými, přes dítě. To dítě není tupý stroječek bez emocí, kterého se to nedotkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
3.12.18 22:56
@Kassy píše:
Protože mi přijde hodně nefér řešit problém, který má s dospělými příbuznými, přes dítě. To dítě není tupý stroječek bez emocí, kterého se to nedotkne.

To, ze je primarni problem v laxnosti/nevycvalanosti holciccinych vychovatelu, nerozporuju. Ale, vis, ja znám ten pocit, kdy, at sebevíc chces mit rada, vlastně nesnášís to dite. Za to nikdo nemuze, lasku si nevsugerujes. A myslim, že toho bude mnohem vic, co zakladatelce na rodince vadi, jen to sem z pochopitelnych důvodů nenapise. Proste nekdy je ta skoro az iracionální averze byt k nevinnemu diteti silnější nez ty, a co ted s tim, kdyz by se vic hodilo (osobne i spolecensky) mit ho v oblibe? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.12.18 23:16

@robinka: Myslím, že mít kohokoli v oblibě není ničí povinnost. Ani u žádného dítěte z příbuzenstva. To snad po zakladatelce nikdo nechce, aby tu holku milovala. Mezi oblibou a nesnášením je ale dost prostoru pro neutrální postoj. Je mi za to dítě trochu úzko z rad typu „slušně ale důrazně bych jí řekla… aby to slyšeli i její rodiče“. Úplně slyším ten „slušný ale důrazný“ tón, kterým se bude dítě ostentativně napomínat, aby se rodiče chytli za nos…
Je mi líto dítěte, ze kterého se dělá obětní beránek špatných vztahů mezi dospělými. Protože tady zjevně není hlavní problém ve skákání po pohovce. I kdyby s tím ta holčička přestala, to, že zakladatelka se s manželovou rodinou nemusí a nedokáže si vymezit svůj prostor, se tím nevyřeší. Jenom si z takového výstupu jedno dítě odnese, že ono může za to, že máma a teta spolu nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová