Nevýhody zkráceného úvazku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Delam 25 hodin tydne, ve zdravotnictvi, tak asi jina situace. Dovolene mam 5 tydnu, benefity jako ostatni. Jsem spokojena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jak uz bylo zmineno, pokud jedete na počítání a náhrady přesčasů, tak u ztraceného úvazku se přesčasy počítají az po dosažení plného fondu pracovní doby tzn do plného úvazku a prescas začíná az pak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli souhlas, u mě to tak bylo. Pak místo me přišla nová na celý úvazek, prace stejně a ještě mi pak šéf řekl, jak to krásně stíhá a já to nestíhala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U zkráceného úvazku zaměstnavatel nesmí nařídit přesčasy, pokud s nimi nesouhlasím. Což si velmi striktně hlídám. V práci dělám na maximum, ale přesčasy odmítám. Na rozdíl od kolegyň na plný, kde mají pracovat na plný, ale v reálu denně minimálně hodinu přesluhují. Pokud si dovedu udržet pravidla zkráceného úvazku, je to prostě méně práce, méně času v ní a adekvátně méně peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová @Liberalissima Mě překvapuje, kolik vás tady uvádí, že na zkráceném úvazku máte tolik práce jako na plný? V tom případě zaměstnanci na plný úvazek nejsou vytížení. Nebo jste všichni tak dobří, že zvládnete pracovat o tolik rychleji?
Já mám zkrácený úvazek. Kolegyně plný. Odpracujeme skoro stejne množství práce. Kolegyně je hodně na internetu, často ji. Když někdo něco potřebuje, chodí se ptát mě, i když je to pracovní náplň kolegyně. Ale všichni ve firmě ví, proč tam ještě je.
- Citovat
- Upravit
Ostatní jsou vytížení stejně. Já si nosím práci domů….
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše Janli - nosí si práci domů. Já teda zkrácený úvazek nemám. Nebo tam, kde byly v korporátu kvóty - úplně stejně za měsíc musel úsek splnit ať už ho vede člověk na plný nebo zkrácený úvazek.
Podle mě je zkrácený výhodný tam, kde si práci domů vzít nemůžeš -viz třeba to zdravotnictví. Pacienty si domů neponeseš a přesčasy ti nařídit nemůžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě tam tvrdnou, dokud není práce dodělaná, přesčasy jim nikdo nenařídil, ale práce musí být hotová.
Ostatní tam některé dny musí být až do večera(třeba dva dny v týdnu je pevná pracovní doba do večera), což na zkráceném nemusí, ale jiné dny můžou odejít dřív, než to stihnou ti na zkráceném.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také pracuji na zkrácený úvazek. Dělám stejně práce, jako jsem dělala na plném, vedoucí provozu. Nastavila jsem si hned na začátku, že přesčasy dělat nemůžu a práci si tahat také doma nebudu. U nás to ale jde. Máme otevírací dobu od do. Já bych tedy neměnila. Nevadí mi máknout. Zase jdu v 14.00 domů.
- Citovat
- Upravit
Protože jsem v konstatním burnoutu, abych to stíhala. Kolegové v officu zajdou na oběd, na kafe, obden na fotbálek, já jen sedím a drtím. Bohužel si to dohromady se zátěží doma vybírá daň, začínám zapomínat atd.
Po navýšení úvazku mi čísla zůstanou stejná (cíle jsou furt stejné pro všechny), ale líp se to rozloží.
Na plný ale nepůjdu, kvůli flexibilitě a HO (part timy mají výjimku), a kvůli možnosti odmítat přesčasy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit