Pružná pracovní doba a zkrácený úvazek, lze to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.11.25 21:28

Pružná pracovní doba a zkrácený úvazek, lze to?

Dobrý den, měla bych otázku ohledně zkráceného úvazku např. ve státním - lze i u zkráceného úvazku dohodnout pružna pracovní doba nebo to lze jen při plném nebo záleží na vedení? Děkuji. Prosím anonym jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21463
3.11.25 21:32

U nás v práci to nejde. Při zkráceném úvazku je přesně dané rozložení pracovní doby. Při plném úvazku je klouzavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.25 21:46

Ano, mám 4 denní pracovní týden. Pondělí - čtvrtek. Pružná pracovní doba ( core 9-14), nárok na 2 dny práce z domu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.25 21:47
@Anonymní píše: Více

Dobry den, a to je statni? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.25 21:58

Lze, ale nejsem ve státním. Vyjednat se dá skoro všechno, záleží na tom jak moc ho firma chce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.25 22:13

Ne, soukromá zahraniční firma..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.25 22:55

Ano mám, ale nejsem ve státním, ale v rodinné firmě

• Citovat
  • Upravit
68816
3.11.25 23:07

Ve státním nevím, ale na zkrácený úvazek mám už třetí zaměstnání a pokaždé to bylo na dohodě se zaměstnavatelem.

1. Předem jsme se domluvili, které dny a jak od-do, všechny dny v týdnu nebyly stejné, ale týdny ano.
  2. Měla jsem daný orientační plán, jak bych cca měla pracovat a jádro hodin, kdy bych měla být „v kanclu“ (což je v půlce případů stejně v terénu), to si ovšem lehce operativně měním dle potřeb, jak si to žádá práce a mimopracovní záležitosti.
  3. Největší volnost, prostě počet odpracovaných hodin v týdnu a zařiď si to, jak potřebuješ, klidně část o víkendu nebo v noci, a co si napracuješ, to si jindy můžeš vybrat.

Vše teda soukromí zaměstnavatelé různé velikosti firmy a charakter práce, který se úplně od-do dělat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.25 23:14

Ahoj, já jsem ve státním, po RD a MD zatím kvůli dětem na zkrácený. Jsme malý tým a máme rozdělené služby, v případě potřeby a po dohodě si je můžem prohodit, stejně tak jako přítomnost na pracovišti, jen aby seděl počet hodin. V blízké budoucnosti by měl být možný i částečný HO :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.25 07:32

Ano, lze. Mela jsem zkraceny pri klouzave pracovni dobe. Navic mam moznost HO jedenkrat tydne. Samosprava.

• Citovat
  • Upravit
22
4.11.25 07:35

Ahoj, státní - zkrácená pracovní doba na 7 hod denně, možnost několika dní v měsíci HO. Pevný blok na pracovišti, měsíční vyrovnávací období. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 07:37

Pracuju na městkém úřadě. Menší město - cca 3 tisíce obyvatel. Hodně stáli o to abych nastoupila. Takže mám sice plný úvazek, ale v podstatě částečný :oops: :mrgreen: a mám pružnou pracovní dobu. Mám nastavené nějaké rozmezi, kdy musím být v kanceláři, nebo aspoň na telefonu.
Ale vím, že vedle v okresním městě mají normálně zkrácené úvazky a pružnou pracovní dobu - v podstatě jako já.
Takže určitě jde mít částečný úvazek a pružnou prac. dobu.
Chvilku jsem pracovala na malé obci, byla jsem tam jediný zaměstnanec. Myslela jsem, že tam budu svým pánem a všechno si organizovat podle sebe :-D a houby. Bylo to hrozný :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
285
4.11.25 07:47

U nás je to teď čerstvě pro úvazek nad 0,75 i formálně možné. Denní jádro přítomnosti je 9-14, vyrovnávací období měsíc. Státní příspěvková organizace.
Reálně to ale i dříve záleželo na vedoucím a naprostá většina neměla s pružením problém, akorát je v* ser korigovat docházkový systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
4.11.25 07:49

Je tam stejný fix, takže to není tak pružné jako při plném. Ale jo. Fix máme 9-14. Takže kdybys chtěla 8-12, tak to nejde. :think: Ale asi záleží na pracovišti, domluvit lze leccos, u nás třeba matky/otcové/rodiče mají automaticky nárok na dvojnásobnou dotaci HO, to taky pomáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat