Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, mám tu zkušenost, antikoncepční pilulky jsem vysadila a tak do 2-3 měsíců to bylo lepší, pokud si dobře vzpomínám. Každopádně může to být jeden z vedlejších nežádoucích účinků.
Definitivně mi pomohlo až znovu nasazení antidepresiv. Ale to snad nebude tvůj případ, já s uzkostmi bojovala už dávno a hormonální antikoncepce tomu dodala poslední ránu.
Ano, stalo se mi to po 40, když jsem začala znovu brát antikoncepci a dost mě to zaskočilo. Za mlada jsem ji brala přes 10 let a nikdy nejmenší problém, žádný vedlejší účinek…a najednou tohle! hlavně mě to napadlo až asi po 3 měsících, že je to tou antikoncepcí.
Co si pamatuji, tak ty úzkosti přešly hned po vysazení. (neměla jsem tedy úzkosti celou dobu, ale vždy několik dní před MS jsem se propadla do strašlivého psychického stavu, něco mezi depresí, panickou atakou…nevím čím ještě…k čemuž jsem nikdy předtím neměla ani nejmenší sklony)
@vulpes Dobrý den, děkuji za odpověď.. Ja brala jen mesic a takova pohroma. A musela jste brát antidepresiva? Nebo to přešlo úplně samo? Já to mám asi podobně, ale začátky byli katastrofální. A ted měsíc a půl neberu žádnou a ještě furt to není ono..
@Anonymní píše: Více
Ne ne, antidepresiva jsem nikdy nebrala…tedy ne pravidelně. Jen ten den, co jsem to zašla řešit s gynekoložkou, že je tu tenhle problém, tak jsem ten stav měla rozjetý, tak jsem ji požádala o něco, abych zvládla alespoň ty následující dva dny fungovat v práci.
Dostala jsem slaboučký Neurol a ten jsem vzala 2×. Pak už nic nebylo potřeba, s vysazením antikoncepce ty stavy od příští menstruace odezněly.
@vulpes Děkuji za odpověď.. Ja teda taky dostala jen lexaurin, ale já ty záchvaty měla teda víckrát.. A právě si myslím, ze az dostanu menstruaci tak, by ty stavy mohly už přejít, která teda ještě nepřišla.. A můžu se zeptat, za jak dlouho asi vám to. preslo?
@Anonymní píše: Více
no jak píšu - měla jsem to vždycky tak ty 4 dny před menstruací… když mi došlo asi 3. měsíc, že to dělá antikoncepce, tak jsem zašla za gynekoložkou, vysadila jsem to hned, ten den jsem si dala ten Neurol, asi i ten další…pak přišla menstruace a pak už se to neopakovalo.
@vulpes Ja se omlouvám, jestli mám blbé otázky, ale už jsem z toho tak zoufalá a nevim kudy kam.. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, má někdo zkušenosti, ze pri brani antikoncepci dostal uzkostne stavy jako nezadouci účinek a po vysazeni mu vymyzela? A po jake době? Děkuji