Nežádoucí účinky hexa vakcíny

Anonymní
6.1.16 09:40

nežádoucí účinky hexa vakcíny

Ahoj holky, jdeme na první očkování hexa vakcíny, bojím se nežádoucích účinků, jaké můžou být? máte nějaké zkušenosti? jsou nám 3 měsíce a půl. díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
6.1.16 09:57

Nikdy byh uz takhle brzo nedala. Je to zbytecne. Takhle bude mit schema nejspise 3+1. Zacala bych pozdeji ve schematu 2+1.

Mala mela teplotu, jednou zvracela, lezela jak telo bez duse. Pak mela jeste vyrazku v obliceji. Druhy den zacala byt strasne protivna a to trvalo tyden!!! Myslela jsem, ze me odvezou!! Vse bylo spatne. 7 den rano jsem rikala ze dalsi den uz to nedam, ze uz me klepne a ten 7 den uz to bylo diky bou lepsi…

Nez pujdete doorucuju si precist pro i proti a udelat si o tom vlastni zaver. Pripadne nasledky si ponesete sami s ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.16 10:01

Ahoj,
my jsme byli včera na očkování podruhé a docela v pohodě a to dáváme hexa vakcínu i to druhé naráz, aby nemusela chodit á dva týdny.

Poprvé ve dvou měsících: večer měla lehce přes 38, dostala půlku dětského paralenu v čípku. odpo, večer i v noci dost brečela, špatně spala, kojila se častěji ale méně (mám pocit, že se spíš tak „napila“, aby nebyla dehydratovaná, ale „nenajedla“). Druhý den ještě trochu plačtivější a taky hůř spala, po odpoledním spánku v kočárku už v poho. Jo a na jedné noze měla reakci - začervenalé a ztvrdlé místo vpichu. A taky měla trochu reakci hned po očkování: asi na pět min červené fleky na hlavičce.

Podruhé: včera ve třech měsících:
K večeru dvě hodiny pobrekávala a spala akorát u mě v náručí tak po 10, 20 minutách, vystoupala teplota na 38, dostala půlku paralenu (ani by nebyla nutná, ale já si říkala, že jí uleví i od bolesti), pořádně se najedla, asi hodinu nemohla zabrat ale pak spala do tří, najedla se, usla, spala do půl 7, byla hodinu vzhůru a doteď furt spí.

Takže napoprvé nic moc, hodně plakala, asi jí to bolelo, na podruhé jsou vedlejší účinky hlavně spací. :-)
Myslím, že to je hlavně věkem, že to teď snáší mnohem líp - je totiž dost drobná, teď ani ne 4,5 kg. ¨

Tak snad jsem tě uklidnila. Kup paralen, vedlejší účinky nejsou nic strašného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
6.1.16 10:02

Všechny 4 děti mají očkování Hexou za sebou (teda to čtvrté první 3 dávky) a jsou naprosto bez jakékoli reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
6.1.16 10:02

U nás to proběhlo bez nežádoucích účinků, jen večer ten den byl malý trochu protivnejsi, cca hodinu před usnutím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
6.1.16 10:03

Jsou v příbalovém letáku:
http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.16 10:04

Jo, trochu apatická včera taky byla, ale v noci a ráno, už se na mě smála. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
6.1.16 10:07

Obe dve deti byli po hexe absolutne fit, ani teplota, nic. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
6.1.16 10:08

My máme za sebou 3 očkování a všechny bez reakce. První měla ve 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
6.1.16 10:10

Moje dítě má vše podle očkovacího kalendáře plus TBC a vše bylo bez jakékoliv nežádoucí reakce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1008
6.1.16 10:11

Syn měl jen trošku zvýšenou teplotu, jinak v pohodě. Je to věc názorů. Moje Dr. (manželova teta) mi řekla, že samozřejmě rizika jsou, ta jsou vždycky a u všeho, ale větší riziko pro dítě je neočkovat, než očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
6.1.16 10:15

U obou dětí byla reakce velmi podobná na všechny dávky - 1-2 dny teplota kolem 38-38,5°C a s tím související větší spavost. Někdy byla teplota už ten den, někdy přišla až v noci nebo další den, ale pak to probíhalo přibližně stejně… jiné reakce neměli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.1.16 10:17

Prvni syn nic, druhy se vracel ve vyvoji, mel 40 horecku, co nesla srazit, naprosta zmena chovani, zhorseni spani, apatie, plactivost, neutisitelny plac.

• Citovat
  • Upravit
4658
6.1.16 10:26

Dcera byla očkována také normálně a bez reakce. Menší reakce byla až u MMR, ale nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
6.1.16 10:44

Syn po první dávce prospal následující den a pak měl lehce zvýšenou teplotu. Po prevenaru jen lehce zvýšenou teplotu na jeden den a stejně tak po druhé hexe. Další jsme teď museli odložit protože chytil rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek