Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nikdy byh uz takhle brzo nedala. Je to zbytecne. Takhle bude mit schema nejspise 3+1. Zacala bych pozdeji ve schematu 2+1.
Mala mela teplotu, jednou zvracela, lezela jak telo bez duse. Pak mela jeste vyrazku v obliceji. Druhy den zacala byt strasne protivna a to trvalo tyden!!! Myslela jsem, ze me odvezou!! Vse bylo spatne. 7 den rano jsem rikala ze dalsi den uz to nedam, ze uz me klepne a ten 7 den uz to bylo diky bou lepsi…
Nez pujdete doorucuju si precist pro i proti a udelat si o tom vlastni zaver. Pripadne nasledky si ponesete sami s ditetem.
Ahoj,
my jsme byli včera na očkování podruhé a docela v pohodě a to dáváme hexa vakcínu i to druhé naráz, aby nemusela chodit á dva týdny.
Poprvé ve dvou měsících: večer měla lehce přes 38, dostala půlku dětského paralenu v čípku. odpo, večer i v noci dost brečela, špatně spala, kojila se častěji ale méně (mám pocit, že se spíš tak „napila“, aby nebyla dehydratovaná, ale „nenajedla“). Druhý den ještě trochu plačtivější a taky hůř spala, po odpoledním spánku v kočárku už v poho. Jo a na jedné noze měla reakci - začervenalé a ztvrdlé místo vpichu. A taky měla trochu reakci hned po očkování: asi na pět min červené fleky na hlavičce.
Podruhé: včera ve třech měsících:
K večeru dvě hodiny pobrekávala a spala akorát u mě v náručí tak po 10, 20 minutách, vystoupala teplota na 38, dostala půlku paralenu (ani by nebyla nutná, ale já si říkala, že jí uleví i od bolesti), pořádně se najedla, asi hodinu nemohla zabrat ale pak spala do tří, najedla se, usla, spala do půl 7, byla hodinu vzhůru a doteď furt spí.
Takže napoprvé nic moc, hodně plakala, asi jí to bolelo, na podruhé jsou vedlejší účinky hlavně spací. ![]()
Myslím, že to je hlavně věkem, že to teď snáší mnohem líp - je totiž dost drobná, teď ani ne 4,5 kg. ¨
Tak snad jsem tě uklidnila. Kup paralen, vedlejší účinky nejsou nic strašného.
Všechny 4 děti mají očkování Hexou za sebou (teda to čtvrté první 3 dávky) a jsou naprosto bez jakékoli reakce.
U nás to proběhlo bez nežádoucích účinků, jen večer ten den byl malý trochu protivnejsi, cca hodinu před usnutím
Jsou v příbalovém letáku:
http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf
Jo, trochu apatická včera taky byla, ale v noci a ráno, už se na mě smála. ![]()
My máme za sebou 3 očkování a všechny bez reakce. První měla ve 4 měsících.
Moje dítě má vše podle očkovacího kalendáře plus TBC a vše bylo bez jakékoliv nežádoucí reakce ![]()
Syn měl jen trošku zvýšenou teplotu, jinak v pohodě. Je to věc názorů. Moje Dr. (manželova teta) mi řekla, že samozřejmě rizika jsou, ta jsou vždycky a u všeho, ale větší riziko pro dítě je neočkovat, než očkovat.
U obou dětí byla reakce velmi podobná na všechny dávky - 1-2 dny teplota kolem 38-38,5°C a s tím související větší spavost. Někdy byla teplota už ten den, někdy přišla až v noci nebo další den, ale pak to probíhalo přibližně stejně… jiné reakce neměli…
Prvni syn nic, druhy se vracel ve vyvoji, mel 40 horecku, co nesla srazit, naprosta zmena chovani, zhorseni spani, apatie, plactivost, neutisitelny plac.
Dcera byla očkována také normálně a bez reakce. Menší reakce byla až u MMR, ale nic hrozného.
Syn po první dávce prospal následující den a pak měl lehce zvýšenou teplotu. Po prevenaru jen lehce zvýšenou teplotu na jeden den a stejně tak po druhé hexe. Další jsme teď museli odložit protože chytil rýmu.
Ahoj holky, jdeme na první očkování hexa vakcíny, bojím se nežádoucích účinků, jaké můžou být? máte nějaké zkušenosti? jsou nám 3 měsíce a půl. díky