Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A jak jsi to mela u prvniho? Me bricho taky nezajima. (A to je to prvni) Nez jsem dite vubec zacala vnimat a uznavat jeho existenci, byla tak pulka tehotenstvi. Bricho hladim jen kdyz mi prekazi, na dite mluvim, jen kdyz mluvim s nekym jinym napr. „Mimi, rekni tatinkovi at nam poda z lednicky dezert“
…rodim za cca 14 dni, tak ti pak muzu rict, zda se to zmenilo ![]()
@Anonymní píše: Více
U prvního jsem taky břicho a tak nehladila, ale těšila jsem se… Možná to je i tím, že budou od sebe 2 roky s bude to asi náročný..
Dítě bylo plánované, ale od začátku tě vlastně vůbec nezajímá. Nějak to nechápu ![]()
Přidám se, protože mě to taky zajímá. Sice jsem teprve v půlce a pohyby ještě zatím nemám kromě občasných bublinek ale taky si říkám, kdy se tohle u mě změní. Nedávno se mě tchyně ptala, jak mluvím na miminko, když si hladím bříško. No koukala jsem na ni a nevěděla, co odpovědět, proste to nedělám a trochu se za to cítím blbě… taky bych to chtěla nějak víc prožívat ale holt to tak prostě nemám, nevim, čím to je.. ale nejsi v tom sama ![]()
V prvním těhotenství to pro mě bylo prostě jenom „břicho“, vyloženě imaginární záležitost. I když samozřejmě vím, že bylo uvnitř miminko, citově to nějak nesepínalo. Naštěstí asi v první vteřině, co jsem ho dostala do náruče se nakoply hormony a bylo to. Ale klidně to může trvat dny, týdny, měsíce.. To se asi vědomě moc ovlivnit nedá.
Teď s druhým už je to o hodně jiné. Od té doby, co citím pohyby, dali jsme mu jméno, je to prostě moje dítě. V teoretické rovině, už by teď měl i jistou šanci přežít i beze mě (22+ týden). Ale na mluvení k břichu a vlastně i pak nějaký ten týden po porodu, než začnou trochu reagovat, jsem teda moc nebyla ![]()
No… jako taky jsem to nedělala.
Ale city k miminku jsem měla tedy první i druhé těhotenství a těšila jsem se na ně.
nějak si nepamatuju, že bych nějak rozplývala. Vůbec jsem si s ničím a nikým nepovidala. Přišlo mi to trapný, divný
. Nikde jsem nedala najevo že jako pozor! Jsem těhotná. Halo, koukej!
Hmm, tak potom bylo asi lepší ještě o rok nebo o dva počkat, než mít dvě děti dva roky od sebe a být z toho už teď, skoro „na prášky”.
![]()
Měla sem to přesně stejně. Přišlo mi to trapné. Ale na miminko jsem se těšila.
@Černá Madonna píše: Více
No bohužel s tím už nic neudělám teď.. a netušila jsem, že to klapne hned, když první hned nebylo
No já vím, že teď už je pozdě cokoliv řešit…
Ale až ti pak to miminko dají do náruče, tak uvidíš, že budeš šťastná a věřím, že to nakonec určitě zvládneš a nebudeš litovat. ![]()
A nic není až tak horký, jak se uvaří, „říká se”… ![]()
Ja jsem na bricho nejak nemluvila. U prvniho to byl sok, tak to vyslo hned, coz jsem ani nahodou necekala. Prvni myslenky, zda to zvladnu atd. Druhe planovane a to jsem zase chtela nejlepe hned. To jsem se velmi tesila, asi vic jak u prvni. Nicmene jsem tehu nijak neprozivala. ![]()
Proc jsi plánovaně otěhotněla, když víš, ze to bude náročné a netěšíš se na dítě?
Ahoj, zajímalo by mě, zda měl někdo stejné pocity v těhotenství… Čekám druhé dítě, za měsíc rodím a netěším vůbec… Od začátku mám totální nezájem o to mimino v břiše, ač bylo těhotenství plánované. Žádný hlazení břicha, mluvení na břicho, žádný oslovování jménem - je to prostě mimino, když kope, tak mě to spíš štve… Změnilo se to po porodu?